Nem lehet, azért kell elképzelni
Itt két dolog lett összekeverve. Én azt állítottam (és szvsz megérveltem) hogy rövidebb kormánynál rövidebb stucni elég ugyanazt a körmozgást elérni, tehát ugyanazt a kanyart bevenni. Ez önmagában álló tény. Ettől viszont független a nyomaték, amitől az függ hogy mennyire könnyű mozgatni/mennyire ideges a kormányzás. Senki nem vitatja hogy szélesebb kormányt könnyebb forgatni, mert nagyobb a nyomaték, tehát ugyanazt a tömeget (kereket) könnyebb elforgatni, és kevésbé ideges. DE, itt konkrétan a kormány és stucnihossz kombinációjáról volt szó, és nem hogy egy adott stucnihossznál milyen kormányhossz kell, hanem fordítva: egy adott kormányhossznál (ami abból ered hogy elérd azt a nyomatékot amivel a te adott kerekedet kényelmesen/biztonságosan tudod forgatni az adott pályán/stílusban) milyen hosszú stucni felel meg.
Nem, pontosan azt bizonyítottad, hogy rövidebb kormány esetén hosszabb stucni kell ugyanaz a körmozgás eléréséhez. Egyébként teljesen mindegy, hogy a stucnihoz keresed a kormányhosszt vagy a kormányhoz stucnihosszt. Egyszerű Pitagorasz-tétel az egész. De hogy bővebben kifejtsem, adott egy 720-as kormány és egy 70-es stucni, lecserélem a kormányt egy 580-asra, amitől adott körív menti mozdulatra nagyobb szöget fog elfordulni, mint a 720-as kormány mellett. A te elméletednél maradva a kormánycsere mellé a stucnihosszt is rövidíteni kell tovább, hogy az eredeti szögelfordulást elérjük, tehát lecserélem azt egy 60-asra, ettől viszont még nagyobb szöget fog elfordulni, mint a 70-es stucnival, ez így sehogy nem jó. A megoldás az, hogy ha rövidítem a kormányt akkor hosszabb stucnira van szükségem ahhoz, hogy elérjem adott mozdulathoz tartozó eredeti szögelfordulást.