Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás

elméleti kérdés:
mitõl függ, hogy a thomson elite 4x stucnin a villanyaknál lévõ csavarok feje melyik oldalra néz?

Hogy fejjel lefele raktad-e fel vagy sem...

-----------------------------------------------------------

Kellene nekem egy (vagy kettõ) 31.8-rõl 25.4-re szûkítõ. Lehet ilyet külön kapni valahol, itthon?
Fékkar alá kellene...
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
elméleti kérdés:
mitõl függ, hogy a thomson elite 4x stucnin a villanyaknál lévõ csavarok feje melyik oldalra néz?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

110 vagy 90mm-bol van BBB HighSix

BHS-23 HIGHSIX | KORM

Köszi! Közben kiderült, hogy van a Ritchey-nek 100-as OS befogóval is :) (Bár az ára nem olyan szimpatikus, de evvan...)
- egy bolygó, két kerék -

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
110 vagy 90mm-bol van BBB HighSix

BHS-23 HIGHSIX | KORM
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Sziasztok! Állítható szögû stucnit keresek túlméretes kormányhoz, 100 mm hosszút, céklakrossz bringához. Van valami jó tippetek (és hogy hol lehet kapni)? Köszönöm!
- egy bolygó, két kerék -

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

sziasztok, ha ár volt a téma, akkor bocs:

ahead stucni alatt van 2 db távtartógyûrû, a csapágy szépen forog, nincs kotyogás vagy szorulás.

arra nem tudok ráérezni hogy mennyire húzzam össze a csapágyat. mert akkor is szépen forog ha lazább az összehúzás: a távtartók és a csapágy felsõ lapkája kézzel forgatható a villaszáron - ez így gyanús, hogy nem korrekt.

ha egy kb negyed fordulattal erõsebb a beállítás, akkor a távtartók szorosan a helyükön, forgás így is oké - kérdés hogy ez nem szoros-e

Ha nem szorul akkor nem szoros. Kell az a negyed fordulat.

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
sziasztok, ha ár volt a téma, akkor bocs:

ahead stucni alatt van 2 db távtartógyûrû, a csapágy szépen forog, nincs kotyogás vagy szorulás.

arra nem tudok ráérezni hogy mennyire húzzam össze a csapágyat. mert akkor is szépen forog ha lazább az összehúzás: a távtartók és a csapágy felsõ lapkája kézzel forgatható a villaszáron - ez így gyanús, hogy nem korrekt.

ha egy kb negyed fordulattal erõsebb a beállítás, akkor a távtartók szorosan a helyükön, forgás így is oké - kérdés hogy ez nem szoros-e

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem jellemzõ.
Választható alternatívák: Hope, Easton EC90, persze külföldrõl.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás
0 fokos, hosszabb (110mm), itthon is kapható MTB stucnit gyárt valaki a thomsonon kívül?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Akkor azt már érdemes megmenteni. A Cane Creek és a Crank Bros. csapágyát mondják alacsonynak, meg drágának is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
" Milyen villa az amit meg kell menteni? "

Egy FoX 100 FX, V-fékes, ALU nyakkal. (direkt ilyet kerestem) nem akarok emiatt megválni tõle.
Mondjuk csõhosszabbításon gondolkoztunk, spéci ragasztóval lehetne is rá egy kis peremes csõtoldatot stabilan ráragasztani, de akkor meg az összehúzató adaptert nem tudom belehelyezni.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
ok, köszi

akkor én is megvárom a 20 ezret

az enyém arányaiban még nehezebb is mint a tiéd, mert nekem csak 52 cm széles, az erõkar is kissebb

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kormányt hány km-nél illik cserélni?

Nekem egy 150 grammos, egyenes, 52 cm-.es ricsi van. Eddig kb. 10 - 11 ezer km van benne, fõleg város, de kapott terepet is, versenyt is. Kb. 70 kg vagyok és merevvillával van használva.

2 éveket mondanak, de hát az olyan nesze semmi fogd meg jól.

A race face deus-omban 15e km van, kicsit nehezebb mint a tiéd 166g 600mm. Majd 20e km körül fogom lecserélni. 3év gari van rá és még nem járt le.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Kormányt hány km-nél illik cserélni?

Nekem egy 150 grammos, egyenes, 52 cm-.es ricsi van. Eddig kb. 10 - 11 ezer km van benne, fõleg város, de kapott terepet is, versenyt is. Kb. 70 kg vagyok és merevvillával van használva.

2 éveket mondanak, de hát az olyan nesze semmi fogd meg jól.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Milyen villa az amit meg kell menteni?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Üdv!

Minél kisebb beépítési magassággal rendelkezõ sima A-Head 1-1,8 -as kormánycsapágyat hajkurászok már egy ideje. (MTB -re)
Jelenleg FSA Orbit XLII -m van, a maga össz. ~28 mm -ével, de ez sok. (még mindig a rövid villanyakkal kûzdök, kb. 1 cm -t kéne nyernem valahogy.)

A 40 mm -es magas jelenlegi stücnimet kicserélem FSA OS 115 -re, az -5 mm, és jó lenne még kb. 5 mm -t a csapágyból is nyerni. Létezik nem horror áron ~20...23 mm összmagasságú csapágy?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
lol. mindig a legegyszerubb megoldas a legjobb, de nekem ez eszembe nem jutott volna :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Halihó!
Érdeklõdöm, rendelkezik-e valaki esztergályos kapcsolatokkal, avagy van-e otthon a sarokban/ágy alatt egy porosodó esztergapad. De ha ötletet kapnék hol találok ilyet, az is jó lenne: 1 1/8-os ahead-es stucnit vettem egy 1 colos szintén ahead-es stucnival (beütõrózsával) szerelt bringára (manapság még létezik ilyen..) és e kettõ összehozására keresek egy betétgyûrût, amit elõször ráhúzok az 1 colos villanyakra, majd amire ráhúzom az 1 1/8-os stucnit. Tehát egy kb 40mm magas henger kellene, amelynek belsõ átmérõje 25,4mm, külsõ átmérõje 28,6mm. Anyaga sima vascsõ, ár budget-es :)
Ha van javaslat jelezzetek plíz.
köszi,
balázs

Egyszerûen egy 1 1/8-os acél villanyakból levágsz egy darabot és csinálsz rajta egy vágást, hogy össze tudd húzni. Ennyi. Bringaboltból kérhetsz ilyen levágott villanyakat. Évekig jártam ezzel a megoldással. Elég olcsó lesz ?
Marci

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 hozzászólás
köszi mindenkinek!!

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.017 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Pénteken vettem 350 Ft-ért egyet a Zöld Pontban (Bartók B. u.)