Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

A hazai kerékpáros piac halála

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
162 replies to this topic

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Dózer:
Kérdezd tõlük - komolyan!
Ha vagy/leszel a Bringaexpón, kérdezz rá!

Nem leszek ott.

Maggi,de miért olcsóbb a neten?Mi éri meg jobban?A netes árak felett tartani a hazai árakat,és elõbb utóbb elfogy,vagy drasztikusan csökken a vásárló?Vagy versenyezni a netes árakkal,így rövid távon kisebb haszonnal kereskedni,és visszaszerezni a netes vásárlókat?Tudom,ez nem ilyen ecccerû.De lehet,hogy igen.
Tudom,a hazai nagykerek eleve drágábban kapják a cuccokat...Én nem akarom megmenteni a kereskedõinket,és tanácsot sem szeretnék nekik adni.Csak kíváncsi lennék az igazi okokra.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Jovok en is okoskodni

Cindercone: en szoktam beszelgetni Marikoo-ban és Bombában is komolyabb dolgokrol....ez egy dolog miatt van, és mindkét helyen azt mondták....mert a vevõ bemegy a boltba kinézi ami megtetszik és hazamegy megrendelni a netrõl mer tolcsobb....sokszor mondjak a fiuk h egy kibaszott gyorszárat nem vesznek mer tneten 300ft-al olcobb....ezert van....az meg a masik h beviszik a neten vett alkatreszt h ingyen szereljek be, aztan meg a vevo van felhaborodva h vett itt multkor nyerget de a netrõl vett hajtokarját nem szerelik be ingyen.....hat en mikor vagyok bent minden masik vevot pofan rugnek a pofatlansaga miatt....netrõl endelni könnyû, viszont nicns szaki aki megmondja neked mi a franko...ha bemesz boltba sajan dragabb mert fizetni kell az alkalmazottat, boltot, rezsit, meg haszon is kell kicsi....ezen nem kell sirni, sajnos ezt mar nagyon kevesen fizetik meg

ha ti lennétek üzlettulajok a semmiért nem ölnétek a pénzt semmibe....könnyû tolni a lépcsõházi okoskodást, ugy h a felét nem tudjátok annak ami a dolgot hata mogott van...en nem szolok le semmit, ha akcios vagy nagyon olcsó (nagy drága alkatrészek) azt sokszor en is rendelem, de pl gumit ilyesmitnem rendelek netrõl....ha nincs vevõ minek törjék magukat...

És tegye fel az az okos a kezet aki nem a netrol rendelte a vázát/ villáját.....itt mindenki szidja a boltokat ket pofara, de sajnalja az 1000ft-os kezelesi költseget...akinek bantja a gyenge agyat ez a logikus dolog az vegyen netrol oszt szerelje magana.....sztem ilyen egyszerû a dolog

a bolt meg ha nincs vevõje minek törje magát...mer tpar idiota sir h nem volt pont fekpofa?

És ezt most a boltos gondolatmenetre irtam...

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
igazad van bloke..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Addig meg más nemzet,más ország gazdaságát növelem.

en is, de legalabb nem is sir a szam hogy otthon semmi se jo. tudom hogy nem jo, de azt is tudom hogy ha nyitok egy topikot es aztan 5 ember leirja benne hogy "aha szerintem is" meg masik 5 hogy "nem, szerintem nem" azzal pont semmi nem fog valtozni. inkabb elkoltoztem, itt most jobb.

ez igy ebben a formaban csak nyavajgas, es ezert javasolta Olee hogy be kellene zarni a topikot. nem azert mert nem tetszik neki hanem azert mert ERTELMETLEN.

de miert is gondoltam hogy ezt felfogod?

dont feed the trolls
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Nincs halálán a kerékpáros piac, sõt még kovászos kenyeret és vizes zsömlét is lehet találni felénk... /Az egésznek a titka pedig az, hogy a tisztességes emberek - akik még értik hogy a jog mellett kötelesség is létezik - valahogy nem akarnak kihalni :)/

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
Na de hogy mondjak valami pozitív dolgot:bringaexpo blogban olvastam hogy a hazai kereskedõk,forgalmazók rájöttek hogy õk vannak miértünk,Ez kezdetnek nem is rossz.De az ilyen anomáliákat hogy még márciusban sincs magyarországi Paul-Lange katalógus!nem hogy forgalmazott alkatrész.......

