Egyertelmu.
CC re egyenes kormany, 0-5 fokos stucni
es akkor lehet maszni is...
/[RooX] Danny's stem 110/5 Ritchey Pro egyenes hasznalok/
A hajlitott tenyleg kiray, lehet iranyitgatni, kezelni a gepet, de osszecsinalod magad a felfeleken, mert csak az elsokereket emelgeted.
/[Roox]Danny's stem 90/15 Bomber 4.0 t hasznalok/
Ez mar a regi lemez. Ami lefele jo az nem felfele...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Indította
bigtom
, 2002. július 25. 10:51
Írta 2003. április 09. - 19:02
Írta 2003. április 09. - 18:43
Hali!
Azért arra is figyeljetek, hogy az irányíthatóság mellett még egy dolgot befolyásol a kormány szélessége. Ez pedig a kormány fogása közben a csuklód szöge az alkarodhoz képest. Ha ez 180 fok az a legtermészetesebb az izületednek. Ez azért egy hosszú túránál, vagy maratonon nem elhanyagolható szempont.
Na báj.
Azért arra is figyeljetek, hogy az irányíthatóság mellett még egy dolgot befolyásol a kormány szélessége. Ez pedig a kormány fogása közben a csuklód szöge az alkarodhoz képest. Ha ez 180 fok az a legtermészetesebb az izületednek. Ez azért egy hosszú túránál, vagy maratonon nem elhanyagolható szempont.
Na báj.
Írta 2003. április 09. - 06:47
...lehet, hogy mégsem olyan egyszerû megválaszolni ezt az apró kérdést? ;D ;D
De köszönöm a hozzászólásokat, az egyik haverommal kezdtünk el vitázni ezen, gondoltam felteszem ezt a kérdést itt, de hát itt sem mindig egyeznek a válaszok!! ;D ;D ;D
Én az egyenes kormány mellett szavaztam CC-re, õ a jobb irányíthatóság miatt hajlítottat használ CC-re...
De köszönöm a hozzászólásokat, az egyik haverommal kezdtünk el vitázni ezen, gondoltam felteszem ezt a kérdést itt, de hát itt sem mindig egyeznek a válaszok!! ;D ;D ;D
Én az egyenes kormány mellett szavaztam CC-re, õ a jobb irányíthatóság miatt hajlítottat használ CC-re...
Írta 2003. április 08. - 19:41
én viszont, az okosok közé tartozom, ugyanezzel a konfiggal... ;D ;D ;D
hamár egyenes, ti mit prefaráltok? nálam a 3 fokos a nyerõ, sajnos ma már egyre kevesebb gyártó gyárt ilyet (pl Pazzaz is csak 6 fokosat nyomat)
hamár egyenes, ti mit prefaráltok? nálam a 3 fokos a nyerõ, sajnos ma már egyre kevesebb gyártó gyárt ilyet (pl Pazzaz is csak 6 fokosat nyomat)
Írta 2003. április 08. - 19:21
Milyen hajlítáról beszélünk?
Mert ugye lehet a fogás magasságát állítani, (függõleges hajlítás) és lehet közelebb vinni a kormányt a "pilótafülkéhez" (vízszintes).Sztem az elsõ inkább style elem,komoly DH-s kinézetet kölcsönöz a bringának,amúgy egyszerûbb ezt a paramétert a stucnival és az alátétekkel változatni.
Én asszem a maradiak közé tartozom a Ricsi stucnival és az egyenes Ricsi kormánnyal...
Mert ugye lehet a fogás magasságát állítani, (függõleges hajlítás) és lehet közelebb vinni a kormányt a "pilótafülkéhez" (vízszintes).Sztem az elsõ inkább style elem,komoly DH-s kinézetet kölcsönöz a bringának,amúgy egyszerûbb ezt a paramétert a stucnival és az alátétekkel változatni.
Én asszem a maradiak közé tartozom a Ricsi stucnival és az egyenes Ricsi kormánnyal...
Írta 2003. április 08. - 15:01
Ugyanakkor persze stabilabbak a szélesebb kormányok.
A hajlított kormány elõnyösebb DH-ra, mivel kényelmesebb fogni. (Mert ugye háttrafelé is hajlítottak.) A 65-70-es kormányoknál egy egyenes kialakítás már rendesen kitekerné a csuklódat. CC-re természetesen mindenképpen keskeny, egyenes kormányt használok, mivel ott effektíve a kormányon támaszkodol, és ezt a legkényelmesebben válszélességben teheted meg.
A hajlított kormány elõnyösebb DH-ra, mivel kényelmesebb fogni. (Mert ugye háttrafelé is hajlítottak.) A 65-70-es kormányoknál egy egyenes kialakítás már rendesen kitekerné a csuklódat. CC-re természetesen mindenképpen keskeny, egyenes kormányt használok, mivel ott effektíve a kormányon támaszkodol, és ezt a legkényelmesebben válszélességben teheted meg.
Írta 2003. április 08. - 14:18
Írta 2003. április 08. - 14:11
ez a kormányozhatóság elég zanzás...ha ugyanaz a szög, meg a magasság (markolat effektíve UGYANOTT van), akkor miért irányítható jobban?
(nem azért irányítható jobban, mert a riser-ek ált. szélesebbek?)
