Sziasztok,
nincs valakinek tippje 1 1/4-es villanyakhoz való 31,8-as nem freeride stucnira az egy szem Ritchey WCS-es kívül?
országútira kellene, esetleg fehérben?
Kösz, tg
Sziasztok,
nincs valakinek tippje 1 1/4-es villanyakhoz való 31,8-as nem freeride stucnira az egy szem Ritchey WCS-es kívül?
országútira kellene, esetleg fehérben?
Kösz, tg
Használ valaki sima Ahead-es Chris King fejcsapágyat?
Ennyi része jött:
https://farm2.static..._8355e459d8.jpg
És nagyjából így tart el a villánál:
http://www.barrells.net/images/ck.jpg
Ez így normális?
Így elég hülyén néz ki az biztos.
A sebesség mindent megold.
Használ valaki sima Ahead-es Chris King fejcsapágyat?
Ennyi része jött:
https://farm2.static..._8355e459d8.jpg
És nagyjából így tart el a villánál:
http://www.barrells.net/images/ck.jpg
Ez így normális?
A Kona kormányok is 2014-esből vannak. A wikipedia ezt írja: "2014 aluminium alloy is an aluminium alloy often used in the aerospace industry.[1]"
Ha űrtechnikához használják talán annyira nem gáz.
A Kalloy Uno "3.0" (SP-358) nyeregcső is ebből van, ez a relatív olcsó termék kategória (42 grammal nehezebb mint a 17 mm-el hosszabb, de erősebb 7000-es alu Thomson). Amúgy semmi bajom nem volt vele, másik gépen még mindig használom.
Edited by Tekergek, 2014. May 19. - 10:07.
szarra biztos nem írják a nevüket.
ha jók emlékeim 2014 alapvetően erősebb mint a 7000-es sorozat, -régebben elég elterjedt volt kormányt és stucnit készíteni belűle - csak a réz tartalma miatt hajlamosabb a korrózióra.
A Kona kormányok is 2014-esből vannak. A wikipedia ezt írja: "2014 aluminium alloy is an aluminium alloy often used in the aerospace industry.[1]"
Ha űrtechnikához használják talán annyira nem gáz.
Edited by freddyke, 2014. May 18. - 21:46.
Amit kicsivel korábban tárgyaltatok, hogy a syntace kormányok megbízhatóak, az érvényes az OEM kormányaikra is? Mert úgy látom, hogy ezeket nem 7075 T6-os, hanem 2014 T6-os aluból készítik. Van köztük különbség?
szarra biztos nem írják a nevüket.
ha jók emlékeim 2014 alapvetően erősebb mint a 7000-es sorozat, -régebben elég elterjedt volt kormányt és stucnit készíteni belűle - csak a réz tartalma miatt hajlamosabb a korrózióra.
Amit kicsivel korábban tárgyaltatok, hogy a syntace kormányok megbízhatóak, az érvényes az OEM kormányaikra is? Mert úgy látom, hogy ezeket nem 7075 T6-os, hanem 2014 T6-os aluból készítik. Van köztük különbség?
Vajon, ami nem idei modell is ilyen tartós? Itt van 680mm-es, ez nekem pont jó lenne arra a gépre.
Ha sportosabb kellene, akkor 8° vagy 12°? A 8°-osra gondoltam.
régen mindig mindent tartósabbra készítettek.
Vajon, ami nem idei modell is ilyen tartós? Itt van 680mm-es, ez nekem pont jó lenne arra a gépre.
Ha sportosabb kellene, akkor 8° vagy 12°? A 8°-osra gondoltam.
Edited by freddyke, 2014. May 12. - 23:50.
Ígértem a múlt héten, ha lesz időm, beszkennelem az áprilisi Mountainbike Magazin és a májusi Bike kormánytesztjeit. Alumínium Ritchey soha (az új Trail kormányuk borzasztóan gyorsan eltört, mindkét tesztelt példány!), CrankBrothers, 3T, Tune és hasonló kormányom egyaránt nem lesz egyhamar, az biztos. Inkább spórolok a Syntace-re, az alu kormányuk sok karbon kormánynál jobban bírta, a karbon Syntace Vector pedig a maximum 1.000.000 terhelés után is tökéletes állapotban volt, mindkét tesztelt példány!
Nekem egy olyan régi Bike kormány töréstesztem van, mikor minden modellből 3 db-ot nyúztak, 200.000-szer terhelték őket, folyamatosan növelve a terhelést és változtatva az irányt. A 3 Syntace mindent kibírt, a 3 wcs 83 ezernél tört (de megdicsérték, hogy nagyon egyenletes a gyártásminőség), a RaceFace is jó volt, az Easton EA70 is úgy emlékszem végig bírta.
Nem fényezem a Syntace-t de ők beálltak arra, hogy nagyon jó kormányokat követnek el. Nem engednek a minőségből és biztosan jó alapanyagból, technológiával gyártják őket. Én a bike-discount.de-n lőttem az enyémet 35 Euro-ért akcióban, utána vettem még egyet, ami már 54 Euro volt de szerintem annyit is megért.
Most megnéztem, hááát, jóval drágábbak lettek.
Karbon kormányt csővágóval... Hajrá!
Ok, nem gondoltam át. Sajnos ehhez rendes fűrészt kellene vennem + csővágó sablont és ahogy olvastam a keletkező por nagyon durván száll és könnyű belélegezni. Nekem nem kivitelezhető lakásban. A kiszemelt kormányok 760-780mm szélesek, szerintem az már rengeteg. Gyárthatnának több méretben is.
A Syntace azt írja a kormányaik 20 évig használhatók, de a garancia 10 év. A teszt számomra is meggyőzőnek bizonyult (bár mindent meg lehet hamisítani, nem tudom lenne-e értelme). A sok filózás után lehet hogy mégis Syntace lesz a vége, még az is lehet, hogy karbon. Egyetlen bajom, hogy vágni nem szívesen vágnám és túl szélesek (760-780mm). Bár lehet beszerzek egy csővágót, azzal szépen le lehet vágni.
Értem a Miele háztartási gép példát, nálunk most minden gép ilyen és már nem is újak, de látszólag mindent kibírnak, nagyon csendesek. Régen alapból 20-30 évre gyártottak mindent, nem kellett nagyítóval keresni a tartós dolgokat és felárat sem kellett fizetni.
Karbon kormányt csővágóval... Hajrá!
A Syntace azt írja a kormányaik 20 évig használhatók, de a garancia 10 év. A teszt számomra is meggyőzőnek bizonyult (bár mindent meg lehet hamisítani, nem tudom lenne-e értelme). A sok filózás után lehet hogy mégis Syntace lesz a vége, még az is lehet, hogy karbon. Egyetlen bajom, hogy vágni nem szívesen vágnám és túl szélesek (760-780mm). Bár lehet beszerzek egy csővágót, azzal szépen le lehet vágni.
Értem a Miele háztartási gép példát, nálunk most minden gép ilyen és már nem is újak, de látszólag mindent kibírnak, nagyon csendesek. Régen alapból 20-30 évre gyártottak mindent, nem kellett nagyítóval keresni a tartós dolgokat és felárat sem kellett fizetni.
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de egy Syntace féle gyártónál én a 10 év garanciát (elolvastam, hogy mit jelent) és a VR-3 tesztgépes baromságokat "megettem", a német és egyéb újságos tesztek is igazolják őket. Nyilván 10-20 éves full garanciát nem fogsz kapni, de élettartam tesztben miért ne lehetne ezt kimutatni és garantálni!? Ha valaki tudja/ismeri milyenek a Miele háztartási termékek akkor biztosan érti miről beszélek, én nagyjából ahhoz tudnám hasonlítani. Ott 2 év a garancia, de 20 év élettartamra tervezett és tesztelt modellek vannak többségben (ezt meg kell ott is fizetni, és jelen esetben a kormányok terén is). A nyeregcsövem csak a hátrahajlás miatt Thomson, WCS csövet már én is törtem el. Az ügyfélkezelésről annyit, hogy a weblapjukon található mail címre írtam egy levelet anno, 2 óra múlva meg is érkezett a válasz (a gyártónak írtam, nem egy kereskedőnek). Egyébként nem eszem meg könnyen a marketing baromságokat és nem most érettségiztem....
Edited by karakoram, 2014. May 12. - 21:10.
2014. áprilisi és 2014. májusi magazinokban megjelent tesztek. Friss és "ropogós" (ahogy a kormányok)
Kösz, ez hasznos! Ezen az oldalon vannak a Syntace kormányok, a Vector 7075 érdekelne például. Az itt megadott adatok viszont nekem sehogy sem párosíthatóak össze a Syntace website-ján megadottakkal, három Vector 7075 van, a High 5, High 10 és High 20. A tesztben 309g van megadva, 9mm/9° sweep, a Syntace oldalán nincs ilyen tömegű kormány, illetve a sweep 8° vagy 12°, az emelkedés 5, 10 vagy 20mm. Szóval nem tudom melyik kormányt tesztelték.
Kár, hogy németül van. Mennyire friss? Ezek a Syntace kormányok még kaphatók?
2014. áprilisi és 2014. májusi magazinokban megjelent tesztek. Friss és "ropogós" (ahogy a kormányok)