Nekem is ilyen gond volt az Acorral.A "kis perem" leszakadt egy az egyben Ha normálísan(mint az állat) megtéped a kupakot akkor kis erõhatásra nem fog kotyogni de ha egy nagyot fékezel az elsõ kerékre akkor azt veszed észre,hogy a kormány nem akar megállni.Ezért vettem másik fejcsapágyat ;D
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Indította
bigtom
, 2002. július 25. 10:51
Írta 2003. június 05. - 15:40

Írta 2003. június 05. - 15:35

mint mar mondtam:
en igy jarok mar ... ideje
a kornyezetemben levo 3 funn fejcsapagy kozul mind ilyen hibas!!!
a funn fejcsapagy egy F.O.S. !!!!!
szeria gagyi!
alapbol leszakad az a kis perem ami a csapagyat kozpontositana!
en igy jarok mar ... ideje
a kornyezetemben levo 3 funn fejcsapagy kozul mind ilyen hibas!!!
Írta 2003. június 05. - 14:49

Szanaszét variáltam már a csapit,de még mindig kotyog,akármennyi stucni lóg túl a nyakon. 
Alsócsészét is ellenõriztem,az is jól fexik fel,és megüt a guta,mert hamarosan indulunk Balcsi körül,és még mindig nem OK. >

Alsócsészét is ellenõriztem,az is jól fexik fel,és megüt a guta,mert hamarosan indulunk Balcsi körül,és még mindig nem OK. >

Írta 2003. június 05. - 10:59

Valaki aszondta hogy ritka a full egyenes kormány.
Esetleg tudok egyet: kb. 56 cm-s, 0 fok, acél, krómozott(legalábbis úgy néz ki).
Esetleg tudok egyet: kb. 56 cm-s, 0 fok, acél, krómozott(legalábbis úgy néz ki).
Írta 2003. június 05. - 10:45

Tele megy dzsuvával a fejcsapágy?
Momentán én is szimpla kónuszos full tömítetlen NO NAME csapággyal nyomom.
Az igaz hogy ha belemegy a kosz akkor egy része ki is tud jönni, az is igaz hogy ha kell szétszeded, kitakarítod és újra jó.
Viszont ha mondjuk belemászik egy kis föld, homok,
ez, az, plusz mindezt még beljebb mossa az esõ akkor amíg haza nem érsz addig ez a kevercs szépen, lassan, de biztosan marogatja, darálgatja a golyókat meg a csészéket(vagy mi a szösz az amin futnak a golyszlik?), és ez idõvel gond lehet.
Az igaz hogy az enyém is azé' eléggé igénybe van véve, takarítani se sûrûn szoktam és mégis még mindig 3-4 év után is mûkszik rendesen, de azért
megnézném majd olyan 10 év után...
Az új gépemben -amit most építek(2002 jan. 05.-óta)-
Már ilyen tömített VP csapágyas Cane Creek féle
'mialófütty' lesz, ami azér' remélem fogja bírni a kiképzést.
Momentán én is szimpla kónuszos full tömítetlen NO NAME csapággyal nyomom.
Az igaz hogy ha belemegy a kosz akkor egy része ki is tud jönni, az is igaz hogy ha kell szétszeded, kitakarítod és újra jó.
Viszont ha mondjuk belemászik egy kis föld, homok,
ez, az, plusz mindezt még beljebb mossa az esõ akkor amíg haza nem érsz addig ez a kevercs szépen, lassan, de biztosan marogatja, darálgatja a golyókat meg a csészéket(vagy mi a szösz az amin futnak a golyszlik?), és ez idõvel gond lehet.
Az igaz hogy az enyém is azé' eléggé igénybe van véve, takarítani se sûrûn szoktam és mégis még mindig 3-4 év után is mûkszik rendesen, de azért
megnézném majd olyan 10 év után...
Az új gépemben -amit most építek(2002 jan. 05.-óta)-
Már ilyen tömített VP csapágyas Cane Creek féle
'mialófütty' lesz, ami azér' remélem fogja bírni a kiképzést.
Írta 2003. június 05. - 10:13

