Hmmm. WCS után acélt ? Érdekes. Vállalható súlyú acél már nem lenne tartós - szerintem.
Minden megoldásra nyitott vagyok. Ha nincs/nem gyártanak akkor el van vetve. Pont azért nem használok karbont mert azt nagyobb eséllyel törném, csak eddig nem hallottam erről az alufáradásról. Persze ez egyik szempont a cserénél (Kalloy Uno-ról Ritchey-re) pont az volt hogy elvileg a Ritchey szolidabb (a kormány egy picit nehezebb is, a stucni könnyebb).
Amúgy, én félek a wcs-től. Nem túl sokat bringázó haverom elrepesztett egy wcs stucnit és nyeregcsövet + eltört egy wcs nyeregcsövet. 80kg, keveset és nem vadul teker.
Sose lehet tudni hogy épp egy félresikerült darab/sorozat miatt, vagy az adott eseti terhelés miatt történik e, bár három darabnál már a használathoz kötném Én sokat tekerek viszont könnyebb is vagyok. Az biztos hogy nem kímélem és bevállalós vagyok, viszont nem is megyek annyira durva pályákon (és úgy érzem tudok valamit technikailag) hogy rendszeresen kéne cserélni. A karbontól ilyen szempontból jobban félek, ha az törik akkor lelki szemeim elött egy hirtelen hegyes dárda + esés a lejtőn lebeg. Ez az alunál is elképzelhető, de szerintem valószínübb egy nem hegyes repedés ami elég lassan nyílik hogy még meg tudj biztonságosan állni. Persze az is benne van hogy ezek mind ötvözetek, sok karbon is alu-ötvözet rétegekre alapul, szóval nem kell tőle ennyire parázni.
Nyeregcsövem Thomson alu, attól nem félek.
Azt gondolom, a Syntace sem gyárt csodakormányokat. A technológia többé-kevésbé ugyanaz mindenhol. Ha az ő kormányaik állításuk szerint 20 évig bírják, akkor most már határozottan pánikkeltésnek és mesterséges forgalomgeneráltatásnak gondolom ezt azt egész csere mizériát.
Teljesen egyetértek, valahogy el kell adni
De én már láttam baráti körben is olyan akinek meredeken felfelé rángatásnál a kezébe maradt a kormány egyik fele
Fölfelé ránagtásnál? Azt hogy csinálta?
A GPS tartósínnél a kábelkötegelőt nagyon szorosra kell húzni
Szerinted egy kábelkötegelőt (kézzel) meg lehet akkora szorításra húzni mint egy csavart? Én kozmetikai hibáktól nem félek, elvégre arra van hogy használja az ember, és ha rajta van akkor úgy is fedi. Ez csak akkor szempont ha előre eltervezed hogy valamikor el fogod adni.