Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

A hazai kerékpáros piac halála

- - - - -

  • Lezárt topik Lezárt topik
162 hozzászólás a témában

#121
tamaska

tamaska

    Beast of the East

  • globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Nagy igazsag. Annyi az egesz hogy ha van egy rossz tapasztalatod x bolttal,akkor oda nem mesz vissza. Es minel tobben tesznek igy annal jobb. A boltos vagy valtoztat a hozzaallasan,vagy becsukhat. Mindketto a fogyasztonak jo. vagy elobb-utobb kinyit a kozelben valaki mas egy boltot mert rajon hogy hogy ha jo szolgaltatast nyujt,akkor senki nem fog a regi kaki boltba jarni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F


#122
Jankó

Jankó

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Szerintem a helyzet nem annyira szar, mint azt a topikindító post vázolja. Veszprémben legalábbis nem.
Baj persze van bõséggel, de nem a kerékpárpiaccal, hanem kis hazánkkal. Ha csak annyi történne Magyarországon, hogy máról holnapra mindenkinek állnia kellene a szavát, a népesség kétharmada öngyilkos lenne - mondta egyszer macskarészegen egy bankár ismerõsöm...

A fogalmatlan eladók és dilettáns kereskedõk kapcsán: A piac mindenhatóságában és önszabályozó képességében általában nem hiszek, de a férgese bizony hullani fog, ez csupán idõ kérdése. Így van rendjén. Mivel nem csak négy évente szavazunk, hanem minden alkalommal, amikor akárcsak egy forintot is kiadunk a zsebünkbõl! Ez egyben a megoldás is a piac bajaira. Tudatosan kell vásárolni és szolgáltatásokat igénybe venni.

Az ország kínjaira pedig az volna a gyógyír, ha egyfelõl mindenki venné a fáradtságot és kimûvelné magát, hogy hogyan kell állampolgárnak lenni (jogok, kötelességek ismerete és aktív gyakorlása, a demokrácia alapjainak elsajátítása, polgári engedetlenség, Thoreau, Rousseau, stb...), másfelõl pedig elsõként önmagát tökéletesítené annyira, amennyivel jobbnak szeretné látni honfitársait.


#123
tamaska

tamaska

    Beast of the East

  • globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
van nemet nagyker, paul lange hungary
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F


#124
Dózer

Dózer

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
a hazai magasabb árakat talán letörné,ha egy,mondjuk német kerékpáros nagyker vetné meg itthon a lábát,aki a már sokat emlegetett,eleve alacsonyabb áron tudja beszerezni a gyártóktól a termékeket.Vajon ez miért nem történt meg,vagy már rég túl vagyunk rajta?
Amúgy szerintem nincs baj a topiccal,kell egy ilyen panaszkodós téma is.Akinek nem inge,annak gatyája.

#125
tamaska

tamaska

    Beast of the East

  • globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja amugy az nem csak Magyarorszagon van ugy hogy egy markat tobb nagyker forgalmaz. van exkluziv disztribucio, meg nem exkluziv. ez nem kaotikus, ez igy van. a vasarlonak nem kell tudnia hogy a boltos honnan szerzi be az arut, az szamara teljesen lenyegtelen. viszont ha tobb nagykertol lehet megvenni ugyanazt a termeket, akkor raadasul nagyobb az esely hogy kaphato, mivel ha az egyik kifogyott a masiknal meg lehet, [effektive nagyobb raktarkeszlet] es a nagykerek versenyhelyzetben vannak ami lefele tornassza az arat.

plusz az sem magyar jelenseg hogy a webshop a helyi nagykertol vasarol. angliaban is ugyanez megy, es talan az euro zonaban mas a helyzet, a szuveren valutaval kereskedoknek oda kell figyelni az arfolyam ingadozasra is, ami nem konnyiti meg a hosszutavu elorendelesek folyamatat.

az hogy az orszagban nincs euro az nem a bringas es nem a bringaboltos hibaja

az osszes tobbi felhozott dolog meg olyan hogy van ra pelda, es van ra ellenpelda is, szoval akkor kinek van igaza? neked mert 20 eve bringazol?