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

A baranyiék a bicishop?
Az nem túl szimpi nekem. Egyszer kerestem náluk pedált, kérdem van-e valami minõségi és könnyû platformpedál?
Pulton sörösdoboz, csávó mögüle kissé ittasan kiszól: Nem mindegy milyen a súlya, úgyis rajta van a lábad? :D

Igen, XYXYXYXY-nak (nevezzük most így, éljen az anonimitás :) ) vannak érdekes dolgai, de nem mindig volt ám ilyen. Amúgy jellemzõ ez a stílusú válasz, de általában ezt követõen mindig kapsz megoldást a problémádra...

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég

Kezdem azzal,hogy 1980-tól eszem pékárukat,ott voltam a hazai kezdeteknél, még ettem igazi vizes zsömlét is,ezért van némi pékáru tapasztalatom minden tekintetben.
A címet sajnos- vagy nem- ki-mit gondol,elsõsorban a következõ dolgok generálták véleményem szerint:
-hazai gyors,minél kisebb befektetéssel és kockázattal járó profitorientáltság, csak nyomják a sok E-t bele az összes pékáruba és péksüteménybe.
-hozzá nem értõ pékek (a megkérdezett pékek közül egyik sem tudja megmondani, hogy miért jobb a teljes kiõrlésû liszt a finomlisztnél)
-péküzletekben hozzá nem értõ eladók
(az eladót kérdezvén hogy xy péktermében mennyi a hozzáadott adalék és E, illetve, hogy finomlisztbõl készült e a termék nem tudott válaszolni. Nekem kellett a pékkalendáriumba megmutatni neki.)
-lassú áru berendelés-beszerzés
(volt hogy a fahéjas brióst úgy kellett megrendelnem és csak egy hét múlva tudtak hozni)
-nagyon magas ár (külföldön sokkal olcsóbb a kornspitz)
-forgalmazott áru garanciális háttere sem gyakorlatilag,sem szakmailag nem megoldott (volt, hogy a kakaós csigában nem igazi kakaó volt és ezt hiába mondtam nem hitték el nekem)
-kaotikus,egyes péktermékeket több pékségben is gyártanak
- magyarországi közértek és pékáru üzletekk ugyanazoktól a hazai pékektõll szerzik be az árut,akik csak kétszer egy nap hajlandók kiflit sütni, és délután 3-ra már ez mind el is fogy a polcokról
-gyönyörû több tíz oldalas pékáru katalógus mely mögött nincs rendelhetõ árumennyiség

Viszont ez ördögi kör: hazai pékáru boltba esetleg csak fehérkenyérérti megyek be(már azt sem),viszont csak fehérkenyér boltot nincs értelme szerintem fenntartani. Vásárló nincs az üzletbe-nem lehet eladni az árut-megszûnik a forgalmazó-megszûnik a piac.
Javaslat:az internettel versenyt felvevõ hazai árak,professzionálisan kiszolgáló pékáru boltok,üzletemberek,üzletek,hálózatok megjelenése.Kisebb kapzsiság,több szakértelem.És a közhely :MINDIG A VÁSÁRLÓ AZ ELSÕ ÉS A VÁSÁRLÓNAK MINDIG IGAZA VAN!Ne Én legyek már a piacért,hanem értem versengjenek.

De ez itthon -mármint a pékáru piac-éveken belül meg fog szûnni,vagy csak a Tesco-s zsömlék szintjére fog csökkenni.
Nyugodjék békében.

