Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2013. február 02. - 23:27
A megoldás a tokos acél mérõszalag egy darabja, mûszóval "bejlágolás". Kézre vigyázni: kilógó részeket felül kis csavarhúzóval "lepattintani".
Írta 2013. február 02. - 22:29
Ma cseréltem kormánycsapágyat és szétszedés után vettem észre,hogy a villanyakon(RockShox Revelation) alul megforog a kúpos gyûrû,ami rá van ütve,sõt van 1-2 tized kottyanása is.Valószínûleg az alu villanyak engedett kicsit az erõhatásoknak?Milyen anyaggal lehetne megszüntetni a kottyanást?
Találkozott már vki ilyennel?
Írta 2013. január 30. - 16:26
Hi, köszi a sok információt, sikerült megerõsítést nyernem, hogy mûködhet a dolog. Scale 10 2007 a váz. Van egy új rock shox és taperedes a nyak, ezt kell párosítani. A váz fejcsöve belül 44mm-es és ez alapján mertem gondolni hogy ilyen "öszvér" megoldás szóba jöhet. Az FSA-nak is van semi-integrated az alábbi adatokkal (mindez 17EUR!):
Designed to fit into a zero stack (44mm ID/50mm OD) head tube, but allow the use of a tapered steer fork.
Specifications:
ACB with Forged alloy upper cup
ACB with Forged alloy lower cup
Stainless steel crown race
Size: For 1-1/8” to 1.5” tapered Steerer
Finish: Black
FSA és annyiért!? Jóféle akciós lehet. Hol találtál annyiért? Egy alternatíva, bár 17 ajrónál azért drágább: Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts
Írta 2013. január 30. - 12:12
Milyen kormánycsapágy való ebbe vázba? A katalógus szerint: Gepida Integrated.
Megmértem a homlokcsõ belsõ átmérõjét. Ez 43,8mm.
Tippem szerint félintegrált csapágy való bele, de nem vagyok biztos benne. Eddig még nem találkoztam ilyen csapággyal.
Elõre is köszönöm a válaszokat.
Írta 2013. január 29. - 00:26
Rém vicces vagyok ma este.
Ja, és te vagy a harmadik, aki lebordózza a piros inbredemet.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2013. január 28. - 23:12
itt van a kezemben. legnagyobb meglepetésemre a mérleg 234gr-ot mutatott.
majd beszámoljak a menettapasztalatokról?
Hm, jól néz ki!
OFF. 2 hete szombaton HHH-n nem te asztaltoztál? Egy bordó On-One-t láttam 2x is fel- majd lemenni ON
Írta 2013. január 28. - 21:31
köszi, piszta! néztem, igen, de a 3 fok kevés. néztem még ezt is, csak hát 15 pénz..
»» boneshaker ««
jövõ héten talán látom majd élõben is, aztán eldöntöm.
itt van a kezemben. legnagyobb meglepetésemre a mérleg 234gr-ot mutatott.
majd beszámoljak a menettapasztalatokról?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2013. január 28. - 19:51
Ridley Noah Fast
Írta 2013. január 28. - 11:25
mondjuk igy mar szerintem vallalhato arban van, a listaar az kicsit huzos lett volna. A 6db titan csavar pozitivum, a csalo sulyadat negativum (azt irjak 120g a 110mm-s, en 90-eset vettem es 124g-ot mertem)
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. január 27. - 16:36
Ridley Noah Fast
Írta 2013. január 27. - 16:23
Sziasztok!!
Mint ahogy a bánatom megosztottam veletek, most úgy megosztom az örömöm is. Nem rég vásároltam ezt a csoda Ritchey stucnit:
BikeFun - Ritchey - Kormányszár - WCS
a hozzá tartozó nyomatékkulccsal, amivel szépen beleszaggattam a fedélben lévõ meneteket. Többen ajánlottátok, h vissza a kereskedõnek leírással, fényképekkel, kulccsal együtt. Ehhez nem igazán volt kedvem, mivel Németországból rendeltem és elsõ felindultságomban már a megszakadt meneteket fel is fúrtam, keresvén a megbízható megoldást. De! Csak nem hagyott nyugodni a dolog és volt abban igazság amit írtatok, így karácsonykor mintegy ajándékként kiírtam az USA-ba a Ritchey HQ-ra. Nem is sokat várattak, pár nap múlva a svájci régióból felvették velem a kapcsolatot. Õk kérték, írjam le a történteket, majd küldjek képet a kulcsról, a sérült fedélrõl. Egy pár levélváltás után megkaptam az új fedelet a hozzátartozó csavarokkal együtt. Nagyon meglepõdtem, de ennél jobban örültem neki. Hát ennyit a Ritchey support-ról.
Az élményrõl ha feltettem és tudtam gurulni vele, majd írok.
Korábban írtad, hogy a ritchey nyomatékkulccsal húztad meg. Én 5 nm-eset próbáltam, de szerintem nagyon megtépi a csavart. Ennél még az is jobb, ha kézzel érzéssel húzod meg egy rövid imbusszal.
Írta 2013. január 27. - 16:22
Ridley Noah Fast
Írta 2013. január 27. - 15:50
Írta 2013. január 27. - 13:43
Írta 2013. január 27. - 13:06
Írta 2013. január 27. - 12:36
Írta 2013. január 27. - 09:46
Mint ahogy a bánatom megosztottam veletek, most úgy megosztom az örömöm is. Nem rég vásároltam ezt a csoda Ritchey stucnit:
BikeFun - Ritchey - Kormányszár - WCS
a hozzá tartozó nyomatékkulccsal, amivel szépen beleszaggattam a fedélben lévõ meneteket. Többen ajánlottátok, h vissza a kereskedõnek leírással, fényképekkel, kulccsal együtt. Ehhez nem igazán volt kedvem, mivel Németországból rendeltem és elsõ felindultságomban már a megszakadt meneteket fel is fúrtam, keresvén a megbízható megoldást. De! Csak nem hagyott nyugodni a dolog és volt abban igazság amit írtatok, így karácsonykor mintegy ajándékként kiírtam az USA-ba a Ritchey HQ-ra. Nem is sokat várattak, pár nap múlva a svájci régióból felvették velem a kapcsolatot. Õk kérték, írjam le a történteket, majd küldjek képet a kulcsról, a sérült fedélrõl. Egy pár levélváltás után megkaptam az új fedelet a hozzátartozó csavarokkal együtt. Nagyon meglepõdtem, de ennél jobban örültem neki. Hát ennyit a Ritchey support-ról.
Az élményrõl ha feltettem és tudtam gurulni vele, majd írok.
Ridley Noah Fast
Írta 2013. január 26. - 22:06
Cube-ból bontott Syntace, nekem is ilyen kormányom vanSzia!
Ezt nézted?
Syntace Duraflite 7075/F109 egyenes MTB kormnyszett (#2032)) - Kerkpr-Outlet - webruhz, webshop
Szét is szedik ha kell a szettet.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.