Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Posted 2012. November 23. - 13:54
Posted 2012. November 23. - 09:32
Semmilyent. Nem merev, viszonylag könnyû és nagy a májer faktora. Amennyiben érezni akarsz valamit vegyél Thomsont akkor rájössz hogy miért jó az ha egy stucni merev
bizony, +1 Thomson
vagy Syntace F109, ha nagyon fontosak azok a grammok, bár nem a stucnin szokás spórolni
Posted 2012. November 23. - 09:16
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. November 23. - 08:46
Köszönöm a tanácsokat. Sajnos nem tudom a garanciális követelésem érvényesíttetni.Elsõ, hirtelen felindultságomban felfúrtam a megszakadt menetet, gondolva az átmenõ csavaros megoldásra. A vége ez is lett. Ma hoztam haza az esztergályostól a spec anyát ami illeszkedik a nyak sûllyesztékébe. Elég jól sikerült.
Természetesen nem az itthoni árért vettem, bár a 115 EUR-s ár sem volt olcsó, de mégsem az itthoni.
ha majd készen lett és kipróbálod, akkor írj légyszi egy rövid beszámolót, hogy milyen különbséget lehet érezni egy 53ezerre beárazott stucnival! õszintén kíváncsi vagyok rá.
Posted 2012. November 22. - 06:32
Gondolkodtam rajta, de annyira minimális a ráhagyás a menetes részen, h már az M5-ös menetnek a furatát sem bírta volna ki. A javítókészlet áráról meg nem is merek említést tenni.Lehetett volna vagy talán lehet is bele tenni Helicoil-t.
Ridley Noah Fast
Posted 2012. November 22. - 00:53
Köszönöm a tanácsokat. Sajnos nem tudom a garanciális követelésem érvényesíttetni.Elsõ, hirtelen felindultságomban felfúrtam a megszakadt menetet, gondolva az átmenõ csavaros megoldásra. A vége ez is lett. Ma hoztam haza az esztergályostól a spec anyát ami illeszkedik a nyak sûllyesztékébe. Elég jól sikerült.
Természetesen nem az itthoni árért vettem, bár a 115 EUR-s ár sem volt olcsó, de mégsem az itthoni.
Lehetett volna vagy talán lehet is bele tenni Helicoil-t.
Posted 2012. November 21. - 22:26
Ridley Noah Fast
Posted 2012. November 21. - 02:18
Mond, hogy nem ennyiért vetted, mint a linken van ! Kihagyott a szívverésem néhányat......azt gondoltam, megosztom veletek szomorú történetem. Vásároltam egy ilyen stucnit:
BikeFun - Ritchey - Kormányszár - WCS
Amikor a kezembe került, nagyon elszomorodtam a négy darab M4-es rögzítócsavar láttán. Azon is, h a fedlapban kb. 5mm hosszan van csak menet. Van nyomatékkulcsom, aminek az alsó határa az az ominózus 5Nm amit max-ra határozott meg a gyártó, a stucni csavarjainak meghúzására. Nem mertem vele meghúzni, azt gondoltam, ki fogja szakítani az alu zárósapkából a menetet, így megvettem hozzá a következõ célszerszámot:
Ritchey nyomatékkulcs (Carbon) (Karbantartás | Szerszám (célszerszám) | Nyomatékkulcs) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz
Azt gondoltam, a gondom letudva, tévedtem. Ezzel a készséggel úgy kiszaggattam a menetet a stucni fedlapjából mint a huzat. Most erõsen fáj a fejem a megoldáson.
Ugyan így jártam, csak az a hagyományos, fordított "kormányszárban van a menet" típus volt. Jó, az egy olcsó stucni volt, nem ilyen ezoterikus wcs-csoda, meg a bringa szépsége sem számított. Szóval, az a stucni kapott egy hosszabb csavart és végére egy zárt végû anyát. Baj nem lett vele, tartott rendesen - csak nem volt szép.
Amúgy, nálam fekete listán van a wcs. Havernak repedt a stucnija, tört a nyeregcsöve. A német BIKE újság kormány+stucni tesztben is csak a wcs stucni tört el és a kormány sem bírt túl sokat.
Posted 2012. November 20. - 07:56
..azt gondoltam, megosztom veletek szomorú történetem. Vásároltam egy ilyen stucnit:
Amikor a kezembe került, nagyon elszomorodtam a négy darab M4-es rögzítócsavar láttán. Azon is, h a fedlapban kb. 5mm hosszan van csak menet. Van nyomatékkulcsom, aminek az alsó határa az az ominózus 5Nm amit max-ra határozott meg a gyártó, a stucni csavarjainak meghúzására. Nem mertem vele meghúzni, azt gondoltam, ki fogja szakítani az alu zárósapkából a menetet, így megvettem hozzá a következõ célszerszámot:
Ritchey nyomatékkulcs (Carbon) (Karbantartás | Szerszám (célszerszám) | Nyomatékkulcs) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz
Azt gondoltam, a gondom letudva, tévedtem. Ezzel a készséggel úgy kiszaggattam a menetet a stucni fedlapjából mint a huzat. Most erõsen fáj a fejem a megoldáson.
