A stucninak a tengely látványához semmi köze nincsen. Ezt anno DaveEricsson oltotta be a Nép tudatába még az MBAH-ban. csak arra gondolj, a fejcsõszögek is különböznek a 2 gépen, a 29-nek hosszabb a telója, a kormány magassága is más lehet, a nyeregcsõszög sem hiszem, hogy azonos lenne, a nyereg pozíciója a nyeregcsövön sem biztos, hogy ugyan az, ...Sziasztok!
Sokat olvasom a fórumot, sokat okultam az itt leírtakból, de eljött az ideje, hogy kérdezzek.
Eddig egy 26-os kerekû, 20-as vázméretû montim volt (183 cm magas vagyok), amit lecseréltem egy 29er-re, 19-es vázmérettel.
A régi gépen 120as stucni volt, a mostanin 75-ös. A régin a kormány pont eltakarta az elsõ kerék tengelyét, a mostanin a kormányt a tengely elõtt látom, vagyis rövidnek ítélem a stucnit.
A kérdésem, hogy a 29er vázak geometriája ennyire más, hogy rövidebb stucnit igényel, vagy érdemes kormányszárat cserélnem?
A régi és az új bringádnak jó lenne tudni a vízszintes felsõcsõ hosszát. Talán ebbõl kéne elindulni és a régi bringád méretéhez közelíteni a mostanit.