Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

A hazai kerékpáros piac halála

- - - - -

  • Lezárt topik Lezárt topik
162 hozzászólás a témában

#1
zOrg

zOrg

    exgépész

  • fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
A hazai kerékpáros piac halálának halála - ezt itt akkor lezárnám.
"In idem flumen bis non descendimus"

#2
Valeria Victrix

Valeria Victrix

    Isten ostora

  • fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem "én is," hanem konkrétan te voltál a megszólított. Az általam leírtak pedig továbbra is élnek, vagyis az induló postodnak a linkelt topicban a helye, nem egy ilyen, "személyes dühbõl" indított, lekvárkaszálós topicban.


#3
Ariadne

Ariadne

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 303 hozzászólás
Valeria Victrix: Nem tudom, én is megszólított voltam-e, mindenesetre én azért írtam ide, mert az elsõ üzletéhez hasonló hozzáállás az, ami szerintem jócskán hozzájárul ahhoz, hogy ne legyen kedve az embernek helyben vásárolni. Arra akartam kilyukadni, hogy persze kicsi a piac, és kevesen keresik a drágább cuccokat, de ha azt is elhajtja a kereskedõ, aki mégiscsak venne, akkor nincs mit csodálkozni, ha az ember legközelebb már nem is próbálkozik ott, esetleg inkább hozzácsapja ezt is a tényleg nem elérhetõ cuccok külföldi netes rendeléséhez. Ami aztán végül a topikcímbeli helyzetet eredményezi. Persze nem minden üzlet ilyen, de volt már szerencsém más hasonló hozzáállású helyhez is, szóval biztosan nem egyedi eset. Sajnos.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

#4
cindercone82

cindercone82

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

színes Jagwire bovdenházat most rendeltünk Kanadából, mert harmad- vagy negyedáron két nap alatt (!) itt van, szemben az itteni drága + majd talán lesz valamikor esettel. Szóval összességében szerintem lehetne még erõlködni a mostaninál jobban...


Privátban tolhatnál egy linket hogy honnan rendeltd, mert nekem is kéne egy készlet! THX

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
 


#5
Valeria Victrix

Valeria Victrix

    Isten ostora

  • fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Van "vélemény a kerékpárboltokról" topic. Miért is nem oda ment az aktuális post?

http://bikemag.hu/sz.../?daysprune=365


#6
Ariadne

Ariadne

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 303 hozzászólás

Szerintem add meg nyugodtan a boltok nevét, fõleg amelyikkel meg voltál elégedve.


Végülis, legfeljebb kiszedik. Az elsõ a Fülöp volt, a második a Bringaland (még nem jártam náluk, de ez alapján biztosan fogok), a harmadik az Allez. Tanulságos gyorsteszt volt mindenesetre a kereskedõk hozzáállásáról.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

#7
bloke

bloke

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szerintem add meg nyugodtan a boltok nevét, fõleg amelyikkel meg voltál elégedve.

#8
Ariadne

Ariadne

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 303 hozzászólás
Most olvasom csak ezt a topikot, és egybõl eszembe jutott a tegnapi nap. Elfogyott a láncolaj, flakonos Rohloffot kerestem Pesten, nosza gondoltam neten kikeresem a környékbeli pár üzlet számát és megkérdezem, van-e, hogy ne menjek potyára.

Nos: Erzsébet királyné úti üzlet: Nincs, de mivel annyira nem keresi senki és drága, ezért nem is tudok beszerezni, mert most egy darabért nem fogok elmenni.
Városliget melletti üzlet: Hú most épp nincs, de holnapra tudok hozni neked, ha megadod a számod, visszahívlak, mikorra lesz itt. Ha sürgõs, véletlenül van otthon nekem egy bontatlan, megoldjuk.
Pesti másik üzlet: Igen, van, 1590 Ft.

Tanulság: Az elsõ üzletbe be nem teszem a lábam (ezután sem), ha ennyire nem érdekli az egész, akkor kösz viszlát. A harmadik üzletben raktáron van és olcsóbb is, mint a másodikban lenne, ezért most ott fogom megvenni, de egészen biztos, hogy a második üzletbe visszamegyek még, mert nagyon tetszett a hozzáállásuk.

Ha csak lehet, kerülöm, hogy neten kelljen vásárolnom, mert bár gond nélkül végigviszem, ha kötekedni kellene mondjuk garanciális téren, de egyszerûen nincs kedvem hozzá. Legyen több pár száz vagy akár ezer forinttal, de hozzák ide az arcomba a cuccot. Viszont azért ennek is megvan a határa, színes Jagwire bovdenházat most rendeltünk Kanadából, mert harmad- vagy negyedáron két nap alatt (!) itt van, szemben az itteni drága + majd talán lesz valamikor esettel. Szóval összességében szerintem lehetne még erõlködni a mostaninál jobban...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

#9
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
haggyad azt'
szent õrült sporttárs szponzorál vázilag ;-)
pont mire minnyá kész van a Rettenetes Mocskos Féreg kerékpárom :-)

#10
zsizsi

zsizsi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
már megint elb@sztam!
Sebaj, majd egy kis búfelejtõvel kibékülünk! ;)

#11
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
vaze, bringa 100+ oknak, eh, peceró, kár, hogy feladtad. :-)

#12
zsizsi

zsizsi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
freeride69x, gondolj bele, bemész egy élelmiszer boltba, és ott a tojás...

Szar lehet így élni, de Te tudod!