Ha recseg akkó' húzd meg a csavart(kulccsal)
ha akkor se jobb akkor esetleg koszos, bár itt nem hiszem, mivel azt mondtad ho' zsír új a stucni
úgyhogy egy kis zsírt oda ahol érintkeznek az alkatrészek.
Ha ez se segítene, akkó' lehet hogy valami gyártási
hiba van a dologban, talán nem pontos a méret
(manapság ez nem valószínû).
ha akkor se jobb akkor esetleg koszos, bár itt nem hiszem, mivel azt mondtad ho' zsír új a stucni
úgyhogy egy kis zsírt oda ahol érintkeznek az alkatrészek.
Ha ez se segítene, akkó' lehet hogy valami gyártási
hiba van a dologban, talán nem pontos a méret
(manapság ez nem valószínû).
Írta 2003. június 05. - 10:04

Ripláj tompeetrial:
Én nem azt mondom hogy a hajlított a jó, a király meg az isten, meg hogy
az egyenes az gagyi, ósdi meg mittomén hogy még mifene...
Nekem a hajlított teccik, annak ellenére hogy tudom hogy az egyenes 'jobb'.
Amit te ajánlottál 'monti' meg 'szintész' kormányt az biztos nem rossz, csak az ára sem lehet kispályás,
esetleg ritka mint kemping sajtban a sátor.
Én nem azt mondom hogy a hajlított a jó, a király meg az isten, meg hogy
az egyenes az gagyi, ósdi meg mittomén hogy még mifene...
Nekem a hajlított teccik, annak ellenére hogy tudom hogy az egyenes 'jobb'.
Amit te ajánlottál 'monti' meg 'szintész' kormányt az biztos nem rossz, csak az ára sem lehet kispályás,
esetleg ritka mint kemping sajtban a sátor.
Írta 2003. június 05. - 08:36

Írta 2003. június 05. - 06:28

Bomb:
jelen esetben a különbség kb 0.4cm,de akkor kipróbálom kicsit átrendezve is.
Lor:
próba cseresznye,ha belevágsz,csináltass 1et nekem is,és talin leszírozzuk,csereüzlet sátorra+folyékony kenyérre+akármire
jelen esetben a különbség kb 0.4cm,de akkor kipróbálom kicsit átrendezve is.
Lor:
próba cseresznye,ha belevágsz,csináltass 1et nekem is,és talin leszírozzuk,csereüzlet sátorra+folyékony kenyérre+akármire

Írta 2003. június 05. - 05:08

Lehet attól holtjátéka a villának,ja túl sok az alátét (kb 5 cm)?Nem volt szívünk megvágni a nyakat...
;D
Amúgy FUNN csapiról van szó,ha ez számít.
kala !! hogy ha leveszed a headlock-ot /kb10 mp a stucni csavarokat most meg nem kell bantani .../es merd meg mennyi a kulombseg a villanyak teteje, es a stucni teteje kozott ha kevesebb mint 1/2 cm akkor az a baj hogy nem tudod osszeszoritani a csapagyat rendesen ../ha megszakitod a csavart akkor sem ..
szerintem ott lessz a baj ...
Írta 2003. június 05. - 04:59

Hoi !
Miért van az hogy recseg a kormány??
Van erre valakinek valami ötlete??
WD-40-el fujd be a kormany es stucni kozott , ha nem javul,szedd szet,es vekonyan de egyenletesen zsirozd meg !! ..halgass apadra

