Ígértem a múlt héten, ha lesz időm, beszkennelem az áprilisi Mountainbike Magazin és a májusi Bike kormánytesztjeit. Alumínium Ritchey soha (az új Trail kormányuk borzasztóan gyorsan eltört, mindkét tesztelt példány!), CrankBrothers, 3T, Tune és hasonló kormányom egyaránt nem lesz egyhamar, az biztos. Inkább spórolok a Syntace-re, az alu kormányuk sok karbon kormánynál jobban bírta, a karbon Syntace Vector pedig a maximum 1.000.000 terhelés után is tökéletes állapotban volt, mindkét tesztelt példány!
Nekem egy olyan régi Bike kormány töréstesztem van, mikor minden modellből 3 db-ot nyúztak, 200.000-szer terhelték őket, folyamatosan növelve a terhelést és változtatva az irányt. A 3 Syntace mindent kibírt, a 3 wcs 83 ezernél tört (de megdicsérték, hogy nagyon egyenletes a gyártásminőség), a RaceFace is jó volt, az Easton EA70 is úgy emlékszem végig bírta.
Nem fényezem a Syntace-t de ők beálltak arra, hogy nagyon jó kormányokat követnek el. Nem engednek a minőségből és biztosan jó alapanyagból, technológiával gyártják őket. Én a bike-discount.de-n lőttem az enyémet 35 Euro-ért akcióban, utána vettem még egyet, ami már 54 Euro volt de szerintem annyit is megért.
Most megnéztem, hááát, jóval drágábbak lettek.