Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Please log in to reply
3657 replies to this topic

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

rájuk férne egy kis gyakorlás/bátorság! Szinte minden technikás részen feltartottak mind fel, mind lefele!

Tök egyetértek; a tavalyi balesetem óta gondolkoztam azon, hogy nem ártana technikát is tanulni az állóképességi edzések mellé, mert a saját tapasztalaton alapuló sürgõsségire járós megoldás nem a legvonzóbb. Van tipped hogy hol-kitõl-milyen formában?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
VV: Ne! :(
Gondolom sejted miért ezt az erõsítettet vettem most... XT mondjuk 3500öt bírt, sza'l finoman szólva nem voltam vele megelégedve... Persze maratonon szakadt el...

(has)Pókember, értem mit mondasz, de sajnos siralmas hogy már a közép (mezõny szerinti) 2/3 milyen technikai szinten van... rájuk férne egy kis gyakorlás/bátorság! Szinte minden technikás részen feltartottak mind fel, mind lefele!
Illetve kell hogy legyen annyi az emberekben hogy tudják hogy mehet vagy nem mehet az a patak, akinek túl erõs, úgyis leszáll. Ha már nincs ott fejben akkor meg lassítson (ahogy teszem inkább én is).

Régebben azt élveztem hogy biztosított pályán lehet hasítani ezerrel maratonokon...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts

Buzdítottam is rendesen a sporikat, s ha hiszitek, ha nem sok emberen segített a ne fékezz, gurulj át lendületbõl, ne kíméld a halakat, nomeg a többi hülyeségem.
[...]
A furcsa az volt, hogy a hátsó nyugodt harmadában a mezõnynek sokan meg se kiséreltek áttekerni, hanem inkább áttolták a bringát.
Próbáltam rájuk hatni, hogy megtanulni csak úgy fogják, ha megpróbálják, de alapból úgy álltak neki, hogy nekik ez nem megy.

Így azonban fejlõdni nem lehet.

Ezt csak azért írtam le, hogy gratuláljak azoknak akik a kezdeti megtorpanás után áttekertek, s elgondolkoztassam azokat akik meg nem.

Aranyos voltál, tényleg, de szeretnélek viszontgondolkoztatni.

Nekem a patak nem probléma, viszont a lefeléken kihívásokkal küszködöm, ezért szeretnék válaszolni (a problémakör végülis ugyanaz). Tavaly a saját káromon tanultam meg, hogy a maraton"verseny" nem feltétlenül a legalkalmasabb hely és idõpont a technikai képességek csiszolgatására. Ilyenkor dolgozik az adrenalin, de a fáradtság miatt csökken a figyelem, merevednek az izmok, könnyebb hibázni, ezért óvatosabban megyek, hogy ne legyen gond.

És lám: most egy sráccal elõzgettük egymást az utolsó szakaszon (õ villámgyorsan közlekedett lefelé, én viszont felfele voltam gyorsabb), és mit látok a nevezetes utolsó lejtõn: a pálya mellett fekszik, és ápolják (remélem jól van!).

Nem biztos, hogy a pálya szélérõl meg tudod mondani, hogy kinek mikor kell és lehet fejlõdnie, és pláne: a következményekért nem te felelsz! Teszem azt, megcsúszik a patakban egy kövön, és esik egyet a térdére. Lehet ez egy pillanatnyi figyelemkihagyás, vagy bármi. Vagy ráesik a kezére, és eltöri a csuklóját. Utána te sajnálkozol rajta öt percig, neki viszont hat hétig be lesz gipszelve a keze-lába. Hacsak nem ismered nagyon jól az illetõ képességeit (mondjuk nem vagy az edzõje vagy csapattársa) nem vagy abban a helyzetben, hogy megmondd neki, mire képes és mire nem.

