Nahát, nincs új a nap alatt. Ugye mennyivel jobb, hogy felül megy a bovden, távol a kosztol.
Ugye ez már nem divat, alulra kell rakni minden bovdent, ha már kívül fut. Persze a tárcsafék konzol se a két láncvilla között van.
Nekem így sokkal jobban tetszik.
szerintem: nincs semmi gond az alul vezetett bovdenezéssel. legyen végig bovdenház, ennyi. ha pedig a felsőcsövön megy, akkor az alján, kevésbé van útban. (persze ha a manapság divatos vázközepi koffer használata szempont, akkor igen, de akkor meg inkább menjenek legalul.) a felsőcső tetején, félig házban futó bovdenek, az "olyan '90-es évek", semmi haszna, max tudsz gitározni menet közben is... ...és ami a legrosszabb, a felsőcső oldalán.
a fék mindegy nekem, ha a támvillán van, könnyebb hozzáférni, nem rúgok bele (helló BB7!), pálcás sárvédőt és csomitartót nem használok szóval inkább így, de egyébként mindegy, a hidrás fékek amúgy is kevés helyet foglalnak és 90°-os csatlakozóval így csini tud lenni a két villa között is.
edit: mindig elcsodálkozok, a Surly outi/gravel vázaknak micsoda elszabott geoja van azzal a pöttöm fejcsővel, meg az aránytalanul nagy nyeregvázcsővel. 54cm alatt mind olyan Gnomeo. de az a Mesh se kutya...
mikor a Thomson felírat a nyeregcsövön alig ér ki a vázból.... blah...
Kisherceg módosította - 2025. január 24. - 11:11