100%, hogy nincs fordítva (hacsak nem rakták bele gyárilag fordítva), a tömítés tökéletes állapotú. Viszont gyárilag a csapágyak és tömítés körül (tehát ahol a csapágyházba illeszkedik) volt némi zsír, amit én kitöröltem. Egyértelműnek tűnt, hogy zárt csapágyazásnál a csapágyon kívülre nem kell zsír. Így viszont lötyögött a tömítés és ott bemehetett a kosz. Most bezsíroztam a csapágyak körül vékonyan és a tömítés körül vastagon (villa zsírral, remélem az jó hozzá). Meglátjuk így. De őszintén, egyáltalán tetszik már így a csapágy, pont azért vettem zárt csapágyast, hogy ne kelljen a zsírban turkálni. És lehetne a csapágy rozsdamentes.
A villán levő gyűrűn van az a lecsapott rész, ami feltámaszkodik a csapágyházra. Mivel csak részben támaszkodik fel, van egy kis bejelölődés, ahol a feltámaszkodás határa van van. Jó az úgy vagy nagyon megtéptem a csapágyat?
Valamikor régebben, amikor ezt a csapágyat vetted kérdezted, milyen. Akkor írtam, hogy jó holmi.
Egy hónapja elbontottam a régi bringámat, és a csapágy másfél év használat után is tökéletes, nincs rozsda, kosz, és még szépen is forog, mint az új. (alu és rozsdamentes acél)
Nálad valami összerakási hiba van biztosan.
Amúgy mindenhova rakok gazdagon zsírt, az is távol tartja a vizet. Tök mindegy, hogy zárt-e a csapágy, azzal kárt nem okozok.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére