[quote name='Rémhörcsög']Nemnem... Azon van a vita, legalábbis ahogy nézem, hogy a boltok szakítanak AKKORÁT a cuccokon, mint a ház, mellette hozzá nem értés stb.
Nem várható el, hogy nálunk vegyenek valamit, csak a két szép szemünkért. De ha kettészakadunk sem lehet olyan árakon adni kiskerben a termékeket, mint a külföldi ár, hiszen itthon a nagykerár drágább. Ha pedig külföldrõl rendeljük és rakunk rá 1%-ot, akkor is drágább (mivel külföldrõl is csak kiskerbõl tudunk, mert a nagyker nem szolgál ki (ritka kivétellel)). Arról nem is beszélve, hogy ha valami gáz van a termékkel, a bolt tartja a hátát, és az 1%-ból nem megy, ergo többet kell rárakni, drágább lesz, megint kintrõl rendelnek.
Mi a baj? Az, hogyha az itteni nagyker nem csökkent árat (a kisker nem tud, mert mibõl), nem lesz forgalom, mivel egy idõ után mindenki kintrõl rendel. Ha nem lesz forgalom a nagykerben, kevesebb dolgot rendelnek be következõ évben, még drágább lesz, még többet rendelnek külföldrõl, a boltok meg szép lassan zárhatnak be, mivel a szerelésbõl nem lehet megélni. De ez NEM a vásárlók hibája, ezt senki nem mondta.
QUOTE]
Világos!
Bár kintrõl be is tudnám szerezni(kiskeráron- mert a nagyker nem szolgál ki) olcsóbban nem teszem mert ha ráteszem a hasznom akkor drágább lesz mint a beszerár(WTF? kereskedelemben ez így szokott lenni)...Inkább beszerzem az itthoni nagykertõl 20%-al drágábban és úgy teszem rá a hasznomat és így már kb 40%-al lesz drágább a külföldi kiskerárnál. így nem fogják annyian megvenni, nem is lesz rajta nagyobb hasznom és még a magyar forgalmazó is megmarad abban a tudatban hogy "minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve".
Ne mond nekem hogy a külföldrõldrõl érkezõ árura 1%-ot tesztek rá mert kiröhöglek

És mi az hogy a nagyker nem szolgál ki?Akkor KASU a beszerzõ és maradjon a bringák szerelésénél vagy annál amihez ért. Lehet hogy "nem számítástechnika..." De a kereskedelem!
Egyébként külföldi kiskereknék ha nagyobb értékben vásárolsz akkor jelentõsebb kedvezményt is ki lehet alkudni. És ez mindenre igar,függetlenül attól hogy számtech, autó, kerékpár, füldugó, vibrátor, harcipele kereskedelemrõl beszélünk!
Ha a nagyker nem csökkent árat akkor fel kell emelni a popót és mástól rendlni....83 ezer nem 110ezer.És ha a 83 ezresre még rácsapsz 20%-ot akkor sincs 100ezer a termék. Szerintem ha NORMÁLIs áron árulnák az alkatrészeket itthon akkor akkor sokan meggondolnák a netes vásárlást.
Ha egy tlót neten 60-ért árulják és én itthon ugyanazt meg tudom venni a BÓT-ban normális áron(GyK mondjuk 60ezer+ 20%=72ezer) és még ingyen be is szerelik akkor itthon fogom megvenni.
Még1X mondom: Ha egy kisker rabló áron ad egy terméket akkor nem kell a nagykerre hárítani a felelõséget (mert a vevõ leszarja hogy te mennyiért szerezted be). Meg kell keresni a legjobb beszerzési lehetõséget. Ez a kereskedelem.
Ahogy egyik volt fõnököm mondta: "ha a kacsa nem tud úszni akkor még nem a víz a hülye"