Az, hogy "versenyen" nem vállalja be, nem jelenti azt, hogy nyugodt körülmények között nem megy vissza az illetõ, és próbálja meg mégegyszer azt a technikás szakaszt (szintén saját példa). Mondjuk úgy, hogy nem kell azon izgulni, feltart-e valakit hátulról, vagy egy sietõs sporttárs megbillenti véletlenül. És ha egyszer sikerül is neki, attól még lehet, hogy legközelebb is leszáll a bringáról, mert nem biztos magában, és nem kockáztat.

És még annyit, hogy kívülrõl biztosan nem látszik, meg annyi év után már nem is emlékszik az ember, de pont a mezõny hátsó fele az, akinek igazán kemény a táv (hiszen azért van hátul), sokkal nehezebb és megerõltetõbb egy középtávot 6-7 óra alatt letekerni, mint 4 óra alatt (ugyanolyan erõfeszítést feltételezve). És különösen, ami neked nem technikás, sõt unalmas, az a másiknak attól még igen nagy kihívás lehet! Ezt se felejtsd el.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

szerk: Remélem a Cross Step Sram lánc nem így fogja bírni...

Ebben ne légy biztos! Elkeserítselek?:)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Dante: valljuk be, ez azért elég félreérthetõ volt. Emiatt kell(ene) talán IDÕBEN rendezni a nevezést?? (a múlt hét elején írtam egy illetõnek nevezéssel kapcsolatban, csütörtökön már a saját nevemen volt a nevezés. szóval nem megoldhatatlan feladat...)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Én ezekbe már rég beletörõdtem. Bár utálom. Részben az én hibám - ha jóval erõsebb lennék, ellépnék az elejével hogy ne tartsanak késõbb fel.
Persze ettõl lefele káromkodok :D
Viszont a hangommal tisztítom az utat magamnak is, másnak is ha lehet. Más kérdés mikor megállnak elõttem és onnantól b***om, és tényleg sokan nem gondolnak az ideális nyom fenntartására. De most legalább 2× találkoztam olyannal hogy félre állt lefele aki lassú volt (összeszedett jó pár embert)!

Pataknál köszi a buzdítást, és köszi a képeket; de ha valaki következõleg gondolna még arra is hogy géppel kimenjen 1-1 patakátkeléshez... hmm (H.Zoli, második redõnyös vakuszinkronnal, nyami :) )

szerk: Remélem a Cross Step Sram lánc nem így fogja bírni...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Gyerekek, nem kell mindig a lincshangulat!

Annyira, de annyira vicces, hogy minden ilyen esetben koncepciós per indul, megy a szájkarate (lásd 24-órás verseny, a "csömöriek csalnak" vonal), s a végén mindig kiderül, hogy KOPP.

Sram 971

Ebben szinte biztos voltam. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Köszönöm a buzdítást ,az én fejemben meg sem fordult hogy leszálljak,pedig szerencsétlenkedtek elõttem:)
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
Én már rég nem indulok maratonokon, pont a tolásos kerülgetõs dolgok miatt. Azonban a pályát be szoktam járni, nomeg kimegyek szurkolni a haveroknak.

Most a pilisszentlászlói betonos gurulás utáni erdõben a pataknál helyezkedtem el.

Az az érdekes , hogy nem is volt szunyog.

Buzdítottam is rendesen a sporikat, s ha hiszitek, ha nem sok emberen segített a ne fékezz, gurulj át lendületbõl, ne kíméld a halakat, nomeg a többi hülyeségem.

Sokan mondták, hogy életükben nem mentek még át így patakon, s köszönték meg a buzdítást.

Én nagyon szeretem az ilyen teknikásabb részeket és nem is hagyom ki. Szerintem ettõl igazán hegyi a kerékpározás.

A furcsa az volt, hogy a hátsó nyugodt harmadában a mezõnynek sokan meg se kiséreltek áttekerni, hanem inkább áttolták a bringát.
Próbáltam rájuk hatni, hogy megtanulni csak úgy fogják, ha megpróbálják, de alapból úgy álltak neki, hogy nekik ez nem megy.

