Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

en mar latom a lor neven futo mtb alkatreszeket .. ;)

jo is lenne!!! ha tudnek gyartogatni!

egy pontba esik!
ha nem akkor a nem teljesul a csuszas nelkuli gordules!
majd nyomok rajzot

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
en mar latom a lor neven futo mtb alkatreszeket .. ;)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Hmm, lehet hogy parasztvakítás a tûgörgõs, de akkor igen jóra sikeredett, mert az enyém már a 3.vázat nyúzza immár 3 éve, dh-ra, ugrálásra, duplavállas telókkal és nem rágódik, kotyog mint a golyósok, szóval tökéletes.
Az iparis meg at FSA XLII-es volt. Nem egy CK, de nem is a legszarabb.

De ezt az egy síkba esést még magyarázhatnád egy kicsit, mert érdekel. Miért is nem ilyen a tûgörgõs?
Esetleg egy rajz? ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
huha!!!
nos akkor nagyobb a golyoval (ami benne van a csapagyban) nem egyenes aranyaban novekszik a terhelhetoseg! ugyanis a kicsi gyolyobol tobb fer bele es ezaltal tobb gyolyon oszlik el a terheles!
a tugorgos fejcsapagyakrol csak annyit, hogy egy qrva nagy parasztvakitas!!!
ugyanis egy kupos cseszevel rendelkezo csapagy csak akkor mukodokepes gond nelkul, ha a kulso es belso kup csucsa (es meg ezaltal a gorgo) egy pontban metszik egymast! ez pedig kizarja a tugorgo hasznalhatosagat!
sorry.
az un. iparis fejcsapgyokkal az a gond leginkabb, hogy radialis terhelesere tervezett csapagy van benne. es az itt tapaszatlhato terheles nagyon kis hanyada csupan radialis.
a csapagy kotyog a cseszeben temahoz pedig csupan annyi, hogy sz@rt vettel!
ami igazan kene ide az e ferde hatasvonalu golyos csapagy vagy a kupgorgos! csak ilyen meretekkel nem kaphato! (rendelni lehet csak nekunk nem eri meg)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Én alul felül tûgörgösre szavazok, pl FSA, mert a tûgörgõ a legnagyobb támaszkodási felület, nagyon könnyû, ha szétmegy nem kell a csészéket kiverni a vázból a cseréhez, mert nem a csészében van a futófelület, az alsó kupot kézzel fel/le lehet húzni a villanyakra/ról és a nem nyom lukat a görgõ a futófelületbe, mint a golyósok.
Az iparis jó de nehéz és elõfordul, hogy maga a csapágy kotyog a csészében, hiába húzod tökig.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Nekem is Chris King-em van, tavaly szeptemberben vettem 15.000Ft-ert!! ;D Raadasul pont azon a heten volt a szulinapom is, jo ajandek volt magamnak :D
Ja, es nem hasznaltan vettem vadi uj volt, meg nem volt vazban...

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
Szerintetek RooX Turque bar vagy Answer Protaper?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ez egy alternatíva!Nyilván egy versenyzõ,fõként,ha a szponzor kedvezményesen adja neki,akkor nem a legolcsóbb darabot fogja beszerezni.De sok ember nem aranyalapú ürülékkel rendelkezik,így nekik nagyon nem éri a hatalmas árkülönbség,és ha meg tudnák fizetni,akkor sem teszik.A hegyen is a legtöbb gépben a legdurvább Marzo villákat szimpla golyós-golyós csapágyak fogják,amik tovább élnek,mint a váz,vagy a villa ::) (csak jól kell +választani a csapágyat,lehetõleg Cromo és brutál nagy golyókkal)
Az FSA és Ricsi szint feletti csapágyakról kicsit a Yasec cikk jut eszembe,hogy mi a különbség a sznobság és az igényesség között,és hogy mennyi pénzt lehet egy emberbõl kihúzni.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás

Ha tényleg besaraztad a csapágyat,akkor szétszeded,tisztítást,zsírt bele,és kész.Nem egyszerûbb,mint az überbrutál tömítéses változat?

ennyi erovel maradjuk a kobaltanal ..

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
szeintem ha csapagy akkor legyen zart csapagyas,azon belul ami belefer !

ha csucs , akkor RF , vagy Cris ..

es egyaltalan nem f@szsag, hanem draga !

valamit valamiert

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

lehet hogy én sznobnak számitok a chris king-el
de vagy 5-6 éves és kutya baja. csak télen szedem szét megnézni hogy van de mindig jol.

és ha tönkre menne megint ilyet veszek.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
nekem menetes DX van... (minõ csoda ;D)
hát igen akkoriban tudtak ezt is gyártani a japik és no problem.. nem kotyog, pedig kapta az ívet... utánhúzni sem kellett egyszóval tökéletes ;)

a súly meg kit érdekel ;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Én az "occsó" golyós csapik híve vagyok,pl zoogie,vagy Ricsi (1.4 ill 3 e) .Semmi pénzbe nem kerülnek,egyszerûek,mint a pofon,és izé.Sztem nincs olyan ok,ami megindokolná a 30 ezres csapágyat.A részfésznél sokat hangoztatják a tömítést.Szerintem ez f@szság.Ha tényleg besaraztad a csapágyat,akkor szétszeded,tisztítást,zsírt bele,és kész.Nem egyszerûbb,mint az überbrutál tömítéses változat?

azonic

azonic

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Én Rooxot használtam, de eladom, mert az új vázam integrált fejcsapágyas.
Adatok: http://www.roox.at/C.../Twister_XC.htm

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
Ez nem kis sebesség :) nemtom melyikõtök volt, de kap egy piros pontot tõlem ;D

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
Tisztelt kék kollegák!

Nem lehetne ezt a három topic-ot összevonni:
1.EZ
2.Kormányok
3.meg volt egy stucnis is

???

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én FSA Pig-et használok. Bazi golyók vannak benne, halhatatlan.

Feltöltött kép

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Jorus: Stabil=lassú reakció? ;D

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Hi!

Ki milyen kormánycsapágyat preferál (1 1/8-as méretben) és miért? Sima, iparis, tûgörgõs? Melyikkel van a legkevesebb gond, és melyik bírja legtovább? Ja és persze melyik a best buy?

DHR

DHR

vendég

• fórumtag
  • 253 hozzászólás
  • LocationBudapest
Felraktam az oldalamra Bontrager írását, mert a bikemag-en már nincs fent.
http://vnet.hu/dhrbikes/kormanyok.txt
Teljesen igaz amit ír, egy "DH" kormány ugyanolyan súly mellett gyengébb, ugyanolyan erõsség mellett nehezebb mint egy egyenes (Persze ha minden más tulajtonság változatlan). Én DH-ra is egyenes kormányt például triálosat használnék. (Mondjuk most Ringlé van) Például ilyet:
Feltöltött kép
735mm széles 31,8-as a kormányfejnél. ~380 g
Tényleg nem olyan menõ, de...

Gábor