Valahol el kell kezdeni!
A verseny=adrenalin "érzést", csak egy ilyen rendezvényen tapasztalhatja meg, aztán ha megfertõzõdik, akkor talán késõbb már készül is rá, és õ lesz a jövendõ bajnok, ki-ki a maga kategóriájában.
Csak van benne sok bosszantó dolog is, sokan úgy közlekednek mint ha más nem is lenne. Pl egy komoly emelkedõn tekertünk fel, az elõttem tekerõ leányzó elé gyalogosan betolta a bringáját egy nagytudású, mert eszébe jutott, hogy neki a másik oldalon jobb tolni, mi persze nem tudtunk újra felülni, mert ahhoz túl meredek volt, és köves. Salamon toronynál kialakult egy dugó, mert sokan már ott leszálltak tolni, és nem foglalkoztak vele, hogy elengedem aki teker. Patakátkelésnél ketten mondják, hogy lendülettel simán át lehet menni, beleér, megáll, újabb dugó pedig tényleg gond nélkül teljesíthetõ volt. Technikás lejtmenetnél megáll az úton, eszébe sem jut, hogy lemenjen a járható nyomról és ott álljon meg. Sokszor van olyan emelkedõ amin egyedül feltekerek simán, de ha elõttem tolják szinte kizárt, hogy sikerül. Ezek azok amikrõl viszont nem a szervezõ tehet.
Néha felmerül bennem, hogy érdemes-e ennyi pénzt kiadni érte, ha mások miatt nem tudom élvezni a dolgokat. Bike festen a montis túrákon nem volt ilyen, és töredékét kellett értük fizetnem. Nem tudom milyenek a montis teljesítmény túrák, de erõsen gondolkodom rajta, hogy ideje lenne kipróbálni õket.