- komolyan gondoljuk hogy ezért jó vagy nem jó egy verseny?
Igen. 
Poent felreteve, nagyon tevedsz.
Egyreszt: hagy dontse el mindenki maga hogy neki mi a fontos egy versenyben
.
Foleg annak nem latom ertelmet hogy belenyugodjunk egy alacsonyabb szintu minosegbe olyan teren ami mindenki szerint jo otlet. Akinek jo minden nap a bab, egye azt, de hagy ne kelljen mar mindenki masnak is csak azt ennie.
Masreszt, egyszeruen nem ertem a teljesen torz kepessegeit a rendezoknek: egy energiagel OK hogy szponzoracioban megy (reszben, gondolom), de megis meg ilyen mennyisegben is a piaci erteke kb 400 Ft per darab, ez ha jol szamolom 800 Ft per ketto zsele amit adtak. Plusz a nyeregtaska a rovidtavon es a szerszamkeszlet meg tobbet er, igy legalabb 1000 Ft-nal vagyunk per resztvevo.
Ezzel szemben, a gyumolcs/zoldseg svedasztalon sokat mondok ha osszeszamolva 100 Ft ertekben ettem! Ketszazbol mar jol is laktam volna!
Es milyen jo otlet, egeszseges es erre lehet pozitivan emlekezni, ha jol csinaljak. Eddig kivetel nelkul azokat a kis versenyeket jegyeztem meg mint emlekzetes ahol ilyen fajta kedvessegekkel szolgaltak, evvel mutattak ki az odafigyelesuket a versenyzo irant.
Igenis tessek a rendezoknek tobb figyelmet szanni a versenyzok igenyeire, visszajelzesere. Mindenki ugyanannyit fizet be, minden velemeny szamit, addig amig azok nem ellentetesek egymassal vagy nem mennek a masik karara.
Peldaul igenis tessek gondoskodni a versenyzok helyes taplalkozasarol, foleg 30+ fokban. Ha be van igerve egy gyumolcs/zoldseg svedasztal, akkor nem art egy kicsit szamolni, hogy ehhez mennyi ido kell es mennyi alapanyag. Egy ideig en is ott olalkodtam (es nem panaszkodhatok, mert masfel ora korul futottam be, igy meg jo hogy volt koszt), de azt lattam hogy nem volt folyamatos az ellatas, nem volt elore (eleg) alapanyag kikeszitve es/vagy amit lehetett volna elotte felvagni, ott helyben improvizaltak, eleg siralmas korulmenyek kozott. Fejetlenseg jellemzi ahogy ott helyben vagdostak es rohangaltak a versenyzok kozott, egyesek meg csak ultek (kes/hely hianyaban?..). Tessek konzultalni legalabb egy vendeglatossal, hogy hogy kell keszulni az ilyenre! Mas ha anyuka otthon foz a csaladra es mas amikor majdnem ezer, kiehezett es szomjas sportolo a 30+ fokban raveti magat barmi ehetore mert sehol sincs alternativa (vagy mert epp azt igertek neki hogy valami varja a celban..).
Ha belegondolok hogy egy par suti, egy kis banan es egyeb gyumolcsot ettem es ha ezt beszorzom legalabb 500-al, mar jocskan alul volt becsulve a feladat merete/logisztikaja a rendezok altal. Vagy egyszeruen sporoltak a megoldason: embert vagy anyagot.
Pedig koltsegben beleferne, pesszimista szamitasnal sem hiszem hogy tobbe kerulne mint 100 Ft per fo, itt meg 1000 fore is a szuk keresztmetszet inkabb a kiszolgalok gazsija (hacsak nem ha onkentesek..), semmint a nagybanin bevasarolt gyumolcs ara.
Az otlet amugy nagyon jo es tamogatom, de ne mar hogy jovore azert ne legyen mert "akartatok de csak panaszok jottek, tehat toroltuk".
Evvel az erovel ne legyen egy maraton sem, mert annyi a panasz. Ha van panasz, azt kezelni kell, ennyi.
Vegul, egy kis arlista a nagybani piaci arakrol, cask hogy legyen valami realitaserzekunk az egeszhez. Az gondolom senkit sem lep meg hogy szinte csak banan meg alma volt kint.. 
Gyümölcsfélék
Ft
Ft
Alma (Golden)
hazai I. oszt.
kg
220
240
Körte (Alexander)
import I. oszt.
kg
420