(ez nem csak bedumálás kérdése?)
(nem azért irányítható jobban, mert a riser-ek ált. szélesebbek?)
(ez nem csak bedumálás kérdése?)
Írta 2003. április 08. - 13:30
Ja, én is használtam hajlítottat (Ritchey Rizer), de egy óvatlan pillanatban visszatértem az egyenes Ritcheyhez, mert jobb. Nekem.
Amúgy ízlés, stílus és fõleg a bejárt terepek kérdése a kormányválasztás(nem a négyévenkénti urnábapapírdobálós). Szerintem CC bicajra egyenes kormány (lehetõleg a klasszikus 560mm-es) plussz szarv. A többiek azt csinálnak amit akarnak. Uff!
Amúgy ízlés, stílus és fõleg a bejárt terepek kérdése a kormányválasztás(nem a négyévenkénti urnábapapírdobálós). Szerintem CC bicajra egyenes kormány (lehetõleg a klasszikus 560mm-es) plussz szarv. A többiek azt csinálnak amit akarnak. Uff!
Írta 2003. április 08. - 10:06
Szerintem személyfüggõ, kinek milyen hajlitás kell. Nekem elsõre jó lett a Ritchey Rizer Pro, de öcsém Modolo Adrenalina Cup-ját is használtam hónapokig, és a hátrahajlásával volt gondom. Nem minden kormányt lehet személyre szabottan optimálisan beállitani. (persze vannak, akiknek tök mindegy, milyen kormánnyal mennek, irigylem is õket )
De a kormányozhatóságot befolyásolja a hajlitás, nem ugyanazt éred el egy egyenes kormány + magas stucni kombóval, mint egy hajlitott kormány + laposabb stucni párossal, még ha a kormány azon része, ahol fogod, egyforma magasan is van.
De a kormányozhatóságot befolyásolja a hajlitás, nem ugyanazt éred el egy egyenes kormány + magas stucni kombóval, mint egy hajlitott kormány + laposabb stucni párossal, még ha a kormány azon része, ahol fogod, egyforma magasan is van.
Írta 2003. április 08. - 03:45
nem izlesrol van itt szo .. az egyenes, es a hajlitott kozott a lenyegbeli kulombseg a sulyon kivul , hogy sokkal jobban kormanyozhato , egy hajlitott ..
persze kulcs kerdes...hogy hogyan van hajlitva ..
persze kulcs kerdes...hogy hogyan van hajlitva ..
Írta 2003. április 07. - 22:56
hja dante jol osztja az eszt!
de annyit meg talan hozza fuznek, hogy egy bizonyos emelest mar csak a stucnivel 'nem lehet' elerni!
de annyit meg talan hozza fuznek, hogy egy bizonyos emelest mar csak a stucnivel 'nem lehet' elerni!
Írta 2003. április 07. - 22:29
az viszont TÉNY - azonos súly mellett (s azonos megmunkálással) minden hajlat és törés GYENGÍTI a kormányt (Bontrager Bácsi ezt is megmondta), szóval, az, hogy a hajlított és az egyenes uo. erõs igaz, de hozzá kell tenni, hogy míg az egyik 140g, a másik 250g...(na jó nem kell pontos számokkal jönni)
egyébként tényleg izlés kérdése - szvsz irtó gázul néz ki a szarv hajlított kormányon...
egyébként tényleg izlés kérdése - szvsz irtó gázul néz ki a szarv hajlított kormányon...
Írta 2003. április 07. - 19:05
az biztos (szerintem) hogy nem erõsebb kivéve a heggesztettek de az más kategória viszont könyebb kiemelni velük a gép elejét
Írta 2003. április 07. - 18:16
Egyenesbõl is van 70mm-es csak kérdezd a triálososkat... Arra, hogy jobban törik, csak annyit mondok, hogy syntace : Ha meg felegyenesedettebb tartást akarsz, még vehetsz magasabbra emelõ stucnit.
Írta 2003. április 07. - 18:09
A hajlított hosszabb,felegyenesedettebb tartást enged és szerintem nem törik olyan könnyen.
Írta 2003. április 07. - 17:55
Valahol olvastam, hogy a Bontrager bácsi egyszer kifejtette, hogy tulajdonképpen semmi különbség nincs a hajlított és az egyenes kormányok között erõsség tekintetében. Ez csak divat. Õk is csak azért gyártanak hajlítottat, mert ha nem tennék, komoly veszteségük lenne.
"Ha CC-zel, vegyél egyenes kormányt, ha nem akkor hajlítottat!" Hogy miért? Ezt nem tudja senki. De a választás lehetõsége adott, mindenki eldöntheti, mi tetszik jobban.
"Ha CC-zel, vegyél egyenes kormányt, ha nem akkor hajlítottat!" Hogy miért? Ezt nem tudja senki. De a választás lehetõsége adott, mindenki eldöntheti, mi tetszik jobban.
Írta 2003. április 07. - 15:57
Írta 2003. április 07. - 15:30
Írta 2003. április 07. - 15:20
Egy apró kérdés:
Miért van az, hogy az egyik kormány hajlított a másik meg egyenes?
Miben különböznek, melyik jobb?
Miért van az, hogy az egyik kormány hajlított a másik meg egyenes?
Miben különböznek, melyik jobb?