Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
bilincset csináltathatsz, de ne slagból please
valami kemény anyagból esztergáltass (alu, metamid)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
22,2-es kormányra a 26-os bilincset gumi hézagolóval (pl. nagynyomású slagból vágva) mennyire lehet megbízhatóan rögzíteni? Clip-on triatlonkormányról van szó, szóval igen stabilnak kéne lennie.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ez már csak azért is fura, mert az NRS és Anthem-X is azonos kormánycsapágy rendszerrel rendelkezik, s az a sanda gyanúm, hogy az Anthem is - és nekem sosem kellett megtépnem, teljesen hagyományos módon kellett mindig is beállítani. ("éppenhogynekotyogjon")
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Erre én azt mondanám, hogy nem kivétel, hanem probléma, mert vagy a fejcsõ, vagy a kcs nem "kerek."

Így jobban belegondolva igazad van(összehúzáskor lesz csak minden "kerek"). Majd a téli szétszedésnél megnézem, hogy mi nem "kerek". Az összes itthon lévõ kormánycsapágyamba ilyen csapágy való, mint ebbe, majd végigpróbálgatom az összes alkatrészt. Egyedül a csészét és a fejcsövet nem tudom ellenõrizni. Igazából túl sok problémát nem okozott eddig, nem lazul fel gyakrabban a csapágy mint a többi bringámon.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Erre én azt mondanám, hogy nem kivétel, hanem probléma, mert vagy a fejcsõ, vagy a kcs nem "kerek."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Elõször is a kupakot nem megtépni kell, hanem éppen csak egy kicsit meghúzni.
A kcs. különbözõ elemei legyenek a helyükön, a stucni (vagy a felette lévõ hézagolók) teteje kb. 4-5mm-re legyen a villanyak felett.

Van kivétel is. Az anthememhez járó kormánycsapágyat meg kell húzni rendesen és akkor pont jó. Nem értem, hogy miért ilyen, mert ugyanolyan felépítésû, mint az összes többi kormánycsapágyam.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Hosszú úton meg terepen s kényelmes? Én amikor ugyan ezt csináltam,a városban ~20km-ig jó volt, aztán elmentem terepre, és fájt a vállam, csuklóm, alig bírtam hazatekerni:D

Erõsödni kell. Értelemszerûen több súly fog a csuklódra, felsõtestedre nehezedni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Hosszú úton meg terepen s kényelmes? Én amikor ugyan ezt csináltam,a városban ~20km-ig jó volt, aztán elmentem terepre, és fájt a vállam, csuklóm, alig bírtam hazatekerni:D

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
thx :)

Elvileg minden a helyén van, a csapágyat magát nem vettem szét, a hézagolók elvileg megfelelõen túllógnak a villanyakon... Holnap reggel átnézem még1x. Aztán lehet hogy csak odaképzeltem azt a mozgást.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elõször is a kupakot nem megtépni kell, hanem éppen csak egy kicsit meghúzni.
A kcs. különbözõ elemei legyenek a helyükön, a stucni (vagy a felette lévõ hézagolók) teteje kb. 4-5mm-re legyen a villanyak felett.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Ma letettem a kormányomat (egyenes) a létezõ legalacsonyabb állásba (összes hézagoló ki, stucni megfordít)... Pár km után az volt az össz gondolatom, hogy eddig miért voltam olyan hülye hogy nem így tekertem. :D

Viszont ami fura, hogy mintha egy alig észrevehetõ kotyogás került volna a csapágyba, pedig úgy megtéptem az a-head kupakot, mint tót az anyját (elnézést). Tipp hogy mit cseszhettem el? Esetleg még jobban meg kell húzni az a-headet?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Sziasztok! Tudnátok ajánlani egy olcsó de jó hagyományos (1 1/8) fejcsapágyat, ami maximum 25 mm magas? (kupak nem számít, az a kérdés, rá tudom-e fogni egy meglehetõsen rövid villanyakra még a stucnit)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
ez így ránézésre csak oda van taknyolva, nincs beolvadva a varrat

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Kb olyan mintha gyurmával lett volna oda ragasztva , ilyet még én se láttam.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Pár km-t futott bringa. Ilyet még nem láttam.
Feltöltött kép
Valamit nagyon elszúrtak a hegesztésnél.

Spriteboy

Spriteboy

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

tessek
BHS-22Q HIGHSIX | KORMÁNYSZÁRAK | ALKATRÉSZEK | BBB | Pacific Cycles Kft.

Köszi :)

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
Az én vázamba is integrált kormánycsapágy kellett. A gyári specifikáció alapján FSA Orbit IS-2 a vicc az, hogy ez megegyezik az FSA Orbit 1-el a Cane Creek IS-2 vel, és még sok más kormánycsapággyal. A lényeg a csapágy 36-45 fokos legyen, különben nem fekszik fel jól a vázban, egyébként a csúcs merida 96-ok is ilyen csapágyazásúak, csak azokon fsa logó van, de a csapágyuk szintén 36-45 fokos. A baj , hogy itthon jelenleg nincs csak a majd 50 ezres kerámiás fsa, de ezt valahogy nem volt kedvem megvenni. Én az ebay-n keresgéltem meg a crc-n, ott azért van bõven.

Egy a lényeg 36-45 fokos legyen, ja és én csak az integráltról beszélek.
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok!

Hagyományos kormányom van, szóval nem az az új Ahead vagy mi fejes, kicsinek találom a kormányszár hosszát, de tovább emelni már nem lehet, így kéne vmi magasító vagy vmi, megoldható lenne ez? Faterén láttam (az övé Ahead-es) hogy faszán lehet szögben állítani a kormányt :) egy olyan megoldással is ki lennék békülve :)

tessek
BHS-22Q HIGHSIX | KORMÁNYSZÁRAK | ALKATRÉSZEK | BBB | Pacific Cycles Kft.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Spriteboy

Spriteboy

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok!

Hagyományos kormányom van, szóval nem az az új Ahead vagy mi fejes, kicsinek találom a kormányszár hosszát, de tovább emelni már nem lehet, így kéne vmi magasító vagy vmi, megoldható lenne ez? Faterén láttam (az övé Ahead-es) hogy faszán lehet szögben állítani a kormányt :) egy olyan megoldással is ki lennék békülve :)

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás
Sziasztok!

Kérdésem annyi lenne, hogy az FSA ZS és az FSA ZS-3 között van-e különbség és ha igen, akkor mi?
Nekem most FSA ZS-3 van beépítve, de kicsit kotyog és cserélni szeretném.
eBay-en van FSA ZS karbon, de nem merem pontos info nélkül megvenni. Ennek adatai: 36fok/45fok, átmérõ 44/50 mm.
Please help!

Köszi
Csacsa