Én minden nap látok Colombus Max csöveket szana szét a garázsban....![]()

Én minden nap látok Colombus Max csöveket szana szét a garázsban....![]()

Oké, drága. De, C-record century gray változata nem túl gyakori. Bocsánat, Columbus Max csőszettből épült vázak sem minden lámpaoszlophoz kikötve lelhetőek fel, főleg nem ilyen állapotban. Szóval deltafékek-kazettás hátsó agy-pozicionált alsócsöves váltás, Century Gray C-Record és egy kellemes váz.
http://www.ebay.co.u...id=660666711878

Vejne módosította - 2014. június 30. - 20:52
csinos kis gyűjtemény! különösen tetszik a nemzetiszínű gripkó-váltó készlet, esp 9, jól emlékszem?
a második képen lévő hajtómű azzal a csillaggal inkább tűnik vitrinbe szánt terméknek, mint átgondolt és ténylegesen használható darabnak.az avid arch rival (?) fékei szintén régi emlékeket ébresztenek, volt ilyen megoldású, de olcsóbb kiadású avidom, ritka nyúlós érzés volt. biztos ezért van hozzá a salsa brake booster is.
az utolsó képen az egy hidraulikus kooka fékkar? nem emlékszem, hogy valaha láttam volna ilyet. a raszta téma kúl!
hiányoznak a kilencvenes-kétezres évek...
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Vagy mert erdekli a technikai reszeDe így is ő az egyik leggyorsabb. :-) Akkor meg minek költsön rá ? A gépe működik, ennyi. Tovább ez a dolog őt nem érdekli. Nem érdekli a versenyzés, maratonon még soha nem volt. Nem mindenki akar versenyezni vagy százezrekért állandóan cserélgetni az alkatrészeit abban a hitban, hogy ettől a cucctól biztosan gyorsabb leszek. (de nem)
Megfigyeléseim szerint ezt azok csinálják, akik nem olyan jó képességű vagy gyengébb bringások. Persze ha nekik így jó, akkor csinálják csak. A lényeg, hogy tekerünk, jól érezzük magunkat.
arn módosította - 2014. június 22. - 08:00
Aszfalton meg hiaba mutat hasonlo erteket a kmora, mas suhanni egy aszfaltos bringaval, mint egy montival.
szerintem is, montival sokkal jobb ![]()
De az elképzelhető hogy még jóval jobban menne ha rendes gépe lenne?
De így is ő az egyik leggyorsabb. :-) Akkor meg minek költsön rá ? A gépe működik, ennyi. Tovább ez a dolog őt nem érdekli. Nem érdekli a versenyzés, maratonon még soha nem volt. Nem mindenki akar versenyezni vagy százezrekért állandóan cserélgetni az alkatrészeit abban a hitban, hogy ettől a cucctól biztosan gyorsabb leszek. (de nem)
Megfigyeléseim szerint ezt azok csinálják, akik nem olyan jó képességű vagy gyengébb bringások. Persze ha nekik így jó, akkor csinálják csak. A lényeg, hogy tekerünk, jól érezzük magunkat.
marton módosította - 2014. június 21. - 22:26
arn módosította - 2014. június 21. - 07:22
Egy biztos ! A bringa sokkal kevésbé számít, mint a bringás. Kis haveri körömben a kb. legótvarabb szutyok, merevvillás gépes csóka az egyik leggyorsabb, legügyesebb úgy fölfelé mint lefelé.
Én az 1% felé hajlok.
Minél bénább vagy gyengébb a bringás úgy nő ez a szám.
felreertesz - terepen jo, de aszfalton es kemeny talajon nehezkesebb. ami jobban rugozik az tobb veszteseg is. amit te irsz, azok mar olyan szintu terepen jon ki, ahol erdemes montit vagy ossztelost hasznalni. egy sima dongolt foldon a cx tuti hatekonyabb.
mar csak arra lennek kivancsi, hogy miert hasznal itt barki is outit aszfalton, ha egy ossztelos sokkal kenyelmesebb, elmegy terepen is ha kell, es ugyse szamit az
legalabbis en szivesebben megyek vekony slickel aszfalton az oda illo bringaval, mint egy tl terepgumis montival.
Ha jobban gurul akkor a többi nem lényeges, kevesebb energiába kerül hajtani, tehát gyorsabb. Terepen az hogy jobban szétterül nem hátrány hanem pont előny, mert kimozogja a görönygyöket, tehát nem pattog, ami (jóval) nagyobb energianyereség mint amennyit elvesztesz azzal hogy deformálódik (hőveszteség).
Össztelósnál az lepett meg hogy mennyire könnyű vele mászni, annak ellenére hogy a bicikli egy kilóval nehezebb volt (mindkettő 26-os). Legalábbis belsős rendszerhez képest.
Majdnem sose tekerek kiállva mert fárasztóbb és maratonon hamar megbosszúlja magát. Azt vettem észre sokan feltolják mint az őrült, nyernek vele egy pár métert aztán lefelé pihennek. Én lefelé visszahozom azt a pár métert, viszont kevesebb energiámba került, ami a legközelebbi mászásnál már evidens.
Az 5%-al nem értek egyet, rakd Schurtert egy Csepel kempingbiciklire azt nézd meg milyen jól megy(szóval ez kb. ugyanakkora túlzás mint hogy a bringa alig számít, szemléltetésként)
felreertesz - terepen jo, de aszfalton es kemeny talajon nehezkesebb. ami jobban rugozik az tobb veszteseg is. amit te irsz, azok mar olyan szintu terepen jon ki, ahol erdemes montit vagy ossztelost hasznalni. egy sima dongolt foldon a cx tuti hatekonyabb.
mar csak arra lennek kivancsi, hogy miert hasznal itt barki is outit aszfalton, ha egy ossztelos sokkal kenyelmesebb, elmegy terepen is ha kell, es ugyse szamit az
legalabbis en szivesebben megyek vekony slickel aszfalton az oda illo bringaval, mint egy tl terepgumis montival.
arn módosította - 2014. június 20. - 22:47