Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
nálam ez mindent visz:http://pcshop.pells....ily_ie20042.jpg
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

eleg pofasak ezek a Kalloy cuccok. kicsit bontrageres beutes nemelyiknek a dizajnja. de szepek. es kormanyt, stucnit gyartani szerintem mar volt idejuk megtanulni :) en siman megvennem. foleg ennyi penzert

Köszi a véleményt.
Megerõsítettél, én is így gondolom.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
eleg pofasak ezek a Kalloy cuccok. kicsit bontrageres beutes nemelyiknek a dizajnja. de szepek. es kormanyt, stucnit gyartani szerintem mar volt idejuk megtanulni :) en siman megvennem. foleg ennyi penzert
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Végülis nincs vele bajom.Annyi,hogy ami lehet az alu rajta,ez meg nem.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
vannak itt elég szép dolgok
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A kalloy hba-100 7075 kormányról mi a véleményetek? Wellcome to Kalloy!!
Más festéssel 2800ft-ért hozzá tudok jutni.
A legtöbb márka a kalloy termékeit matricázza, igaz?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Cross bicajra tudnátok ajánlani alu kormányt elfogadható áron a mostani acél helyett Merida Crossway 20-ra?Egyáltalán lenne értelme lecserélni?

ha nincs bajod a mostanival, akkkor minek ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Cross bicajra tudnátok ajánlani alu kormányt elfogadható áron a mostani acél helyett Merida Crossway 20-ra?Egyáltalán lenne értelme lecserélni?

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Vagy az is lehet, hogy a gányolás megetette a szükséges hatást? Én rászántam negyed órát, kikerestem neki a direkt erre való Loctite terméket, válaszra se méltatott, de hát ha a sörösdoboz jobb neki, úgy legyen.

A hézagolás nem feltétlenül minõsül "gányolásnak". Õseink bejlagolásnak mondták és õk is eredményesen használták javításhoz. Az hogy ez a lemezdarab sörös dobozból lett kivágva, a lényegen nem változtat. Én loctite 403-ast találtam itthon, de azzal nem jött össze. Köszi a 638-as tippet, de ahogy írtad, lehet többe kerül megvenni, mint egy csapágy. Viszont ismerõseimet becserkészem, hátha nekik van.
Köszi az infót és az észrevételt.
Ha véglegesen sikerül megjavítani, leírom mivel és hogy történt.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ha a vázhoz passzoló kcs-t vettél és lötyög akkor valszeg a váz van kinyúlva. Az meg legritkább esetben szokott szimmetrikusan nyúlni, azaz van ahol kisebb a hézag van ahol nagyobb. Terhelés alatt meg vándorol az egész és vagy lötyög vagy szorul. Szóval ez nem egy természetes dolog, hogy mittomén nyeregcsövet, bilincset, stucnit hézagolsz sörösdobozzal de ez más téma.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Vagy az is lehet, hogy a gányolás megetette a szükséges hatást? Én rászántam negyed órát, kikerestem neki a direkt erre való Loctite terméket, válaszra se méltatott, de hát ha a sörösdoboz jobb neki, úgy legyen.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Érdekes. Nem lehet, hogy nem tökéletes a stucni/kupak megmunkálása és ahogy meghúzod a csavarokat befeszül?

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Hézagolóval. A sörösdoboz talán bemegy, ha nem akkor próbálkozz 0,08os hézagolóval.

Még jó, hogy tegnap este elfogyott pár doboz sör, így még találtam dobozt..
Szóval teló kivesz, csapágy kiesik magától, sörös dobozból megfelelõ szélességû és hosszú darab leszel és csapágyházba helyez.
A csapágy így már szorosan ment be a helyére. Elsõ körben úgy tûnt hogy jó lesz. Szóval felhelyezett és picit meghúzott stucnival a csapágyat érzéssel beállítottam. Nem lötyög, nem szorul. Viszont a stucni csavar végleges meghúzása után a kormány elkezdett szorulni . Ilyennel még nem találkoztam, sõt az okára sem jöttem rá. Ha végig játszom, hogy stucni, kormánycsapágy lazít, utána újból meghúz stb. stb. Szóval még most sem az igazi.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
csinálhatod redbullossal is ha az szimpatikusabb :)

nekem a 25.4-es kormány van burn-ös dobozzal hézagolva a 26.00-os stucnihoz. hibátlan. 3x körbetekerve pont megvan a 0.6mm.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Hézagolóval. A sörösdoboz talán bemegy, ha nem akkor próbálkozz 0,08os hézagolóval.

Hát a sörös doboz bejlag elég sufni tuningnak tûnik. De amiben sör van az túl rossz nem lehet...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Kormány csapágy gond...
Sziasztok.
Szerintetek ha egy pro típusú kormánycsapágy és a csapágy ház között 0,2 mm lötyögés van, ezt tudom orvosolni?
Ha igen mivel?

Van a Loctite-nak erre való terméke, talán a 638 lenne jó, de amennyibe kerülhet, lehet, hogy annyiért már másik kormánycsapágyat is kapsz. Talán autószerelõnél elõfordulhat, egy próbát megér.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kormány csapágy gond...
Sziasztok.
Szerintetek ha egy pro típusú kormánycsapágy és a csapágy ház között 0,2 mm lötyögés van, ezt tudom orvosolni?
Ha igen mivel?

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Kormány csapágy gond...
Sziasztok.
Ha igen mivel?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Csak a kormány. :)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Most akkor a kormány 28,6 ?
Mer' akkó' nem szóltam ;)
Ha a villád 1/8-os akkor csak stücni/kormánycsere oszt hali! '07 gepidán mondjuk kizártnak tartom, hogy a fejcsõ 1/4 -es.

Ride everywhere.

.