Így azonban fejlõdni nem lehet.

Ezt csak azért írtam le, hogy gratuláljak azoknak akik a kezdeti megtorpanás után áttekertek, s elgondolkoztassam azokat akik meg nem.

Sziasztok.
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
Ez fájhatott!
Feltöltött kép
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

nem tudják kiszûrni, mert nem akkor indul az idõmérés, amikor áthaladsz a vonalon, hanem egyszerre indul mindenki ideje. igen, ez kixxxás azzal, aki hátulról rajtol, mert neki sok a "holtideje".

Izé, tavaly mintha pont az ellenkezõje lett volna, mivel a két Meridás csóka között ez tett különbséget (legalábbis akkor ilyesmit írtak a zújságok). Technikailag simán megoldható lenne. Szerintem idén is ez lehetett, legalábbis a saját mért idõm cirka két perccel tér el a hivatalostól, és ez megfelel a rajtnál eltöltött tökölõdés idejének.

Az elsõ adag feltöltõdött, mazsolázzatok.

Köszi! :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Én is egy ilyen láncot dobtam el a verseny elõtt. Csak elmentünk tekerni túratempóban. Igaz abban volt pár száz kilóméter, de hajszálra ugyanígy szakadt el ahogy irtad. Semmi erõltetés, semmi keresztbeváltás. Egyszer csak reccs. Összeraktam megyek 500 métert és megint reccs. :(

egyik földim is így járt,majdnem vadi új biciklijével.Lehetett a láncban vagy 100 km.Elkezdtük szerelni a láncát,aztán jobban megnézve kiderült,további 4-5 helyen van már félig elszakadva a lánc.Nem volt mit tenni,felváltva tolva legurítottuk Füredre,ahol egy rendes bringaboltos nyitvatartási idõ után adott neki egy új láncot.

NorbRT

NorbRT

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Sram 971

Én is egy ilyen láncot dobtam el a verseny elõtt. Csak elmentünk tekerni túratempóban. Igaz abban volt pár száz kilóméter, de hajszálra ugyanígy szakadt el ahogy irtad. Semmi erõltetés, semmi keresztbeváltás. Egyszer csak reccs. Összeraktam megyek 500 métert és megint reccs. :(
--
NorbRT

BPBF

BPBF

vendég

• fórumtag
  • 20 posts

Ezt a ,,jó embert" én is láttam, csak a chip fityegett a fékcsövön. Gondolom a rajtszám letépés is be volt tervezve nála mert a chip alapból ugye a rajtszámra van rögzítve és nem maradt volna ott. Kíváncsi vagyok nyilatkozik e valamit a csapata, valamiféle elhatárolódás, bla-bla-bla...

[IMG][IMG]http://img821.imageshack.us/img821/938/dsc06123e.th.jpg[/IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Akkor megvan, õ volt az? Ciki a csapatára nézve!

Ismerem a srácot, semmi rosszindulat nem volt a dologban.
Reggel már nem akarták átírni középre, rajtszám nélkül meg nem akart beállni a tömegbe. Miután ki akarták szedni a mezõnybõl, leszedte a rajtszámát a chipet pedig az elsõ itatónál levágatta. Ezért nincs az eredménylistán.
Gyerekek, nem kell mindig a lincshangulat!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Szenzációsak képeid megint Zolikám köszönjük!
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Az elsõ adag feltöltõdött, mazsolázzatok.

