Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6413 replies to this topic

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Az ajánlott kb 560-600mm, nagy a szórás, de a stucni hosszával korigálható. A nyeregmagasság is olyan dolog, hogy az a formula csak kiindulásnak jó. Aki pörgetni szeret, az alacsonyabban és elõrébb ül, plusz egy montisnak ajánlott elõrébb ülni, mert a hegyeken akkor kerül optimális helyre (meg lehet nézni az elit versenyzõket, elõre van tolva teljesen a nyergük), ráadásul a magas nyereg egyenes út a porckorongsérvhez. Én pl pont az általános formula szerinti optimális magasságban ülök, de 6-6,5cm-re van a nyergem orra a középcsapágy mögött, ami legalább 3 cm-mel van az "optimálisnál" elõrébb.

Na, mértem. A Kelly's 16,5"-os lehet, de legalább 16, mert a nyeregvázcsõ alul csõközéptõl fent a csõ végéig 420mm. A felsõcsõ hossz 555mm, ez vízszintesre kivetítve 570mm körül lehet.
Kormányszár 110mm, ezt kicsit sokallom, még így is hogy rövid a váz...

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

És a kormánynak, kormányszárnak mi a valós tömege?
A nyeregcsõ így elég felejtõsnek tûnik...
Más hármas kombó?

jó a bts, nincs vele gáz. nyeregcsõnek meg vehetsz mondjuk syncrost vagy fun works-ot, az csak 190 gramm (27,2/400)

esetleg trinitynek is van még itt-ott elfekvõben light kormánya. közel wcs súlyban 2-3-4 ezer ft-ért

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Tervezgetek, gondolkodom... Nem akarok 1-2g kedvéért százezreket fizetni, de ha már hozzányúlok, akkor legyen értelmes változás. Ezért nézegettem a BTS-t és nem mondjuk a Thomson-t.

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Nekem most jött meg a kormányom és a nyeregcsövem.
Kormány:Altrix Alu-Carbon 119 gramm 6700Huf Nyeregcsõ:Acor Carbon 226 gramm 6500Huf.
A kormány tuti,hogy annyi mert kézbe véve semmi súlya nincs,megdöbbentõ.Nekem ez új még soha nem volt Carbon cuccom.
Persze ez lehet,hogy a profiknak gagyi de nekem ennél többet nem ér a súlycsökkentés.
Brutál jól néznek ki,fõleg a kormány.
A tartósság meg idõvel kiderül.
:)
Feltöltött kép
KROSS Level A2

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kellene egy max ar, ugy konnyebb volna. en mondanam hogy Syntace meg Race Face, csak nemtom mennyi a keret.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

kicsit off, de elkoltesz egy valag penzt uj kormanyra/stucnira es nyeregcsore konnyites celjabol, aztan meg rajossz hogy nem erzel belole semmit. szamold ki hogy mennyibe lesz neked a buli, es mennyi jon le a komplett osszsulybol. nem lesz tul sok.

ha konnyiteni akarsz, a kerekrol lejovo sulyt sokkal hamarabb eszreveszed.

Köszönöm, ezt tudom. Mégis a kormány, kormányszár érdekelne, ezért ide írtam. :)

ha bts-t veszel, akkor azután sem lesz vele dolgod.
kormány, kormányszár jó, nyeregcsõben annyi scandium van, mint egy ásó nyelében, meg a súlya is kb annyi (gyárilag 190 grammnak írták, valóságban 290 grammot mértünk)

És a kormánynak, kormányszárnak mi a valós tömege?

A nyeregcsõ így elég felejtõsnek tûnik...

Más hármas kombó?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
fsa the pig
spyral branch

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Hagyományos, félintegrált? Mibe?

Grady14

Grady14

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
hellosztok
nemtudna valaki nekem ajánlani olyan kormánycsapágyat ami nem olyan drága és jó Dirt-re Fr-ra
thx

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

kormány, kormányszár jó, nyeregcsõben annyi scandium van, mint egy ásó nyelében, meg a súlya is kb annyi (gyárilag 190 grammnak írták, valóságban 290 grammot mértünk)

A kalloyuno honlapján 258g-ot írnak 300as hosszban, biztos csak elnézték a csekénél. :)

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

A BTS XC elite cuccokat néztem, de eddig nem volt dolgom scandium alkatrészekkel. Mi-minden jöhet még szóba? Ötletek, tippek?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kicsit off, de elkoltesz egy valag penzt uj kormanyra/stucnira es nyeregcsore konnyites celjabol, aztan meg rajossz hogy nem erzel belole semmit. szamold ki hogy mennyibe lesz neked a buli, es mennyi jon le a komplett osszsulybol. nem lesz tul sok.

ha konnyiteni akarsz, a kerekrol lejovo sulyt sokkal hamarabb eszreveszed.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Cube AMS 100 Pro-n szeretnék némi könnyítést eszközölni. Olyan 80-100mm-es alu stucnit és kormányt keresnék, ami jól bírja az esetenkénti durvább XC felhasználást és a tömege sem vészes. Örülnék neki, ha létezne hozzá tartozó nyeregcsõ is, hasonló felhasználási célra... és persze esztétikai szempontból. :) A BTS XC elite cuccokat néztem, de eddig nem volt dolgom scandium alkatrészekkel. Mi-minden jöhet még szóba? Ötletek, tippek?

Még egy kérdés: irányíthatóság szempontjából mennyi különbséget fogok érezni, ha az alacsony emelésû kormányomat egyenesre cserélem?

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Sziasztok!van valakinek tapasztalata a bts-cuccokkal?néztem egy kormányszár-kormány kombót,amit jó pénzbõl megúsznék.xc comp mind a kettõ.nem ismerem a márkát és érdekelne használ-e ilyet valaki.
kösz!!!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

milyen kormányt ajánlanátok Syncros FL stucnihoz, ha az alábbiak a követelmények: 600mm (nem 580!), flat, OS, matt fekete, nem karbon

(nem értem a logikát abban hogy miért csak fényesben kapható a Syncros FL 600mm-ben, mattban csak 580-as van... )

köszi!

Pro Koryak. Nekem is az van a Syncros-ban 580 mm-re vágva.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

még annyit,hogy az alsó csapágycsészét hogyan lehet finoman rákopogtatni a villaszárra?

Egy régi csapágy csésze pont megfelel a célra.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

még annyit,hogy az alsó csapágycsészét hogyan lehet finoman rákopogtatni a villaszárra?

Erre is van szerszám pl ez
Hope Pro 2 Seal Tool | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
:D
Nem úgy akartam,de elég nehezen megy rá.Majd óvatos leszek.
Köszi!
A héten kész leszek vele talán még 2 futárt várok cuccokkal.Már most ütvefúr a látvány. :P

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

én csavarhúzóval szoktam, körbe-körbe, érzéssel. ha golyós csapágy, akkor mondjuk ne a futófelületnél fogva kocogtasd :D

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 posts

kb bármelyijk bringaboltban kapsz pár száz forintért

Azt hittem,hogy csak szettben adják.Ha így van akkor örülök.
Köszi!
:)