Írta 2003. június 05. - 01:50

a funn fejcsapagy egy F.O.S. !!!!!
szeria gagyi!
vagy beraksz vmi lemezt a csapagy belso gyuruje es a villanyak koze vagy csinaltatsz egy masik felso gyurut!
en nemsokara csinaltatok egyet magamnak mert mar unon a dolgot.
ha kell ketto keszul es megkapod a magadet a 8.-on.
;-)
szeria gagyi!
vagy beraksz vmi lemezt a csapagy belso gyuruje es a villanyak koze vagy csinaltatsz egy masik felso gyurut!
en nemsokara csinaltatok egyet magamnak mert mar unon a dolgot.
ha kell ketto keszul es megkapod a magadet a 8.-on.
;-)
Írta 2003. június 05. - 00:54

Elvileg nem, ha a sok alátéttel együtt is sikerült rendesen összehúzni a csapágyat!
Írta 2003. június 05. - 00:50

Lehet attól holtjátéka a villának,ja túl sok az alátét (kb 5 cm)?Nem volt szívünk megvágni a nyakat...
;D

Írta 2003. június 04. - 16:56

Attól is recseghet, hogy tele van porral. Ki kellene takaritani, mielõtt cseréled. Ha az se segit, akkor sincs különösebb baj. Ha törni akar, nem recseg... 

Írta 2003. június 04. - 14:14

Köszi a segítséget. Akkor first of all, lemérem a cuccot és lehet, hogy 1-2 centit leszedek belõle...
Számit valamit a kormány szélessége bizonyos trükkök kivitelezésében, mármint széles kormánnyal könnyebb manualozni , vagy ez is személy és szokás függõ? Azért kérdezem mert én most tanulok wheelie-zni meg manualozni és már kezd menni a dolog, és nem szeretném ha ez a "vagdosás" megnehezítené a dolgomat. Thx.
üdv.
mastiff
Számit valamit a kormány szélessége bizonyos trükkök kivitelezésében, mármint széles kormánnyal könnyebb manualozni , vagy ez is személy és szokás függõ? Azért kérdezem mert én most tanulok wheelie-zni meg manualozni és már kezd menni a dolog, és nem szeretném ha ez a "vagdosás" megnehezítené a dolgomat. Thx.
üdv.
mastiff
Írta 2003. június 04. - 13:52

Mr Smily Head!
Javaslom próbálj ki egy 15 fokos Monty-t,vagy egy 16 fokos Syntace-t!Természetesen teljesen fölfelé hajlítva!Meg fogsz lepõdni hogy milyen kényelmes így!Triálnál iszonyú nagy terhelést kap a csulkó ,ezért használunk egyenes,széles felfelé hajlított kormányt.Nyilván ez nem csak triálnál van így ,mert akkor nem írnák rá a Monty-ra,hogy ideális egyéb montainbike felhasználásra is!!
Javaslom próbálj ki egy 15 fokos Monty-t,vagy egy 16 fokos Syntace-t!Természetesen teljesen fölfelé hajlítva!Meg fogsz lepõdni hogy milyen kényelmes így!Triálnál iszonyú nagy terhelést kap a csulkó ,ezért használunk egyenes,széles felfelé hajlított kormányt.Nyilván ez nem csak triálnál van így ,mert akkor nem írnák rá a Monty-ra,hogy ideális egyéb montainbike felhasználásra is!!
Írta 2003. június 04. - 13:08

Írta 2003. június 04. - 12:50

Talán a csavarok nincsenek rendesen meghúzva :-\
Ha törni akar akkor az nem recseg hane egyszer csak lecsoffad.
Ha törni akar akkor az nem recseg hane egyszer csak lecsoffad.
Írta 2003. június 04. - 10:55

Hoi !
yo yo hülyén hangzik de a stucninál recseg de mint állat!!
Vajon el fog törni? (pazzaz merevitös kormány+funn henchman stucni) a kormány 1 éves a stucni zsir uj.
elöre is köszi !
üdv :
SpAz
yo yo hülyén hangzik de a stucninál recseg de mint állat!!
Vajon el fog törni? (pazzaz merevitös kormány+funn henchman stucni) a kormány 1 éves a stucni zsir uj.
elöre is köszi !
üdv :
SpAz