Igen ilyen irónikus a hazai kerékpáros piac mint Te vagy.Te biztos mindennel elégedett vagy,bármikor megkapsz bármilyen alkatrészt abba a kerékpárboltba ahová a lábad beteszed,és majdnem ingyen kapod meg a cuccokat.
A kezed meg belelóg a bilibe.Csak nem kerékpárüzlet tulaj vagy akinek fáj az általam vázolt-és sok fórumos megmondóember által jellemzett féligazság?Engem nem érdekel.Amit akarok,úgyis beszerzem,mint ahogy eddig tettem.Hogy honnan az az Én dolgom.Évente több súlyos tíz-és százezreket költök alkatrészre,hogy ez nem a hazai piacra megy az az Õ bajuk.Az is ha bezár az összes bicós bolt,még több munkanélkülivel fog nõni a statisztika..Nem bringásboltba dolgozom.

Majd ha majdnem kinyal..ák a hátsómat,és nem flegmáskodnak,és tudnak válaszolni annyira nem is bonyolult kérdésekre,és majd ha nem az év közepe-vége fele jutok hozzá itthon bármilyen alkatrészhez,majd akkor többet fogok költeni a hazai piacra.Majd ha olyan tájékozottak hogy nem kell fellapozni egy-egy katalógust,meg heteket-éveket várni egy dologra akkor talán más lesz a véleményem.Majd ha a forgalmazó tisztában lesz azokkal a dolgokkal a-z-ig amiket forgalmaz,és arrról teljeskörûen tud tájékoztatni a kellõ idõben akkor változtaok a véleményemen.
Addig meg más nemzet,más ország gazdaságát növelem.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Dózer:
Kérdezd tõlük - komolyan!
Ha vagy/leszel a Bringaexpón, kérdezz rá!
"In idem flumen bis non descendimus"

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

van nemet nagyker, paul lange hungary

Akkor miért nem látszik ez meg a fogyasztói árakban,és a készletek mennyiségén?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Csak (egyik) kedvenc idézetem jut eszembe:
"Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelõvel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas."

Másrészt mielõtt megint valaki kikelne magából vagy számonkérne a fórumon bármit is, ajánlom a felhasználási feltételek elejérõl ezt nem elfelejteni:
"A fórum magánterület..."
Tehát ha teszem azt holnap kikapcsolom az egészet, akkor sem történik semmi.

"So it goes" (Vonnegut)

"In idem flumen bis non descendimus"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Régen pont a pékes példát hozta fel a másik oldal, ha feljött az itthoni kereskedõk kritizálása :)
És jó, hogy van ilyen topik is, hogy nem tabu a téma. De ennél jobb gyógyír nem volt és nem is lesz a dologra;

Nagy igazsag. Annyi az egesz hogy ha van egy rossz tapasztalatod x bolttal,akkor oda nem mesz vissza. Es minel tobben tesznek igy annal jobb. A boltos vagy valtoztat a hozzaallasan,vagy becsukhat. Mindketto a fogyasztonak jo. vagy elobb-utobb kinyit a kozelben valaki mas egy boltot mert rajon hogy hogy ha jo szolgaltatast nyujt,akkor senki nem fog a regi kaki boltba jarni.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

repülõmakettezem
szerintetek irjak az airbus-nak, hogy az A219 ülései kényelmetlenek? és hogy az egész repülõs szakma szar?

Rob: Kicsit kevered a szezont a fazonnal.
Lefordítom "makettezõsre": Tegyük fel hogy utazol egy A219-en. Te vetted meg a jegyet.Elvárod hogy jó szolgáltatást kapj a pénzedért. Az ülés kényelmes de a kaja szar, és az uatskisérõ rádborítja a Tesco-s kólát, és ha elszundítassz akkor megfricskázza a füled akkor elégedett leszel a légitársasággal? Nem. De utazhatsz más társasággal, esetleg külföldi társasággal.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

aszaltszilva

aszaltszilva

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Kezdem azzal,hogy 1980-tól eszem pékárukat,ott voltam a hazai kezdeteknél, még ettem igazi vizes zsömlét is,ezért van némi pékáru tapasztalatom minden tekintetben.
A címet sajnos- vagy nem- ki-mit gondol,elsõsorban a következõ dolgok generálták véleményem szerint:
-hazai gyors,minél kisebb befektetéssel és kockázattal járó profitorientáltság, csak nyomják a sok E-t bele az összes pékáruba és péksüteménybe.
-hozzá nem értõ pékek (a megkérdezett pékek közül egyik sem tudja megmondani, hogy miért jobb a teljes kiõrlésû liszt a finomlisztnél)
-péküzletekben hozzá nem értõ eladók
(az eladót kérdezvén hogy xy péktermében mennyi a hozzáadott adalék és E, illetve, hogy finomlisztbõl készült e a termék nem tudott válaszolni. Nekem kellett a pékkalendáriumba megmutatni neki.)
-lassú áru berendelés-beszerzés
(volt hogy a fahéjas brióst úgy kellett megrendelnem és csak egy hét múlva tudtak hozni)
-nagyon magas ár (külföldön sokkal olcsóbb a kornspitz)
-forgalmazott áru garanciális háttere sem gyakorlatilag,sem szakmailag nem megoldott (volt, hogy a kakaós csigában nem igazi kakaó volt és ezt hiába mondtam nem hitték el nekem)
-kaotikus,egyes péktermékeket több pékségben is gyártanak
- magyarországi közértek és pékáru üzletekk ugyanazoktól a hazai pékektõll szerzik be az árut,akik csak kétszer egy nap hajlandók kiflit sütni, és délután 3-ra már ez mind el is fogy a polcokról
-gyönyörû több tíz oldalas pékáru katalógus mely mögött nincs rendelhetõ árumennyiség

Viszont ez ördögi kör: hazai pékáru boltba esetleg csak fehérkenyérérti megyek be(már azt sem),viszont csak fehérkenyér boltot nincs értelme szerintem fenntartani. Vásárló nincs az üzletbe-nem lehet eladni az árut-megszûnik a forgalmazó-megszûnik a piac.
Javaslat:az internettel versenyt felvevõ hazai árak,professzionálisan kiszolgáló pékáru boltok,üzletemberek,üzletek,hálózatok megjelenése.Kisebb kapzsiság,több szakértelem.És a közhely :MINDIG A VÁSÁRLÓ AZ ELSÕ ÉS A VÁSÁRLÓNAK MINDIG IGAZA VAN!Ne Én legyek már a piacért,hanem értem versengjenek.

De ez itthon -mármint a pékáru piac-éveken belül meg fog szûnni,vagy csak a Tesco-s zsömlék szintjére fog csökkenni.
Nyugodjék békében.

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég

Mi meg csak Gates szíjjal dolgozunk. Akinek nem tetszik, megy máshová. Még senki sem jött azzal, hogy neki fehér kell, meg könnyebb.
Régen az ilyen topikok be lettek zárva.