:D

Lehet jobban csinálni - sokan mondták már, tán neked is - lehet körbe nézni, mit tehetsz érte, hogy ne így legyen - ezt is biztos mondták már, csak nem hallottad meg - írtak okos cikkeket a netes kereskedelemrõl a HVG-ben, a BIKEMAG-ban, stb...el kell olvasni, van bennük logika, tán még te is megérted.
De Te is itt élsz ebben az országban. Van egy GDP, ami publikus, te is megtudhatod. Ennek egy nagyon kis szelete csak a kerékpáros kereskedelembõl származó bevétel.
Mit vársz!? Megváltást, hogy térdre esnek a nagy gyártók? Hülyeség. Sokszor az is eredmény, ha M.o.-on megjelennek a termékeikkel, mert olyan keveset adnak el belõle egy évben, hogy az nekik nem tétel, inkább behozzák az osztrákoknál. Nem kell ezen kiakadni. Ez nem az az ország, nem az a piac. Fõleg, ha mindenki a neten vásárol, de ez egyéni megítélés dolga. Vásárolj a neten és használd egészséggel a bringádat.


Nemrégiben nekem is voltak terveim kerékpár és alkatrészek forgalmazásával kapcsolatban, csináltattam egy piaci felmérést és levontam a konklúziókat. Maradtam az eredeti szakmámban, a bringát meg inkább hajtom, nem eladom. Jó ez így, mert most engem is csak szidnál! ;)

#13
gakos

gakos

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 947 hozzászólás
100 eve ugyanabba a boltba jarok, garancialis problemaim voltak, es lass csodat soha nem kellett a kisujjamat sem megmozditanom, a boltosom lejatszotta a forgalmazoval/nagykerrel. tobbek kozott ezert is fizetek neki es nem masnak. szolgaltatas tudod

----

FÁJVÓ

----


#14
vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
Bicskanyitogató a hozzáállásom?Az nem bicskanyitogató hogy veszek egy Sidi cipõt 59000ft-ért,amirõl a második használat után leválik a cserélhetõ talp panelrõl a mintázat.Rendelsz egy hozzá való cseretalp készletet,amire nem tudom miért 1 1/2 évet! vársz mire megkapod..........
A garanciás villádba szétmegy a MotionControl egység,felküldeted a z üzletbe ahol vetted,pár nap múlva le is küldik,és mondanak egy alkatrész amit ki kellett cserélni.A baj az hogy ebben a meghibásodott alkatrészben nincs olyan kütyü amit a szervízes megnevezett.Közben a telódból ugyanúgy folyik az olaj.Veszekedés,kérdõre vonás,majd bocsánatkérés közepette az egész MotionControl egység kicserélése.Akkor mit is szereltek benne napokig?
Na ezek és a hasonló dolgok a bicskanyitogató dolgok,pláne hoyg keményen az Én pénztárcámra megy a játék.....
Ezeken kellen elgondolkodni kérem szépen............
Bár Magyarisztánban vagyunk,ahogy egyik elmés fórumotó nevezte,és igaza van.

#15
vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
Tudomásul veszem a válaszaitokat,érveléseiteket.Némelyekkel egyetértek,némelyekkel nem.
Azonban továbbra is:engem az érdekel hogy nem túl komplikált alkatrészt(nem carbon idõfutam kormányt),abban az idõben tudjam megvenni amikor kell.
Értsen hozzá a forgalmazó,az eladó,tudjon tájékoztatni ha kell,naprakész információval rendelkezzen az adott kérdésrõl.
Katalógus mögött legyen rendelhetõ árumennyiség.
Magyarországi webshop úgy frissítsen,ha kell naponta ,oldalt hogy ha ráütök egy megrendelésre,akkor ne az legyen,hogy a webshop üzemeltetõje kelletlenül,a boltos ismerõsei között kell hogy utánanézzen a rendelt és több mint egy hete várt alkatrésznek,amikor az oldalon a rendelt termék státusza:kapható volt.Pláne úhy hogy telefonon a rendelés leadása elõtt azt közlik a vásárlóval:hogy persze va ez az xy termék,kapható.Közbe meg azt sem tudja hogy a forgalmazó akitõl beszerzi mikorra hozza be az árút az országba.
Egyébként egyáltalán nem szoktam bonyolult,drága,egyedi alkatrészeket rendelni.De elvárom ha valamit forgalmaznak,akkor forgalmazzanak is!
Az álatalam vélemyényezett dolgokkal sokan nem értenek egyet,sokan igen.Én csak egy problémára szerettem volna rávilágítani,mert hiába minden a kritizált kör nem veszi a labdát.
Ha meg vki elmegy egy kerékpáros kiállításra ami elvileg nemzetközi,akkor ne Rock Shox Mag 21-et lássak már beharangozva a standon a 2010-es termékpalettán.Retró kiállításon tökéletes.
Üdv minden bosszankodónak,azoknak akik az inget magukra vették.
Én tiszteletben tartom mindenki véleményét,köszönöm a hozzászólásaitokat most és a közeljövõben is!
Jó egészséget kívánok mindenkinek!

#16
tamaska

tamaska

    Beast of the East

  • globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en az ilyen vevoket amugyis visszakezbol tiltanam ki a boltombol. bevetelkieses ide vagy oda
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F


#17
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Én olvastam itt érdekes dolgokat amikrõl eddig nem tudtam, szal nem volt ez haszontalan!
A választ is megtudtuk! :D
A kereskedõk meg nem lesznek(vannak) elöbb-utóbb nagy bajban, ha freeride69x elpártol tõlük sem.
Õ úgyis csak márc-nov-ig teker. ;)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_


#18
legszebbcsavo

legszebbcsavo

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Sünország

#19
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Tam melyik? :D:D:D

Jaj, de nem kiváncsi a magyarázkodásra, én kérek elnézést, nekem kellemetlen! :P

#20
zOrg

zOrg

    exgépész

  • fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
A zösszes nagyker zösszes kutyája egybõ' megjelent itt és beleugatott. Phujjj!
:D:D:D
"In idem flumen bis non descendimus"