Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6419 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

van nekem való árban (4-5e körül, esetleg kicsit több) könnyen beszerezhetõ 0 (nulla, zéró..) emelkedésû stucni?
110 mm-es, normál 1-1/8" & 1" befogókkal. lehet hogy túl sokat kérek. meg még szép is legyen. ha nincs, akkor marad a 6 fokos, csak hátha...

KCNC, 4-5000 Ft, 0 vagy +-5 fok
http://www.ftwbikes....tml/stucnik.htm

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
van nekem való árban (4-5e körül, esetleg kicsit több) könnyen beszerezhetõ 0 (nulla, zéró..) emelkedésû stucni?
110 mm-es, normál 1-1/8" & 1" befogókkal.

lehet hogy túl sokat kérek. meg még szép is legyen ;)
ha nincs, akkor marad a 6 fokos, csak hátha...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Esetleg próbáld ki az 5400 Ft-os KCNC-t.

ez hány gramm, mértétek már?
szerk: tárgytalan, látom normál fejcsõhöz csak "dh" fejcsapágy van.. az meg perpill nem kel.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tszb

tszb

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
hello!
van valakinek tudomása, hogy létezik-e, 1 1/8"-os országuti stucni, hagyományos kialakításban, menetes villanyakhoz?

kferenc22

kferenc22

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Kössz nagyon sokat segítettél

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Csak a végén annyi, beljebb vastagabb és jobb anyagból van, mint a b+. Minden kormány rugózik.

nyilván, és ezért is vettem kicsit komolyabbat, mint az 1500 Ft-os (nagykerben gondolom úgy ezres lehet, de fváron minden bolt drága..) Béplusz.
a 140 g-os adat nemtom mennyire igaz, nincs pontos mérlegem, de nem is a súly volt a fõ szempont. de úgy tûnik, jó vétel volt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Csak a végén annyi, beljebb vastagabb és jobb anyagból van, mint a b+. Minden kormány rugózik.

A sebesség mindent megold.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
vettem a héten egy Oval M400 -as kormányt, egyenest. amikor kézhez kaptam, kissé aggódni kezdtem a papírvékony fal miatt (a végén mérve 1.0 mm), hiszen részben azért akartam újat, mert a régi B+ (rá volt írva, hogy MTB használatra NE.... ja, ennek 2.5 millcsi a falvastagsága a végén) hajlongott ha erõsebben belekapaszkodtam.
de asszem nem lesz baj vele. merevebb a réginél, ha az elõzõ eset miatt nem figyelnék rá, valószínûleg nem venném észre, hogy piciny rugalmassága ennek is van. (ha egyáltalán a kormányét érzem, és nem másét)
hátha valakinek hasznos..

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
valaki? :scratchhe

"Press-in rendszerû kormánycsapágy befogadására tervezett fejcsövû vázakhoz!" ez vajh mit jelent?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ez a feljebb emlegetett alacsonyporvédõs lehet, ugye?
http://www.bikemarke...keszlet&tid=951

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Feltöltött kép

tehát fenetrõl lefele:

zárócsavar, zárókupak/zárósapka, stucni, hézagolók, központosító, porzáró tömítés, felsõ "kónusz", csapágy, felsõ csésze, fejcsõ, alsó csésze, csapágy, mûanyag gyûrû (lapos rész lefele), alsó "kónusz" (ez megy a villanyak tövébe).

kferenc22

kferenc22

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
hy mindenkinek
életem elsõ bringáját építem. Van egy hardy 3-as umf vázam, és az lennne a problémám, hogy a fejcsõ alsó és felsõ végén mi is van. Azt tudom hogy a korm csapágy de az mikbõl áll, mert amit küldtek annak csak az egyik része megy passzosan a villanyakára a másik végén pedig kotyog.

köszi elõre is

ha vna olyen oldal ahol leírják ezeket akkor az is jó lenn

ezt a témát nem nagyon értem spec nyelven

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ezek szerint tényleg kerülendõ a magas porvédõs.
köszi az infot :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

köszi, akkor ha nem találok ritcheyt vagy olcsóbbér fsa-t akkor lehet bepróbálok egy alacsony kupakost.

A magas Cane Creek nekem állandóan beázott, és a csapágymegoldása sem volt jobb, mint egy 30 ezres bringán. Esetleg próbáld ki az 5400 Ft-os KCNC-t.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
köszi, akkor ha nem találok ritcheyt vagy olcsóbbér fsa-t akkor lehet bepróbálok egy alacsony kupakost.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem van/volt mindkét fajta (magas/alacsony porvédõ kupakos) b+ (cane creek). A magas porvédõ kupakos rosszul van megtervezve (szétverõdnek a csapágyak egy rossz helyre rakott tömítés miatt), az alacsony jól bírja, kb 1000km van benne, kapott sarat, vízet, mindent és semmi baja. Úgy emlékszem (de lehet hogy tévedek) az fsa-t és a cane creek-et egy helyen gyártják, az fsa-kban jobb a csapágyak tömítettsége. Ritchey-vel érdemes még próbálkozni, az kapható.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
bike+, cane creek félintegrált kormánycsapágyakkal van valakinek tapasztalata? mennyire tartósak ezek?

megéri megvenni inkább duplájáért egy FSA-t pl? (amit amugy nem is tom hol tudnék kapni).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Mindig ez a súlyhatár... , használtam már 131g-os acort (90mm), 137g-os ovalt (100m), 130g-os b+-t (65mm) és egyiknek sem lett baja.

nekem is volt /van is/ 130 g körüli pazzazom semmi baja, de ez a 2 alaktrész ahol nem vagyok hajlandó grammozni, és saját bringámon 170 g a minimum /persze jó anyagból való cucc, és nem olyan cucc ami azért nehéz mert "biliacél"/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

A fenti (lenti) paraméterek mellett van értelme OS-re váltani, vagy vegyem azt, amelyik jobban tetszik?

Ha nem sokkal nehezebb és drágább az OS, és elfér tõle az óra akkor szerintem veheted azt is.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Mindig ez a súlyhatár... , használtam már 131g-os acort (90mm), 137g-os ovalt (100m), 130g-os b+-t (65mm) és egyiknek sem lett baja.