Továbbra is gyanítod, hogy a 600mm kevés lesz a 167 centimhez? Nem szeretnék úgy kinézni, mint egy chopperen. Mi az előnye/hátránya némileg szélesebb kormánynak?
Ez a személyes méretektől, váz geometriától, stucnihossztól, stílustól is függ, de főleg hogy neked mi esik jól. Meg attól hogy 167 centi vagy még lehetsz ék alakú, vagy éppen "kígyó" tipus aki szeret hasalni, vagy szélesen kikönyökölni. A gyártói trend a szélesebb kormányok felé mutat (700+ mm), de nem mérvadó, én vízilabdáztam de mégis a 640 mm körülit szeretem. Ha 29-essel mész akkor talán picit szélesebb jobb mert nagyobb keréktömeget/centrifugális erőt kell legyőznöd. A stucni hossz is számít, rövidebbnél kevésbé széles kell mert közvetlenebb a nyomaték.
A keskenyebbnek az az előnye hogy jobban elférsz széltében (előzés/fák/bokrok single tracken), könnyebb és kissebb az erőhatás esésnél (tehát valamivel kevésbé görbülékeny). Szélesebbhez viszont kevesebb erő kell a forgatáshoz, tehát gyorsabban/precízebben tudsz kormányozni, viszont súlyban nehezebb.
Ha nem tudod hogy mi a jó neked akkor érdemes valamivel szélesebbel kezdeni, abból még mindig le lehet vágni.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére