Jelentkezz be Regisztrálj

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2013. március 22. - 12:27

Clark's Lock On Grips | Handlebar Grips | 498 - Cycle Sports UK
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. március 21. - 19:53

Írta 2013. március 20. - 18:45

Token
[ATTACH=CONFIG]2705[/ATTACH]
Giant
[ATTACH=CONFIG]2706[/ATTACH]
Clarks
[ATTACH=CONFIG]2708[/ATTACH]
Kore
[ATTACH=CONFIG]2707[/ATTACH]
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. március 20. - 16:35

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2013. március 20. - 16:17

markolattal kapcsolatos kérdés jöhet ide?
bilincses markolatot keresek, a bilincs kék-elox a gumi fekete vagy piros. ötlet?
Ez? Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts
Szinte bármilyen kombinációt össze lehet legózni. (Sajnos a kék lockring "out of stock" éppen)
Írta 2013. március 20. - 16:16

[ATTACH=CONFIG]2704[/ATTACH]
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. március 20. - 15:33

Írta 2013. március 18. - 20:51

Írta 2013. március 18. - 10:48

a pontos illeszkedés nagyon jó dolog, de ettõl még a konstrukció nem a tartósság záloga.
gumikalapács, mint precíziós célszerszám a fejcsapágy beszereléséhez?
Nem kell túl tudományosan:-D.
Miután megláttam, hogy egy jónak mondható pécsi boltban hogy ütötték fel a villára az alsó tartólapot, a gumikalapács igenis precíziós.
Egyébként van egy csapágy bepréselõ szerszámom, 2 db lécdarabból, 2 alátétbõl, 3 anyából és egy menetes szárból áll. Költsége 30 ft, tökéletesen mûködik.
Írta 2013. március 18. - 10:31

Az országúti karbon vázamba nem esett bele a csapágy, kis zsírral, gumikalapáccsal kellett beütögetni, pontosan illeszkedik. Szerintem így tartós lehet. Egyébként sok karbon csúcs váz is ilyen. Kicsit nagyobb elõfeszítés sem árt.
a pontos illeszkedés nagyon jó dolog, de ettõl még a konstrukció nem a tartósság záloga.
gumikalapács, mint precíziós célszerszám a fejcsapágy beszereléséhez?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2013. március 17. - 15:49

le kell merni a kulso-belso atmerojet a csapagynak (ami nekem nem volt igy a vazat es a villat meregettem) ami alapjan meghatarozhato az SHIS "szabvany". nekem ez alapjan IS41 top IS52 bottom kellett, de vagy IS42/IS52 is, ami szinten 1/8-1.5nek felel meg. szabvany a jo edes k...
Ja es kulon csokoltatom a Giant-ot akinek ugye nem volt jo a masfeles also csapagy, nekik 1.1/4-es kellett, mert az 13%-kal jobbabb. es szebben tukrozodik rajta a napsugar. vagy valami hasonlo roppant ertelmes indokuk volt.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. március 17. - 15:01

Igen, jól gondolod. A csapágy koptatja a vázat a felfekvõ felületén.
Az országúti karbon vázamba nem esett bele a csapágy, kis zsírral, gumikalapáccsal kellett beütögetni, pontosan illeszkedik. Szerintem így tartós lehet. Egyébként sok karbon csúcs váz is ilyen. Kicsit nagyobb elõfeszítés sem árt.
Írta 2013. március 17. - 08:23

Jól gondolom, hogy azért lehet rossz megoldás mert tágulhat a fejcsõ a terheléstõl?
Egyébként ez a csúcs Spec CX váz volt 2012-ben (ettõl még lehet rossz), idén is ilyen fejcsõvel gyártják a top CX vázakat (is). Nézegettem a többi gyártót, ugyan ilyen fejcsapágy megoldással operálnak a CX bringákban (Ridley, Giant, Colnago, a Meridánál csak a top karbon vázaknál).
Írta 2013. március 16. - 22:14

ez komoly, hogy teljesen integrált kormánycsapágy van egy cyclocross bringában? ez direkt ilyen eldobható váz?
Még csúcs alu monti vázaknál is elõfordul, én sem tartom épeszû dolognak.
A sebesség mindent megold.
Írta 2013. március 16. - 19:38

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hosszú-hosszú évek óta Cannondale-en tekertem, nem volt gondom a kormány csapágyakkal. 1 éve ilyen vázra épített bringán tekerek (nem a lila és nem is a neon van nekem
): Specialized Bicycle Components
Gondoltam cserélem a gyárit valami jól tömített darabra (többet megyek terepen/sárban sokkal mint betonon). Fogalmam sincs milyen csapágy kell bele, meg tudja valaki mondani? Azt látom, hogy 1-1/8 és 1.5-es. Ez most tapered, fél integrált, vagy milyen?
Azt látom, hogy a Chris King nem a legkönnyebb (és legolcsóbb), van értelme olyat venni? (bombázzatok példákkal, jobbfélét keresek). A Kingtõl mintha az InSet 2 lenne a nekem való.
Köszönöm!
Teljesen integrált, tapered. Én csak akkor cserélném, ha a gyárinak baja van.