Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6418 replies to this topic

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Igen 1 1/8" os a csapágyméret.
Csapágyban nem segíthetek nekem menetes Sh. DX van :D

nakamura

nakamura

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

A menetes rendszer az egy külön téma.
A-head rendszerû a "sima", a fél- vagy teljesen integrált csapágy is. Hogy melyik kell Neked, azt a vázad dönti el (hogy van kialakítva, melyik rendszert fogadja).
A korábban menetes csapágyat felválthatja egy ahead rendszerû, a villanyakon viszont nem lehet menet (villacsere esetén), a menetes korm.csap-nál értelemszerûen kell :).

Ha menetesrõl váltasz a-headre, akkor a "sima" változat kell Neked!
Nem mindegy továbbá, hogy 1" vagy 1 1/8" méretû csapágyad van jelenleg.
Ha megméred a jelenlegi stucni nyakát, és ha 22,2mm, akkor 1", ha 25,4mm, akkor 1 1/8"-os kormánycsapágy kell.

Szia retizotyo!
Köszi a választ, a mostani villanyak átmérõje 28,6mm de úgy számoltam, hogy ez lesz az 1 1/8"-nak megfelelõ:)

És még egy kérdés: tapasztalataid/tok alapján melyiet érdemes venni:
-wtb momentum c
-FSA the pig
-Bikepositive tank (cane creek tank)
-Bikepositive defense

????????????????

bence

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
A menetes rendszer az egy külön téma.
A-head rendszerû a "sima", a fél- vagy teljesen integrált csapágy is. Hogy melyik kell Neked, azt a vázad dönti el (hogy van kialakítva, melyik rendszert fogadja).
A korábban menetes csapágyat felválthatja egy ahead rendszerû, a villanyakon viszont nem lehet menet (villacsere esetén), a menetes korm.csap-nál értelemszerûen kell :).

Ha menetesrõl váltasz a-headre, akkor a "sima" változat kell Neked!
Nem mindegy továbbá, hogy 1" vagy 1 1/8" méretû csapágyad van jelenleg.
Ha megméred a jelenlegi stucni nyakát, és ha 22,2mm, akkor 1", ha 25,4mm, akkor 1 1/8"-os kormánycsapágy kell.

nakamura

nakamura

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok!

Az a kérdésem, hogy honnan lehet tudni, hogy integrált, félintegrált, vagy ahead-es kormánycsapágyat kell vennem?
Menetes rendszerûrõl szeretnék váltani, mert merevvilla helyett teló kerülne a gépbe és nincs tapasztalatom..

Da Killa

Da Killa

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!
Ajánljatok nekem valami jó félintegált csapágyat dirt használatra.

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
nekem is rejtély marad sajna...:) sztem senki sem tud rá semmit modnani a szerelõ nekem el se hitte...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
akkor nemtom mi csilingelhetett nekem a reégebbin a tárcsa csilingelt...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Nincs még csak az kéne...
azt a telót lehet töböl letörné... xD

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
tárcsád van?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Az a helyzet h amikor nem votl emghuzva akkor is ezt a hangot adta ki ilyen recsegõ nyiszogó...érdekes amugy....
ha meg nincs ennyire meghuzva akkor lötyög....
Ja és van még egy:amikor egykerekezek és leérkezek akkor meg egy csilingelést ad ki..
:S

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
ööö jól van összerakva mert már ez van benne gyári állapota óta, és cane creek csapi.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
vagy rosszul van összerakva vagy szar

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
az enyém meg kottyan ha fékezek meg reccsen egy egyszólamút és keveset.a kupakos kis csavar nincs agyonhúzva.erre mit mondotok?:S

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nincsen nagyon meghúzva?

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
akkor nem recseg csak ha forgatom
A csapágyakat lehet cserélni de mondom teljesen kitisztitottam és ahogy forgattam semmi sercegõ hang nem hallatszott,szal ugy visszatettem...És ha nem az akkor nem szeretnék elkölteni rá 2000 forintot...de a végén lehet az lesz
Szal még várnék ötleteket:)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts
akkor is recseg, ha felemeled az elsõ kereket a földrõl?

és úgy sejtem, az integrált csapikat is lehet cserélni, vagy lehet pótolni õket, vagy valami megoldás csak van :S

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
A váz meg a teló is egy éves kb egy idõben vettem
Ma szétszedtem a váz jó állapotba volt szétszedtem a csapágyakat kitisztitottam bezsíroztam mindent és még most is van az a recsegõ hang mikor elforditom a kormányt valamelyik irányba :S
Mi lehet a baj?? Ha példákat mondanátok ami ezt cisnálja sokat segítene(nem a teleszkóp recseg mert nem is mozdul meg mikor elforditom a kormányt:) )

Ha jól értettem akkor ez a váz igy max egy két év mulva el fog kopni az integrált fejcsapágy miatt?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ha a váz még új akkor nem hinném hogy kikopott volna a bele, lehet hogy a teló recseg/kotyog alapból mert sz*r....de én azért megnézetném

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Hi
Kérdésem lenne:
Van egy mali magician vázam,ugye annak integrált fejcsapágyrendszere van
Van benne egy suntour XCU teló(Tudom h baromi nagy hülyeség volt ilyet venni de szükségmegoldás...:)
Nah és most egy hete hallok kotyogó recsegú hangot a csapágybol ha kicsit jobban ránehezedek(pl felállok a biciklin)
Meg lehet ezt oldani egy sima csapágycserével vagy dobhatom ki az egész vázat?? :(:(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
és ha egyszer leszedted, akkor érdemes felhasitani.
persze ha a kormánycsaágyad zárt csapágyas. ha golyós, akkor esélytelen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.