Szia!
Levél a Ritchinek, fényképek, ha ez sem elég akkor elküldöd a stucnit a szerszámmal és szagassák ki a maradék hármat.
Posted 2012. November 20. - 07:40
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. November 20. - 07:04
Ridley Noah Fast
Posted 2012. November 15. - 14:09
A szár alján lévõ csavar kilazítása után a felette lévõ éket megpiszkálod, hogy lecsússzon a csavar fejéhez, és ekkor lejjebb tudod állítani. A másik kettõvel csak akkor kell foglalkozni, ha az elõzõekben részletezett mûveletet nem tudod végrehajtani (túl lettek húzva az összeszerelés során).
Köszönöm, sikerült már csak ki kellene próbálni
Még1x köszönöm a segítséget Mindenkinek!
Posted 2012. November 15. - 13:52
Igen, állítható a kormányszár. Mint ahogy a kérdéseimbõl is kitûnik, nem vagyok nagyon járatos a kerékpárok szerelgetésében, így természetesen fogalmam sincs hogyan kell állítani a szárat. Normál paraszti ésszel, a két oldalsó imbusz csavart lazítanám ki és utána tudnám állítani. De itt jön az ami megzavart, hogy a szár alján is van egy imbusz csavar ami kvázi kitámasztásként rögzít egy lapkát. Mind a 3 csavart kilazítsam? Egyébként koppig van tolva, ülésmagasság rendben.
Ü
A szár alján lévõ csavar kilazítása után a felette lévõ éket megpiszkálod, hogy lecsússzon a csavar fejéhez, és ekkor lejjebb tudod állítani. A másik kettõvel csak akkor kell foglalkozni, ha az elõzõekben részletezett mûveletet nem tudod végrehajtani (túl lettek húzva az összeszerelés során).
Posted 2012. November 15. - 13:27
Ü
Posted 2012. November 15. - 12:55
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2012. November 15. - 12:40
A segítségetekre volna szükségem, mégpedig olyan témában, hogy a feleségemnek vettünk egy Schwinn Csepel Traction kerékpárt. Magával a vassal nincs gond, csak a postásbicikli érzés annyira nem jött be. Elsõ körben nem a bicót cserélnénk le, hanem megpróbálkoznánk a kormány cseréjével. Tudnátok nekem segíteni abban, hogy lehetséges-e egyáltalán, illetve véleményetek szerint lesz-e érezhetõ változás. Õ jobban szeret egy kicsit rádõlni a kormányra, így könnyeben tud tekerni emelkedõn. Amennyiben még esetleg ajánlani is tudnátok kormányt illetve a hozzá szükséges cuccokat, az maga lenne a tökély.
Az említett kerékpárt a következõ linken tudjátok megnézni:
http://http://www.cs...ion-noi-59.html
Elõre is köszi
Posted 2012. November 06. - 17:00
nemrég vázat cseréltem /reignx -> sx-trail/ és azt érzem hogy a változatlan stucni /legkisebb asszem 40mm holzfeller + 710es fsa maximus/ kormány felállás mintha nem lenne az igazi..nem tudom ez a stucni v kormány csere /amúgy is esedékes lenne/ orvosolható-e.
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra
Posted 2012. November 04. - 18:03
Az az aranyszínû gyûrû szerintem a felsõ központosító.
És igen, ami nincs bevágva, azt préselni kell.
Van egy másik ilyen gyûrû is, natúr fémszínû, és nincs bevágva.
Akkor eszerint az kerül alulra, préselve:)
még azért rámérek, de köszönöm az útbaigazítás mindenkinek!
Posted 2012. November 04. - 17:55
Az az aranyszínû gyûrû szerintem a felsõ központosító.Ha csak azt a fényes gyûrût veszem önmagában azt rá tudom tenni legalulra, mert ugye be van vágva.
Viszont ha ezt megteszem akkor ezután a csapágy már nem fér rá. próbáltam.
Ez a préselés elég drasztikusnak tûnik.
gaboca1: a villa nem tapered, azoknál hosszabban nyúlik el a csövön ez a vastagított rész.(és persze az átmérõ különbség sem ennyi)
És igen, ami nincs bevágva, azt préselni kell.
A sebesség mindent megold.
Posted 2012. November 04. - 17:43
minden villa ilyen.
a csapagy also cseszejet a villara kell preselni.
Ha csak azt a fényes gyûrût veszem önmagában azt rá tudom tenni legalulra, mert ugye be van vágva.
Viszont ha ezt megteszem akkor ezután a csapágy már nem fér rá. próbáltam.
Ez a préselés elég drasztikusnak tûnik.
gaboca1: a villa nem tapered, azoknál hosszabban nyúlik el a csövön ez a vastagított rész.(és persze az átmérõ különbség sem ennyi)

Sign In
Create Account

Back to top