Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6419 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Milyen villa az amit meg kell menteni?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Üdv!

Minél kisebb beépítési magassággal rendelkezõ sima A-Head 1-1,8 -as kormánycsapágyat hajkurászok már egy ideje. (MTB -re)
Jelenleg FSA Orbit XLII -m van, a maga össz. ~28 mm -ével, de ez sok. (még mindig a rövid villanyakkal kûzdök, kb. 1 cm -t kéne nyernem valahogy.)

A 40 mm -es magas jelenlegi stücnimet kicserélem FSA OS 115 -re, az -5 mm, és jó lenne még kb. 5 mm -t a csapágyból is nyerni. Létezik nem horror áron ~20...23 mm összmagasságú csapágy?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
lol. mindig a legegyszerubb megoldas a legjobb, de nekem ez eszembe nem jutott volna :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.691 hozzászólás

Halihó!
Érdeklõdöm, rendelkezik-e valaki esztergályos kapcsolatokkal, avagy van-e otthon a sarokban/ágy alatt egy porosodó esztergapad. De ha ötletet kapnék hol találok ilyet, az is jó lenne: 1 1/8-os ahead-es stucnit vettem egy 1 colos szintén ahead-es stucnival (beütõrózsával) szerelt bringára (manapság még létezik ilyen..) és e kettõ összehozására keresek egy betétgyûrût, amit elõször ráhúzok az 1 colos villanyakra, majd amire ráhúzom az 1 1/8-os stucnit. Tehát egy kb 40mm magas henger kellene, amelynek belsõ átmérõje 25,4mm, külsõ átmérõje 28,6mm. Anyaga sima vascsõ, ár budget-es :)
Ha van javaslat jelezzetek plíz.
köszi,
balázs

Egyszerûen egy 1 1/8-os acél villanyakból levágsz egy darabot és csinálsz rajta egy vágást, hogy össze tudd húzni. Ennyi. Bringaboltból kérhetsz ilyen levágott villanyakat. Évekig jártam ezzel a megoldással. Elég olcsó lesz ?
Marci

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 hozzászólás
köszi mindenkinek!!

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Pénteken vettem 350 Ft-ért egyet a Zöld Pontban (Bartók B. u.)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en is lattam mar deda stucnihoz csomagolva ilyen gyurut. szoval letezik a dolog, csak korbe kell kerdezni hogy kinek van. ha lesz, valoszinuleg olcsobban is meguszod mint egy eszterganyost. plusz alubol lesz nem acelbol.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
egy-két országúti stucnihoz adnak ilyet. szóval ha nem találsz próbáld meg bringaboltban, hátha van valahol a polcon nekik.

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 hozzászólás
Halihó!
Érdeklõdöm, rendelkezik-e valaki esztergályos kapcsolatokkal, avagy van-e otthon a sarokban/ágy alatt egy porosodó esztergapad. De ha ötletet kapnék hol találok ilyet, az is jó lenne: 1 1/8-os ahead-es stucnit vettem egy 1 colos szintén ahead-es stucnival (beütõrózsával) szerelt bringára (manapság még létezik ilyen..) és e kettõ összehozására keresek egy betétgyûrût, amit elõször ráhúzok az 1 colos villanyakra, majd amire ráhúzom az 1 1/8-os stucnit. Tehát egy kb 40mm magas henger kellene, amelynek belsõ átmérõje 25,4mm, külsõ átmérõje 28,6mm. Anyaga sima vascsõ, ár budget-es :)

Ha van javaslat jelezzetek plíz.

köszi,
balázs

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Sziasztok!

Headlockot hol lehet olcsón kapni? Azaz elsõsorban nem a márka érdekelne, hanem valami költséghatékonymegoldás..
Köszi elõre is!
B.
Don't try this at home!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Az új masinámnak baromi rövid a váza, ami az irányíthatóság szempontjából szuper, de a magasságom miatt hosszabb távon zavaró a rövid stucni. Egy holzfeller kormányhoz kéne egy 80-90mm-es kormányszár, mely legfeljebb 5-6 ezer, de inkább olcsóbb. Ja, és nem valami agyonkönnyített xc cucc kéne, hanem erõsségben a kormányhoz passzoló. A megadott hossz elég fontos kritérium. Mit ajánlotok?

esetleg ez:
-- Bikemarket.hu -- PRO

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Köszi a kormányszár-tippeket. Egyik sem tûnik rossznak.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

[ATTACH]2421[/ATTACH]

Köszönöm!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egyébként csak a derékszögû háromszög oldalai és szögei közti kapcsolatot kell tudni hozzá. Én mindig gyorsan kiszámolom a számológépemmel.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
[ATTACH]2421[/ATTACH]

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
Sziasztok!

Valahol láttam egy táblázatot ami azt ábrázolta, hogy egy x fokos stucni megfordítása hány mm-l jön közelebb vagy távolabb..
Mert ha az esetemet nézzük akkor azt szeretném tudni, hogy egy 6fokos 110mm-s stucni ami lefelé van fordítva és ha felfelé fordítom mennyivel jön közelebb a kormány?

elõre is köszi...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Köszi a segítséget! (szuper a link)

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Az új masinámnak baromi rövid a váza, ami az irányíthatóság szempontjából szuper, de a magasságom miatt hosszabb távon zavaró a rövid stucni. Egy holzfeller kormányhoz kéne egy 80-90mm-es kormányszár, mely legfeljebb 5-6 ezer, de inkább olcsóbb. Ja, és nem valami agyonkönnyített xc cucc kéne, hanem erõsségben a kormányhoz passzoló. A megadott hossz elég fontos kritérium. Mit ajánlotok?

Nekem ilyen van :110/35-be... nagyon erõs ez itt +-8 fok de van 35 fokos is BBB QUATROFORCE OS KORM

"just chillin killin"

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
pl. ilyesmi? Bikepro - Syncros AM OS korm
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás