Egyetértek.
Mondjuk nekem tárcsafékes lett a gravel bicó, (nem bántam meg) de szó se róla, hogy sokkal több macera van vele, mint bármilyen felni fékkel.
Ennyit még a canti fékkel sem szívtam.
Ez a rejtett bovdenezés, a világ legnagyobb baromsága, nem vennék ilyen bicót, az hotziher!
Ugyan úgy nem vennék olyan vázat, amibe aero nyeregcső, villa megy bele.
Ragaszkodom az elavult, dög nehéz, rozsdásodó vacak acélhoz! Ez legyen az én "keresztem". Ennyi.
terepen sztem van létjogosultsága a tárcsaféknek. azért az aszfalt hamarabb szárad. az erőben meg napokig lehet sár, még száraz időben is. meg a gumik felülete is nagyobb, szóval ott okés. amékor én még montiztam, akkor kantis fékeim voltak. viszont már voltak v fékek is. azok, azért már eléggé ott voltak a szeren.
nekem nincsen bajom azzal, ha egy országútin a felső, alsó csőben, lánc villában vezetik el a bovdeneket. azzal van bajom, h a homlok csőben, meg a stucniban vezetik el mostanában a spagócákat. oké. a top bringák legyenek ilyenek, de azért az alsóbb szinteken tökre fölösleges megoldás. mégis, mennyi wattot veszít az ember azzal, h a bovdenek elől nincsenek rejtve? biztos vagyok benne, h nagyon keveset. annyi más helyen vissza lehet nyerni azt a nagyon kicsi wattot. egyébként ez a wattozás is az agyamra tud menni. úgy ül egy csomó ember a bringán, mint majom a köszörűkövön, kerékpár kezelés is közelít a nullához, de neki aero, tárcsás, elektromos váltós, wattmérős gép kell. ja meg belső nélküli, 30 mm széles külsők.