Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Nekem egy 07-es Gepida karatonon figyel. Hogy mi a francnak ilyet pakoltak fel.... adhatom el egyben a kormányt a stucnival...

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
1 1/4 :) Azt bizony tíz éve sem lehetett könnyen beszerezni.
Az oversize az "egynyolcados" vagy 25,4 ami mostmár szabvány országútin is nem csak montin. Azt super oversize-nak hívták, és nem csak azonic volt belõle. Drabálisan nézett ki a pálcika cro-mo vázakon, volt alattam is ilyen, és meglepõen sokáig birták, a fejcsõnél sosem repedtek meg az ilyen vázak. Egy idõben rengeteget hoztak be valahonnan RS mag21-bõl ilyen nyakkal, amit gánymunkások átberheltek 1/8 -osra kalapáccsal beütött gagyi vascsõvel, persze legtöbbször ferdére sikerült és nem tartott semmit....
Jajj elkap a gépszíj, írok egyszer egy montitörikönyvet ;)

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az azonic csinalt regen 28.6-os stucnit es kormanyt. ez volt az "oversize" a 31.8 elott, csak nem terjedt el.

Azonic Shorty Stem : Bikes | Mountain Bikes | Road Bikes| Winstanleys
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Ha a bringámon lévõ kormány 28,6-os átmérõjû, akkor jól sejtem, hogy olyan szerencsés vagyok, hogy semelyik szabvány méretû stucni nem lesz alapból jó nekem?

darook

darook

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Köszönöm a segítséget, igyekszem megtalálni az arany középutat!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igy 1" kormanycsapagyat kell venned, van belole egeszen olcso parszaz forintos noname acel, szinte barmelyik bringaboltban. ezek tul sokat nem fognak birni, es nem is tulzottan preciz megmunkalasuak. masik veglet a tobbezer forintos peldaul ez, viszont nem tudom hogy ennyit akarsz-e kolteni ra, valoszinuleg kicsit tulzas. a ketto kozotti arany kozeputat kellene megtalalni, de a boltosod ebben tobbet tud segiteni. ha megmondod neki hogy 22.2-s 1coll menetes fejcsapagy kell, biztos mond majd par alternativat
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

darook

darook

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Egy meglehetõsen régi bringáról van szó, ahogy Te is tippelted. Megfordult már a fejemben, hogy a feltétlenül szükséges dolgokat kicserélem rajta és elkezdek gyûjtögetni valami fiatalabb darabra.

Az egész ötlet abból indult, hogy a kormánycsapágyat ki szeretném cserélni már, és akkor megléptem volna egy nagyobb volumenû átalakítást. Viszont ésszerûbbnek, és hosszabb távon jobb megoldásnak mutatkozik az új bicikli vásárlás. A kormánycsapágyat mindenesetre kicserélném, 1"-ost vagy 1 1/8"-ost kellene vásárolnom?

Köszönöm a segítséged!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a fejcso kulso atmeroje irrelevans

22.2-es nyakcsovu villaba lehet tenni adaptert, amire fel lehet utanna tenni az ahead stucnit. de ennyi. a kormanycsapagy es a villa ugyanugy menetes marad.

vagy ha igazan dragan akarod, akkor lehet kapni [elvetve] 1"-os ahead villat, es ahead kormanycsapagyat. stucnit, is, de az annyira nem fontos, 1.1/8-ost is lehet vele hasznalni, csak ki kell hezagolni.

biztos hogy ezt a bringat akarod tuningolni? ha ilyen meretu a fejcso, az ket dolgot jelenthet, vagy nagyon regi a bringa, vagy nagyon olcso kategorias. vagy a ketto kombinacioja. elotte gondolkozz el, hogy nem volna-e jobb igy hagyni ahogy van, es inkabb egy ujabb, jobb bringara gyujtogetni a penzt?

RAUH-Welt
B E G R I F F

darook

darook

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Sziasztok!

Ismét egy alapvetõ kérdéssel fordulok hozzátok: hagyományos kormányfejjel (22,2mm-es) rendelkezem jelenleg. Szeretném Ahead rendszerûvé alakítani, amennyiben ez ésszerû határokon belül megoldható. A váznyak külsõ átmérõje: ~36mm. Egyelõre egy merev villát használok - szeretném lecserélni hamarosan -, a villa emlékeim szerint nem nyúlik túl a váznyakon. (Bármilyen témába vágó olvasmányt is szívesen elfogadok.)

Kormánycsapágyak esetén pl. az 1 1/8"-os méretet matematikailag kell értelmezni, vagy ez is csak egy elnevezés?

A segítséget elõre is köszönöm!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
leginkabb azert vannak, mert beledugos stucnibol mar eleg silany valasztek van, aheadbol meg dunat lehet rekeszteni. foleg ha pl 31.8-as kormanyt akarsz hasznalni.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem lesz merevebb lényegesen, inkább optikai :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A menetes kormánycsapágyhoz való a-head átalakítónak van éretlme (merevebb lesz-e), vagy csak "optikai tuning"?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
az új stylo 2centivel hosszabb mint a megpukkant fsa-m, és határozottan jobb az érzet! szerintem próbáld ki az eredeti hosszt, aztán ha nagyon zavaró, akkor kezdj darabolni. fsa 660, truva 680.

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Nem vagyok szõke nõ! :) De azért köszi! Elképzelem ahogy a hajlított kormányt így vágnám le! :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ezt mindig el kell mondanom....nehogy az összeset egy oldalrol vágd le....fele jobbrol fele balrol :).....megesik ha az ember nem figyel és kellemetlen tud lenni :)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Persze, ettõl nem gyengül a kormány. Sõt, ha leszeded a markolatot, lehet még lesznek is rajta jelek, hogy ugyan annyit vágj mindkét oldalából. (persze ez csak alu kormányra iagz, de gondolom nem karbonról van szó:D)

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Most vettem egy bringát, amihez 660mm kormány járt. Ebbõl nyugodtan lehet levágni, rövidíteni? Vagy akkor gyengítem a kormányt? Szerintetek? Mert ez így bõdületesen hosszú, újat pedig nem szeretnék venni.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
maggi: minek neked ilyen okosság? volt FSA-m, semmi értelme nem volt, csak macerásabb, nehézkesebb beütni egy körmös diót, vagy használni a head-lock-ot.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
minute-be is jo persze

nem headlock alternativa, mert ugye az egy hosszu csavar amit atdugsz es alul rogzited, ez inkabb csak cserelheto kormos dio. mint az FSA Conix

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ugy tom olyasmi mitn a headlock...csak emberibb kivitelben....kéne ilyen bigyó nekem is

Tam: Minute-be jó volt?