nem ertem hogy mi volna ennek a topiknak a celja? konkret kerdes nincs, csak altalanositasok vannak felsorolva, es egy nagy duhonges az egesz.

a javaslat resze a dolgonak se megfoghato, kapzsisag mindig volt es mindig lesz. foleg egy olyan orszagban ahol nehez megelni.

plusz akkor lehetne irni hogy a politikusoknak nem kellene hazudia, a rendoroknek nem kellene korruptnak lenni, az oktatasnak es az egeszsegellatasnak ingyenesnek kellene lennie, tobb munkahely kellene, tobb szocialis juttatas, es 3 napos munkahet. de nem lesz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F


#126
Rémhörcsög

Rémhörcsög

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
-hazai gyors,minél kisebb befektetéssel és kockázattal járó profitorientáltság(persze meg tudjuk rendelni 3 hét

Rengeteg ellenpélda van erre nagykerszinten. Legalább annyian NEM tartanak készletet, mint amennyien igen.

-hozzá nem értõ forgalmazók(kiállításon a forgalmazó sem tudta megmondani az általa forgalmazott kerékpár váz árát(az Óriás dh vázáról volt szó)

Szintén. Az hogy a Neuzer nem foglalkozik rendesen a Gianttal, az õ hibájuk, igen. Szerinted mennyire keresik itthon? Az alsóbb kategória ár/érték arányban drága, nem vinnék. A felsõ kategória azért lenne drága, mert a magyar nagyker kevesebbet vesz, ergo többért kapja, tehát 10-30%al többért tudja adni mint a külföldi ár. Egy 600ezres váznál ekkora különbségnél gondolom TE sem itthon költöd el a pénzt.

-üzletekben hozzá nem értõ eladók
(az eladót kérdezvén hogy xy montis cipõnek mi az ára,kijelentette hogy az országútis cipõ.Nekem kellett katalógust mutatva gyors oktatásban részesíteni az eladót hogy de igen az montis cipõ.Árat sem tudott mondani,másik cipõre sem.)


Menj másik boltba, ne 1-2-3 alapján itéld meg az összeset.

-lassú áru berendelés-beszerzés
(volt hogy SIDI cipõ cseretalpra 1 1/2! évet vártam a forgalmazónál,de mindegyik nagyker az év-és a montis szezon közepére június-júliusra tudja beszerezni az általa forgalmazott árut.csekély mennyiségben)


Szintén, a nagyker szted az ezer forintos haszonért, majd törni fogja neked magát, hogy 1 hónapon keresztül magyarázza a gyártónak, hogy azért nem rendelt elõ, mert ezeket itthon egyáltalán nem keresik, és adjon egyet végre.

-nagyon magas ár

Egyrészt mihez képest. Másrészt meg: Kevesebb cuccot vesz a magyarországi, mint pl Németország. Ergo magasabb áron kapjuk, magasabb áron is tudjuk adni. Hol veszed meg? Külföldön. Még kevesebb árú, még több pénzért. Egy minimum árrés alá nem lehet menni, bérleti díj, munkabér rezsi szerszámok pótlása, új árú beszerzése stbstb...

-forgalmazott áru garanciális háttere sem gyakorlatilag,sem szakmailag nem megoldott

Ez sem igaz mindenre. Nyilván van aki nem foglalkozik úgy a garis témával, mint amennyire kéne, de nem ez az általános.

-kaotikus,egyes márkákra több "forgalmazó"

Ez miért baj, egyáltalán mi közöd hozzá? Kiskernél kell vásárolnod.

-magyarországi kerékpáros web shopok ugyanazoktól a hazai forgalmazóktól szerzik be az árut,akiknek csak 3 hónapon keresztül van készletük(június-augusztus),ezért ezek sem mûködnek(3 hét alatt nem tudnak beszerezni egy pár gyorszárat fehér színben az év elején? februárban)
-gyönyörû több tíz oldalas forgalmazói katalógus mely mögött nincs rendelhetõ árumennyiség


Készlettel kapcsolatos felvetésre már írtam...

-fentebb említett példáknak hála,a net megjelenésével ezek a problémák,gyorsan és kis utánajárással megbízhatóan orvosolhatók.De csak szigorúan külföldi oldalakról,web shopokból.
Viszont ez ördögi kör:üzletbe(,hazai web shopba vásárolni )esetleg csak szereltetni megyek be(már azt sem),viszont csak szervízt nincs értelme szerintem fenntartani.Vásárló nincs az üzletbe-nem lehet eladni az árut-megszûnik a forgalmazó-megszûnik a piac.


Így van. Elvárod, hogy mindent megkapj bagóért, persze azt is elvárod, hogy a netrõl megrendelt sz@rodat 200 forintért tegyük be a bringádba. Ki a hibás hogy megszûnik a piac, ezen nem gondolkodtál el? Lehet hogy Te?

Ezért mondjuk hoyg féligazságokat lóbálsz. Van probléma nyilván. De ne általánosíts.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

#127
bloke

bloke

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Biztos nem szorul rá, hogy védjem, de azért zOrg csak odaírta a hozzászólása végére, hogy "szerintem". Értem én, hogy mivel te indítottad a témát, mindenképpen ki akarsz állni az igazad mellett, de ez az agresszív kismalac hozzáállás teljesen felesleges.

#128
vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
"""[quote name='zOrg']A szakmai napon nagy a pangás - ergo: nincs "nem szakmai" látogató, de hogy neked tetszõbb legyen mondhatjuk úgy is, hogy nincs látogató.
A szakma "lebzsel" magában és nyugiban tárgyalhat egymással, megnézheti hogy ki mit gurít idén.
(Te csont nélkül fizetnél látogatóként dupla árat a belépõért, ugye?)

Amiket írsz tartalmaz féligazságokat ugyan, de alapvetõen teljesen személyes "mindenki-bekaphatja-a-hátam" dühöt érzek csak benne, hozzá erõsen sarkítasz, ferdítesz.""""IDÉZET ZORG-TÓL!!!

Évek óta nem megyek hazai bringás kiállításra mert abszolút elégedetlen vagyok a hozzá nem értésükkel,Nem érdekel a szépen mosolygó hostess lány,ellenben ha a forgalmazót saját magát megkérdezem bármirõl amit forgalmaz,neki kutya kötelessége lenne megadni a kért válaszokat a témában.
Ami a féligazságokat érinti:csak olvasd a következõ-és elõzõ-kommentelõket,és te is meglátod hogy nagyon rossz irányban tartanak a dolgok.Nekik is biztos mindenki-bekaphatja-a-hátam érzésük van.
Bár te mindent jobban tudhatsz mert te vagy itt a fõnök.Én meg 20 éve montizom,és még húsz évig fogok remélem....
Üdv.

#129
kalaius

kalaius

    maximus

  • fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Valahol tökre Murphy a dolog. Salzburgban csak ámultan, h itt egy 200 ezres város, a bringás lehetõségek a természeti adottságokhoz képest tök gyérek, mégis, elképesztõen sok kerekes van (igaz, nagy többség trekking vonalon, és a városban mozgott). Viszont az Intersport Eybl meg a bringaboltok csak tele voltak karbon Scottokkal, Cannondale-ekkel, Specikkel, KTMekkel. Aztán max kiszórták õket olcsón télen 8D - így értelmet nyert az is, hogyan (nem) fogynak el a gépek a horror ajánlott kisker árakon.
De amikor sárvédõt akartam magamnak venni, a végén már ott tartottam, h veszek egy használt bringát, leveszem róla, és eladom a gépet, mert ilyet bezzeg nem tartottak.
Vagy multik, webshopok. Eddig nem szokott elõfordulni, hogy a Decathlonban ne lett volna, amit kerestem, most, hogy nagyon kellett pár dolog, egyik áruházban sem találom az amúgy folyamatosan készleten lévõ dolgokat :P
Szóval kis képzavarral mindig van, ami nincs :)

#130
Rémhörcsög

Rémhörcsög

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Mondjuk a szakmai napon (gondolom ma, nem érdekel az expo, 2X voltam, semmit nem tudtak mutatni számomra) a szakma dolgozik. Zárjon be a bolt azért, hogy elhozzon az ember 10 katalógust ami amúgy is megvan? Nevetséges feltevés.

Amúgy pl. a kertvárosi bringaboltban nem tudtak felcsavarozni egy shadow hátsóváltót. A másik boltban amikor bementem 9es patentszemért (elfogyott és sürgõsen kellett) oda akartak adni egy egysebességes lánchoz való 3részes patentszemet. A harmadik bolt nem tud tárcsaféket légteleníteni (én szoktam megcsinálni nekik). A negyedikkel nincs tapasztalatom.
Nem leszólás akar lenni, vagy a saját (igazából nem is saját) bolt ajnározása, csak rávilágítok hogy biza, tényleg vannak fura dolgok.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

#131
zOrg

zOrg

    exgépész

  • fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Csak egy adalék a topichoz a'la Hungary:idézem a fórumról:"a szakmai napon elég nagy a pangás"......III.Port.hu Bringaexpo.....
Ez mindent elmond arról a jelenségrõl ami a címe a topicomnak.


A szakmai napon nagy a pangás - ergo: nincs "nem szakmai" látogató, de hogy neked tetszõbb legyen mondhatjuk úgy is, hogy nincs látogató.
A szakma "lebzsel" magában és nyugiban tárgyalhat egymással, megnézheti hogy ki mit gurít idén.
(Te csont nélkül fizetnél látogatóként dupla árat a belépõért, ugye?)

Amiket írsz tartalmaz féligazságokat ugyan, de alapvetõen teljesen személyes "mindenki-bekaphatja-a-hátam" dühöt érzek csak benne, hozzá erõsen sarkítasz, ferdítesz.

Én is álljak neki temetni a teljes EURÓPAI híradástechnikát és számítástechnikát, így amblokk - pusztán azért, mert képtelenek leszállítania Japán belpiacos tévét, médialejátszót, számítógépet, telefont és kamerát (valós példa!!!)?
Ez még csak az elektronikai blokk volt, de sorolhatnám tovább: hogy temérdek idõmbe telt levadásznom azt az 1 (egy) darab fallabda ütõt, amit szerettem volna, és a többi.
A magam szemszögébõl kalap szemét az európai elektronikai webáruházak 99%-a - az õ szemszögükbõl itt egy csóka, akinek szinte semmi sem jó, mert vagy drága, vagy régi, vagy új, vagy nem olyan a szaga.

Szerintem.
"In idem flumen bis non descendimus"

#132
vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
Csak egy adalék a topichoz a'la Hungary:idézem a fórumról:"a szakmai napon elég nagy a pangás"......III.Port.hu Bringaexpo.....
Ez mindent elmond arról a jelenségrõl ami a címe a topicomnak.

#133
tamaska

tamaska

    Beast of the East

  • globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igen nehez lenne megmondani hogy ki a hunyo tekintve hogy kb semmit nem tudunk arrol hogy hogyan miert mikor tortent meg a forgalmazovaltas.

plusz te odaadnad az uj forgalmazonak az elorendelesek listajat? mondvan tessek itt egy rakat potencialis vasarlo akiktol mi akartunk bevetelt szerezni, de inkabb odaadjuk nektek mert jofejek es baratsagosak vagyunk? na ne


amugy nekem az a bajom a topikindito hozzaszolassal hogy egyreszt tele van altalanositassal meg klisevel, holott minden felsorolt pont ellenkezojere is lehet ellenpeldat hozni. ahogy azt sokan meg is tettek.

es hogy az osszes teny az egeszben az annyi hogy nem kapni az orszagban feher gyorszarat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F


#134
Rémhörcsög

Rémhörcsög

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Rémhöri...nem akarsz elköltözni zegerszegrõl mondjuk az ország közepére hogy a bringások könnyebben elérjenk :)
de vicc nélkül ...szerintem hosszútávon csak az a bolt marad fenn ahol ilyen a hozzáállás

voltam már olyan bringaboltba ahol az eladó azt mondta a majdnem uj tányérokra hogy el van kopva mert pár fog vége hegyes

fizetést ugyis kapnak az eladók ugye ...igy 8 órából 7 ben beszélgetnek mikor nincs ép vevõ ...nem lehetne hogy a fõnök a tökükre lép hogy foglalkozzon is azzal mit árul ...elvégre a fõnök érdeke hogy máskor is visszámenjen a vevõ


1. Szeptembertõl szerintem Bp.-en leszek, tanulok. Majd meglátjuk, suli mellett tuti kell melót keresnem, de egyelõre most elvagyok ezzel a forgalmazásosdival :)

2. Hegyes/tompa fog: Olyat tõlünk a vevõ kérdezett, de miután mutattam neki 3 kart, hogy mindegyiken van és váltáskönnyítõ fognak hívják, megnyugodott.

3. Aki leszarja a vevõket, nem ért hozzá, nem olyan munkát végez, rúgják ki. Én azért figyelek minden irányba, tájékozódok, megcsinálom rendesen a munkám, hogy következõ héten is ott dolgozzak, meg az azutánin is. Ha a fõnök nem meri kibaxni az embert, az õ baja, és a saját boltját rontja.

Kala: Sok versenyzõ nem tudja persze, de van a másik oldalról is példa, Zerge, Buruczki, de mondhatnám magamat is.

És végül nem, nem mondom, hogy nálunk mindig, minden tökéletesen ment/megy. De törekszünk rá, nem kicsit. Pl. most egy fekafehér Demo I-eset próbálunk felkutatni, amit ugye elõrendeltünk a velo-nál, de persze az elõrendeléseket mind törölték. Fél európát körbehívtuk, hogy hol van ilyen bringa, de egyelõre nem jártunk sikerrel. Kérdés: Ilyenkor ki a hibás szerintetek? A Velo, mert nem szólt elõbb, így a vevõ most koppon van, pedig adott elõleget? A Speci, mert nem adta át az elõrendeléseket az új forgalmazónak? Netán mi, mert bíztunk abban, hogy fél év alatt ide bírnak hozni egy bringát? Vagy az új nagyker, mert nem intézte megfelelõen az átvételt?
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

#135
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Ezek szerint halva született.Akkor mihez képest van válságban,ha igazán sosem mûködött?Válság,válság.Ezt olyan könnyû ráhúzni mostanában bármire.

Nem halva született. Ez a mondat azt jelenti hogy az MTB sport okozta a kerékpárpiac halálát. A sok huligán, meg az erózió! Meg amilyen infláció van itt a rendszerben ugye! :D

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_


#136
Dózer

Dózer

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Amióta (1992)Magyarországon megjelent az mtb sport,azóta van válságban a kerékpárpiac ...

Ezek szerint halva született.Akkor mihez képest van válságban,ha igazán sosem mûködött?Válság,válság.Ezt olyan könnyû ráhúzni mostanában bármire.

#137
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

ez egy remek topik csak igy tovabb

Csak irigykedsz mert ott nem haldoklik a piac, itt viszont süt a nap és nem esik minden nap! :P

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_


#138
tamaska

tamaska

    Beast of the East

  • globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez egy remek topik csak igy tovabb
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F


#139
stp1

stp1

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
Én egy-egy pultos Tibi hozzá nem értését már kivédem azzal, hogy fórumokról tájékozódom elõtte, áttúrom neten a lehetséges alkatrészeket és nem úgy megyek be a boltba, hogy ilyesmi kéne, hanem megmondom XY alkatrészt minden paraméterével, ha nincs és nem is rendelhetõ akkor megyek másik boltba. (félelmetes tapasztalatokat szereztem már nem is túl specifikus alkatrészeket keresve)
Szerelni folyamatosan tanulok egyre több dolgot, hogy ne legyek kiszolgáltatva. Amit még nem tudok arra a munkára meglátogatom azt a boltot (van pár) ami bizonyítottan kompetens az adott feladatra, vagy lemegyek BK-ba ( http://www.bringakonyha.hu/ ) ha épp nem valami modern alkatrész szervizelése szükséges.
Ami meg itthon nincs, azt kénytelen vagyok én is rendelni.

#140
kalaius

kalaius

    maximus

  • fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Az meg hogy magyar bajnok a szerelõ semmit nem jelent. Nem szerelésbõl nyert OB-t.


Jaja. Gondolkoztam rajta, h írjam-e h sok versenyzõnek (nem csak nõknek!) tök idegen a technika, ami alatta van...