Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6414 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Általában van, szinte minden kormánycsapágyé más.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
emberek!az integrált és normál aheados kormánycsapágy alsó kúpja közt van különbség?(ugye ami a villa nyakának az aljára megy)a normál az sima golyóskosaras, az integrált meg cartridgés(ha jól tudom ígyhívják).aki tud segíteni írjon!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

gyolyóskosár nélkül neki állni beszerelni a csapágyat...az már felér egy ezerdarabos mezõt ábrázoló puzzel kirakásával.....szerintem...

igen, a zsírt ne sajnáld, ezen kívül talán fejre fordítva próbálnám az alsót, visszafordítva a felsõ sort berakni..

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
gyolyóskosár nélkül neki állni beszerelni a csapágyat...az már felér egy ezerdarabos mezõt ábrázoló puzzel kirakásával.....szerintem...

vagy sok zsírrral beragasztom a golyókat a helyükre :D egyenlõre csak elképzeléseim vannak csak hogyan rakhatnám össze :D

ötleteket várok nagy szívvel :D

üdv

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
a csapágynál a kosárkának szerintem túl sok szerep nincs, csak hogy összetartsa a golyókat... remélem nem mondok hülyeséget, de én összeraknám anélkül, remélhetõleg más hátrány nem származik belõle, mint hogy macarásabb kiszedni egyenként a golyókat.

a hagyományos csõvágó szerintem deformálná a vékonyfalú kormányt, akkor már inkább sima gérvágó+fémfûrész. nincs azzal baj ;)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Óhó. És feltételezem ez bármilyen átmérõhöz kapható (úgyértem uni-size)? Ha nem kóstál sokat, lehet, hogy beszerzek egyet, úgyis évente vagdalnom kell.

hát ez amolyan szép nagy ipari gép. Pár milliót kostál és kell neki vagy 20m2 alapterület:) Ha nem sürgõs, akkor szeptemberben beviszem neked a céghez(nálunk van ilyen) és megcsináltatom a szakikkal.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
mezei csövágo is szépen vág sztem. utána meg be kell szépiteni a szélét(lekapni a sorját kivül belül :D) smirglivel vagy flexbe fogott köszörü koronggal és kész. ugyis rámegy a markolat vagy a kupak és akkor nem is látszik.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Alumínium profil daraboló körfûrész. Én thomson ny.csövet vágtam vele és hibátlan volt. Persze csak ha alu kormányról van szó:)

Óhó. És feltételezem ez bármilyen átmérõhöz kapható (úgyértem uni-size)? Ha nem kóstál sokat, lehet, hogy beszerzek egyet, úgyis évente vagdalnom kell.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
mást én se tudok mondani. bicajboltba lehet kapni golyoskosarat elvileg. csapágyboltba már kérdeztem. ott csak golyot árulnak kosárszerkezetet nem. (legalábbis ahol én kérdeztem...)

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás

pár 100 ft os tétel lehet egy golyoskosár ugyhogy szerintem azzal rakd össze ;)

erre tudol nekem tippet adni? hogy merre a legegyszerûbb bészerezni(gondolom kerékpárszaküzlet..de melyik?)..amugy valami cane creek fejcsapágyról van szó..

elõre is köszönöm szépen!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Alumínium profil daraboló körfûrész. Én thomson ny.csövet vágtam vele és hibátlan volt. Persze csak ha alu kormányról van szó:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hmmm...tudnátok mondani egy tutijó megoldást a kormány ipari pontosságú méretre vágására? Ipari lézerem sajnos nincs. :D (a "befogod satuba, oszt óvatosan lefûrészeled" meg nem elég pontos nekem)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Így jobban néz ki, ez az egyik elõnye, a másik meg az, hogy kifolyik a csavarok fejébõl a víz :) (az egyik ZP-os eladó mondta) , ha eltekintünk a kormánybefogó résztõl megegyezik a ritchey wcs stucnival.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

hellóóbelló

a csapágolyókohoz általában hozzávaló golyókosár nélkül össze lehet rakni egy kormánycsapágyat mert nincs meg :D ??
vagy ne kísérletezzek ? :D

üdv.

pár 100 ft os tétel lehet egy golyoskosár ugyhogy szerintem azzal rakd össze ;)

zolkow::chin: oval stucnit én is láttam már ez jo kérdés. majd gondolkozok rajta h jobb lehet e ettöl, de gyanitom h ez csak "parasztvakitás"
nem lehet h talán azért mondják tartosabbnak mert hagyományos esetbe a kormányrol a terhelés nagy része a csavarok fejét éri. és vagy 10 év alatt talán el is fáradhat igy ott a csavar :D
az ovalba meg hátul a csavarfej elöre fele a csavar hosszabb része -> több menet -> jobban birja a strapát.
most igy ez jutott eszembe.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
hellóóbelló

a csapágolyókohoz általában hozzávaló golyókosár nélkül össze lehet rakni egy kormánycsapágyat mert nincs meg :D ??
vagy ne kísérletezzek ? :D

üdv.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
nem fér a fejembe: miért írják az Oval stucnikra, hogy a fordított csavarok (amik a kormányt tartják) miatt nagyobb az anyagkifáradással szembeni ellenállásuk?!?! erre van valami valós magyarázat?

a választól függetlenül úgyis Oval stucnim lesz, node érdekel...

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

http://ebike.hu/term...1-1|8-coll/2972
szerintem jó választás.

Jó választás, csak kicsit drága meg már nem is lesz nekik raktáron! ;)
Gondoltam azért irok ide, hátha tud vki máshonnan...

andrew_m

andrew_m

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

Nemtudja vki hogy hol tudnék hozzájutni Funn vagy másmilyen integrált stucnihoz Marzora? :) :(

http://ebike.hu/term...1-1|8-coll/2972
szerintem jó választás.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
WWW.CANECREEK.COM

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
az a cane creek a mit jelent?Most vettem egy b+ defense kormánycsapit és azon is rajta van h cane creek