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Sokat kaptam a nagytányér miatt, de bárki feljöhet velem Dobogókõre - igaz aszfalton - fixivel, 6,7 méteres áttétellel Esztergom-Pilismarót-Dobogókõ útvonalon 65 perc alatt. A 6,7 méter az montin kb. 44-13-nak felel meg.
Lefelé az igazi :)
A hosszún azért volt köves rész. Én még ma is érzem a vállaimban, sok helyen kellett szorítani a kormányt. A pálya szerintem elõnyére változott, kevesebb volt az aszfalt. Sajnos sok idõm elment a szerelésekkel, egy láncbeszorulás a Tölgyikrek elõtt vagy fél órámat elvitte, aztán egy defekt Dobogókõrõl a Hoffmann-ház felé. Összesen 43 perc. Így 5:47 lett az idõm.
Dobogókõig nem is nagyon nyomtam, mert minek. Mindenki elment már... Aztán Szentlászló felé voltak még a pályán, na jó akkor gyí! Rendes tempóban elõztem mindenkit. Aki az elém került, nagyon rendes volt. Volt aki megállt és félrehúzta a bringáját is, pedig mondtam mindig elõre: nyugi, majd ha lesz hely megoldom.
Egy emberkével voltam csak gondban mert a drága zenével a fülében "versenyzett", fogalma se volt arról, hogy mi történik körülötte.

A távokat meg tényleg külön kéne indítani legalább fél óra eltéréssel. Az a közúti forgalmat se zavarná nagyon, mert így meg a befutó ad több zárást, és fél órába már talán nem áll be más kategória.

Igen, igaz. Bocsi rövid távosok. Vannak sprinter alkatúak, akinek az a másfél óra jól esik, több meg nem.
DE szerintem a röviden indulók nagy része nem ilyen. Ha elmész túrázni akkor is csak két óra a gyaloglás? És megint csak szerintem: túl kényelmesek vagyunk.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Hm.A rajtszámot valószínûleg el is hagyta, én találkoztam egyel menet közben valahol.filóztam is, mitõl szakadhatott le, mert láthatóan le volt.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

...
Itt,eddig érthetetlen okból kifolyólag reccs-láncszakadás.Nem hiszem el.Nem eröltettem,nem váltottam,viszonylag új lánc és mégis...
Na mindegy,megálltam-mert muszáj volt,de nincs láncbontó,mert minek is az ugye,sose szakadt még el,akkor sem amikor már a görgök fele hiányzott addig nyúztam,na most igen.Vissza akartam gurulni,de jött a mezöny-gondoltam elkezdek kuncsorogni-hátha.
Viszonylag hamar kb. 1 percen belül megállt egy Merida mezes srác és adott bontót,megvárta még megcsinálom,siker,visszaadom,elindul...(a célban találkoztunk-köszönet érte még1x!!!)
Felugrok a bringára,kettöt tekerek és megint reccs-ugyanaz.Bazzzzzzzzzzz.
Furcsa módon sem az elsö,sem a második szakadásnál nem kapkodtam,nem idegeskedtem-csináltam amit kellett,utólag is köszi a biztatást a többieknek,de azért voltak vicces fiúk is asszem ketten,na ök remélem hasonlóan jártak.
Szóval a második esetkor már gyakorlatilag elment a mezöny mégis sikerült ismét kapnom ismét bontót és egy szurkoló/fotós/segitö/nézö??? lánytól kapott patentszemmel sikerült ismét megoldani a problémát-köszönöm neki is!!!Akitöl a második bontót kaptam sajnos nem sikerült megjegyeznem,de a szerszámot leadtam a sátorban ahol mondták a beérkezöket és be is mondattam-remélem megkaptad!!!

Valószínû volt egy rossz váltásod valamikor még a verseny elõtt és berepedt néhány szem.

A sebesség mindent megold.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

[IMG][IMG]http://img821.imageshack.us/img821/938/dsc06123e.th.jpg[/IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Akkor megvan, õ volt az? Ciki a csapatára nézve!

Ezt a ,,jó embert" én is láttam, csak a chip fityegett a fékcsövön. Gondolom a rajtszám letépés is be volt tervezve nála mert a chip alapból ugye a rajtszámra van rögzítve és nem maradt volna ott. Kíváncsi vagyok nyilatkozik e valamit a csapata, valamiféle elhatárolódás, bla-bla-bla...