Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2013. március 17. - 08:23
Jól gondolom, hogy azért lehet rossz megoldás mert tágulhat a fejcsõ a terheléstõl?
Egyébként ez a csúcs Spec CX váz volt 2012-ben (ettõl még lehet rossz), idén is ilyen fejcsõvel gyártják a top CX vázakat (is). Nézegettem a többi gyártót, ugyan ilyen fejcsapágy megoldással operálnak a CX bringákban (Ridley, Giant, Colnago, a Meridánál csak a top karbon vázaknál).
Írta 2013. március 16. - 22:14
ez komoly, hogy teljesen integrált kormánycsapágy van egy cyclocross bringában? ez direkt ilyen eldobható váz?
Még csúcs alu monti vázaknál is elõfordul, én sem tartom épeszû dolognak.
A sebesség mindent megold.
Írta 2013. március 16. - 19:38
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hosszú-hosszú évek óta Cannondale-en tekertem, nem volt gondom a kormány csapágyakkal. 1 éve ilyen vázra épített bringán tekerek (nem a lila és nem is a neon van nekem
): Specialized Bicycle Components
Gondoltam cserélem a gyárit valami jól tömített darabra (többet megyek terepen/sárban sokkal mint betonon). Fogalmam sincs milyen csapágy kell bele, meg tudja valaki mondani? Azt látom, hogy 1-1/8 és 1.5-es. Ez most tapered, fél integrált, vagy milyen?
Azt látom, hogy a Chris King nem a legkönnyebb (és legolcsóbb), van értelme olyat venni? (bombázzatok példákkal, jobbfélét keresek). A Kingtõl mintha az InSet 2 lenne a nekem való.
Köszönöm!
Teljesen integrált, tapered. Én csak akkor cserélném, ha a gyárinak baja van.
Írta 2013. március 16. - 19:19
Gondoltam cserélem a gyárit valami jól tömített darabra (többet megyek terepen/sárban sokkal mint betonon). Fogalmam sincs milyen csapágy kell bele, meg tudja valaki mondani? Azt látom, hogy 1-1/8 és 1.5-es. Ez most tapered, fél integrált, vagy milyen?
Azt látom, hogy a Chris King nem a legkönnyebb (és legolcsóbb), van értelme olyat venni? (bombázzatok példákkal, jobbfélét keresek). A Kingtõl mintha az InSet 2 lenne a nekem való.
Köszönöm!
Írta 2013. március 12. - 18:34
De minek szöget mérni vázban? Csak az integrált csapágyaknál kellhetne, de azt hiszem, hogy ott is mások az átmérõk.
http://canecreek.com...shis-poster.pdf
éppen az integrált,félintegrált és hasonló f.szságok miatt kell.
én leragadtam még a hagyományos,és szerintem legjobb csapágynál,de most hogy új vázakat nézegetek jönnekl ezek a tapered,drop-in,integrált,félintegrált,36ÿfok,45 fok stb infók.
de úgy vettem észre nem csak nekem van a tököm tele ezekkel az új "szabványokkal",pl középcsapágynál egy neves,komoly boltban is kifakadtak emiatt.
Írta 2013. március 12. - 18:30
Írta 2013. március 12. - 14:50
Pár éve mintha láttam volna egy olyan célszerszámról képet,amit beillesztve a fejcsõbe kiadja a helyes kormánycsapágy méretet(szöget,átmérõt stb....)
Tudna ebben valaki segíteni?Kezdek már elveszni az új "szabványokban".
FSA Winkelmesslehre - BIKE-COMPONENTS.DE
Erre gondoltál?
Írta 2013. március 12. - 14:30
azzel szöget nem tudok mérni:P
meg lusta is vagyok hozzá,az a profilozott cucc viszont megtetszett:)
De minek szöget mérni vázban? Csak az integrált csapágyaknál kellhetne, de azt hiszem, hogy ott is mások az átmérõk.
http://canecreek.com...shis-poster.pdf
Írta 2013. március 12. - 14:18
meg lusta is vagyok hozzá,az a profilozott cucc viszont megtetszett:)
Írta 2013. március 12. - 14:07
Pár éve mintha láttam volna egy olyan célszerszámról képet,amit beillesztve a fejcsõbe kiadja a helyes kormánycsapágy méretet(szöget,átmérõt stb....)
Tolómérõ (és a canecreek honlap)?
Írta 2013. március 12. - 14:02
Írta 2013. március 07. - 15:59
hülye kérdésnek tûnhet, de a nyereg ugye teljesen vizszintesen áll?
ha elõre lejt, akkor is a csuklódat terheled.
Persze, a nyerget úgy állítottam be vízmértékkel, az vízszintes.
martin: ugyan tényleg nem írtam, de hajlított a kormány, tehát eleve meg van emelve úgy 20-30mm-t felfelé.
170cm vagyok, a bringa is a legkisebb kapható (16"), s csak most kezdem nem igazán érteni, hogy ehhez miért egy 90mm-es (villatengely középtõl a kormánytengely közepéig) stucni van a gépen. Vagy ez az alap?
Írta 2013. március 07. - 00:39
hülye kérdésnek tûnhet, de a nyereg ugye teljesen vizszintesen áll?Üdv!
Nem illik feltétlenül ide a problémám, de úgy gondolom, hogy a stucni csere a megoldás. Szóval idestova 4 vagy 5 éve használom a Magellan Crater-t, de most kezd igazán fárasztani, hogy nem kényelmes. Azt vettem észre, hogy hosszabb túrák alkalmával picit pihennék felegyenesedve, akkor az ujjaimmal tartom a kormányt... vagyis messze van. Elõre dõlve meg nagyon a karjaimon van a súlyom. Ha jól sejtem, egy rövidebb stucni megoldaná a problémát? Gondolom ez azzal is jár, hogy kicsit határozottabb lesz a kormányzás.
Elõre is köszi!
ha elõre lejt, akkor is a csuklódat terheled.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2013. március 05. - 16:52
Írta 2013. március 05. - 13:52
Nem illik feltétlenül ide a problémám, de úgy gondolom, hogy a stucni csere a megoldás. Szóval idestova 4 vagy 5 éve használom a Magellan Crater-t, de most kezd igazán fárasztani, hogy nem kényelmes. Azt vettem észre, hogy hosszabb túrák alkalmával picit pihennék felegyenesedve, akkor az ujjaimmal tartom a kormányt... vagyis messze van. Elõre dõlve meg nagyon a karjaimon van a súlyom. Ha jól sejtem, egy rövidebb stucni megoldaná a problémát? Gondolom ez azzal is jár, hogy kicsit határozottabb lesz a kormányzás.
Elõre is köszi!
Írta 2013. február 27. - 06:04
Írta 2013. február 26. - 22:35
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2013. február 26. - 21:15
Szeretném kikérni a véleményeteket,az alu kormányszár acél kormány párosításról.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére