Szerintem inkább Archimédesz játszik (π); mindenesetre, nyomaték egyensúlyozása szempontjából igazatok van, szélesebb kormányhoz kell rövidebb stucni (ezt említettem is a DH példában), és lehet hogy valamelyik következtetésem nem stimmel az egyébként logikus mértani részletekkel (késő volt/van), de fenntartom hogy akinek rövid kormány kell annak rövidebb stucni is vlszg jobban bejön termet/geo miatt.
Szvsz túl sok a fizika.
A kormànyzás attól lesz ideges hogy az akaratlan kormány mozgások áttevödnek -e és milyen gyorsan a kerèkre. Ha rövid a kormány ès a stucni a akkor rángat . pont.
Alapjában véve igazad van (ezt ezelőtt se tagadtam), de nem az idegesség a legfontosabb tényező kormány/stucniválasztásnál hanem a geo (másik gépemen meg a városi biztonságos közlekedés), és mint említettem a kormánytengely dőlésszöge többet számít: a versenyre használt montimon szélesebb a kormány, és hosszabb a stucni, de mégis idegesebb mint a másikon.
Nyugodtan tervezz. Nekem nagyon kényelmetlen csakis az egyenes kormányt fogni. Gyakorlatilag 75-80%-ban a szarvat fogom. 
A karcsontok párhuzamosabbak szarv markoló pozicióban, viszont a pluszsúly mellett nagyobb az esély hogy valamibe beleakad. Egyébként rosszul emlékeztem, 5 centit vágtam a forgalom miatti zűrők elkerülése végett, el se tudom képzelni hogy még egy szarvat is rá raknék mi lenne
Ugyanez a bozótban, rendszeresen előfordul hogy áttérek igazi terepbringázásba (nem ahol nem szabad persze, tegnap valami autópálya töltés melletti susnyásba tévedtem be, egérutat kutatva
)