Azért nyitottam meg ezt a topikot,mert vélemnyem szerint nincs minden rendben,és nem jó irányban mennek a dolgok a kerékpáros piac terén az országban(soha nem is mentek jól).
Ezeket és az ehhez hasonló topikokat el kellene olvasni a nagytudású SZAKMABELIEKNEK,FORGALMAZÓKNAK,ÜZLETVEZETÕKNEK,WEBSHOP TULAJOKNAK!
Van aki nem egyezik a véleményemmel,és van aki mellette áll ki.Az utóbbi 10 éveb összeraktam 10 gépet alkatrészekbõl,és sajnos az ország összes üzletébõl kellett hozzá összekapirgálnom az alkatrészeket,kiegészítõket,de ezek is nagyon hosszú idõbe teltek.
Sajnos van pár agytröszt itt a bikkmag fórumon,úgymond "vezetõk" akik megmondják mit lehet írni és mit nem.Ezek legtöbbje fórumfüggõ,bentlakó stb.Remélem nem következik be az hogy majd pár ember fogja irányítani a fórumokat.Így is vannak olyan ismert fórumozók akik mindenbe beleszólnak,és azt hiszik hogy Õk okosabbak.Lehet hogy így van.
Véleményt igaz mindenki mondhat.De nem kel bezárni egy topicot csak azért mert pár embernek nem tetszik.
Szebb jövõt!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Mi meg csak Gates szíjjal dolgozunk. Akinek nem tetszik, megy máshová. Még senki sem jött azzal, hogy neki fehér kell, meg könnyebb.
Régen az ilyen topikok be lettek zárva.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
repülõmakettezem
szerintetek irjak az airbus-nak, hogy az A219 ülései kényelmetlenek? és hogy az egész repülõs szakma szar?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Én pár hete húztam fel magam a helyi kereskedõk hozzáállásával kapcsolatban.
Már a Miskolc topikban kifejtettem hogy mit tapasztaltam és min húztam fel magam.
Elnézéseteket kérem hogy nem fogalmazom újra és nem kezdek el vadul gépelni és inkább bemásolom:
"Ma elkezdtem nézelõdni a weben hogy mire lsz szükség a bringa rehabilitációs projecthez. Gondoltam megnézem az ismert miskolci boltok oldalait. Döbbenten tapasztalom hogy 2010-ben gyakorlatilag egy olyan bringabolt van Miskolcon aminek van normális weboldala. Ez pedig a W-Bike. Oké! Miskolc nem a világ közepe. De nem egy romániai zsákfalu. Szinte minden boltnak van saját címe, csak basznak rá hogy aktuálissá tegyék vagy hogy egyáltalán valamit kirakjanak rá.
Nézzük sorban:
-Excelsior: Az oldal végülis modern, van fent 1-2 termék..de ha az alkatrészek kínálatát szeretném megnézni:"Jelenleg ebbenne a Kategóriában nincs termékünk ! " Ja, bocsi...
-Bombastic: Van itt is minden! Képek, 3D-s kütyümütyü, életképek....De ha a "Szervíz" fülre kattint a kedves érdeklõdõ: "Under Construction" (halkan jegyzem meg hogy ezen az oldalon is esélytelen alkatrészeket vagy árakat találni). Van viszont egy "extra feature" az oldalon, egy igazi gyöngyszem: "AKCIÓ 2007 !!!" Hát B*szdmeg Hasznos....
- Marikoo: Ez a leg "nívósabb" oldal! Ez a lap annyira minimalista és puritán hogy valami hihetetlen, nevezhetnénk a weblapok fixijének. Kezelhetõsége is felettébb egyszerû, csupán a böngészõ szélén lévõ kicsi X-re kell kattintani és be lehet zárni. Ennyit tud, de azt üzembiztosan.

Számomra ez megmagyarázhatatlan. És a sok kereskedõ sír meg rinyál hogy nincs forgalom,és azon picsog hogy viszik hozzá a sok neten megrendelt árut beszereltetni. Könyörgöm, mennyi idõt venne igénybe a számlázórendszer adatai alapján hetente csinálni egy nyomorult árlistát és legalább azt feltolni az oldalra. Nem hiszem el hogy a mai világban egy weblap frissítéséhez infós diploma kellene.
Komolyan mondom visszafelé fejlõdik ez a város, gondolkodásban és infrastruktúrában egyaránt! "

Hát röviden ennyi!
Fel kéne ébredni a kereskedõknek és nem azon rinyálni hogy nincs forgalom!
Kereskedelmben dolgozom, ezt is tanultam. És ha az emlékezetem nem csal akkor úgy szóltak a tanultak hogy "a kereskedõ van a vevõért" és nem fordítva. Szeretni kell azt amit árulsz, képben kell lenni az árult terméket illetõen és olyan árut kell tartani amit a vevõ kíván, és haladni kell a korral!

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Magellán vagy Baranyiék?

Egyik se.:)
Ceglédre Molnárékhoz járok. Nagyon rendesek, értenek a bicajokhoz, jól szervizelnek. Ami itthon kapható megszerzik, ha kell áthozzák másik boltból.
Jártam egyszer a magellánban, kona fesztivál belépõt vettem. :) Jó kis boltnak tûnt.
A baranyiék a bicishop?
Az nem túl szimpi nekem. Egyszer kerestem náluk pedált, kérdem van-e valami minõségi és könnyû platformpedál?
Pulton sörösdoboz, csávó mögüle kissé ittasan kiszól: Nem mindegy milyen a súlya, úgyis rajta van a lábad? :D

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Nálunk(25k lakos) 40e-nél drágább bicikli nincs boltban. A szomszéd városba járok szervizeltetni, ez van.

Magellán vagy Baranyiék?