Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Boltok-nagykerek-árképzés topik

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
205 hozzászólás a témában

#121
Vole

Vole

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"Vole: azz internetes kereskedelem a jövõ, mely szétszabja a valós kereskedelmet, mely tönkreteszi a vállalkozásokat, a kisebb boltokat, midnent."


"még szerencsére számtalan ember van aki nem vásárol netrõl csak mert õk nagykeráron adják, haszon nélkül csak hogy forgalmuk legyen."

Ezeket az oltari baromsagokat te honnan veszed amugy?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

#122
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
zOrg! ne offolj:p

amúgy az egészet két oldalról lehet nézni, a vásárló szemével aki elött az ár, és a szervízháttér lebeg (igenis arra kell gondolni a legelején hogy garanciális e? ezért nem vettem fotógépet az edigitálnál, mert ha behal, én fizethetem - nincs garis háttér)
illetve lehet olynaról is nézni hogy igen, tegyük még jobban tönkre a magyar gazdaságot, a pici hasznot is inkább adjuk németországnak. erre meg jön a válasz: igen, ha ilyen köcsög az állam bla bla bla hogy drágább bla bla bla akkor menjen csak németbe.






ez csak nem a 22es csapdája?:)

#123
zOrg

zOrg

    exgépész

  • fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
[ "Apa kezdõdik, kezdõdik, kezdõõõõdik..." ] :D
"In idem flumen bis non descendimus"

#124
Bálna

Bálna

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Teljes egészében igazad van abban amit írtál... És tényleg ezé a jövõ... (én bizonyos %-ban hozzáteszek a részemrõl egy "sajnos"-t...)

Pl. en mar a borotva pengemet is neten vettem a napokban.


Annyiban viszont ugye más a dolog, hogy míg a borotvapengédet ki tudod cserélni egyedül, addig egy légtelenítést, vagy egy fejcsapágy-beütést még mindig nagyon kis % fog tudni megoldani otthon...

#125
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
õk csak "kis mértékben"
mellettük mûködik a kereskedelem, szerencsére szintén vannak vevõk akik nem a szarra gerjednek, melyek a nagyáruházakban vannak.

még szerencsére számtalan ember van aki nem vásárol netrõl csak mert õk nagykeráron adják, haszon nélkül csak hogy forgalmuk legyen.

szerencsére még vannak normális vevõk. akiknek az emberi kapcsolatok fontosak, nem az ár mindenek elött.


A géprombolás is valahogy így kezdõdött.



egy ideig minden szépnek tûnp dolog müködik...:)

:)

#126
_kz_

_kz_

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Vole: azz internetes kereskedelem a jövõ, mely szétszabja a valós kereskedelmet, mely tönkreteszi a vállalkozásokat, a kisebb boltokat, midnent.

alig várom hogy ez a szar bejöjjön.


A géprombolás is valahogy így kezdõdött.

#127
Lord_Leslie

Lord_Leslie

    Házigazda

  • globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Vole: azz internetes kereskedelem a jövõ, mely szétszabja a valós kereskedelmet, mely tönkreteszi a vállalkozásokat, a kisebb boltokat, midnent.

alig várom hogy ez a szar bejöjjön.


áá azt már megtették/teszik a multiboltok.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

#128
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Vole: azz internetes kereskedelem a jövõ, mely szétszabja a valós kereskedelmet, mely tönkreteszi a vállalkozásokat, a kisebb boltokat, midnent.

alig várom hogy ez a szar bejöjjön.

#129
Vole

Vole

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"most vegyünk egy amerikai példát. õ is 150-ért veszi, de a szállításra jön neki vagy 5 dollár darabonként, vám meg ilyesmi nincsen. kinn michigan az egyetlen állam, ahol van áfa. tehát a nagykerünknek van egy 155 dolláros (31000 huf) váza, ami mennyiben is különbözik az itthoni vázártól? ja, épp 11 ezerrel..... és minél nagyobbak a számok, az eltérés is annál nagyobb lesz."

Rob, egy igen fontos dolgot elfelejtettel. Az amcsi munkas keres 5e dollart, a magyar meg 80e -et. ( hasonlo munkakorrol beszelunk )
Ettol fuggetlenul valo igaz, hogy az amcsiknak mindenki mindent olcsobban ad, mivel nagysagrendekkel nagyobb tetelben vasarolnak mint barmely mas orszag.

Garanciarol inkabb a netes - nem netes bolt osszehasonlitasaban ne beszeljunk. Ha valaki ( mindegy melyik rendszeru bolt ) at akar b@szni, akkor at fog b@szni. Meg lehet nezni pl. az edigital -rol milyen negativ garancialis visszajelzesek vannak, emellett az egyik legjobban meno fotos/ egyeb bolt.

Masreszt mondok egy peldat: veszel ez bazi jo cuccot egy boltban, draga volt, jo volt, mukodott, aztan tonkrement. Vissza akarod vinni, es latod, hogy bezart a regi bolt, mar egy uj van helyette. Na akkor mit csinalsz?
Es senki ne mondja nekem hogy nem eletkepes a pelda, mert nap mint nap latok boltokat tonkremenni. Kb. annyi eselye van, mint annak hogy egy netes bolt eltunik ( miutan bevezette magat a piacon, reklamra koltott, weboldalt vett ami nem olcso dolog es meg sorolhatnam ).

Persze egy Media Markt nem fog hipp-hopp eltunni, cserebe ketszer olyan draga mint a tobbi bolt. Ugyan ez igaz a markaboltokra ( pl. Sony forgalmazo sajat markaboltja ).

Amugy ez is tipikus magyar hozzaallas. Vesz a boltban valaki egy termeket, es egybol azon gondolkozik, hogy az el fog romlani, es akkor majd mit csinal vele.


"Hát, ha rajtam múlik, az összes e-bolt éhen hal, mert a netrõl, csak tájékozódom, aztán vásárláskor szeretem fogni tapintani érezni."

Azt kell hogy mondjam, ma meg a te "fajtad" van tobbsegben itthon, de mar nem sokaig.
Pl. en mar a borotva pengemet is neten vettem a napokban. Hogy miert? Mert a tokom se akarja tapogatni a cuccot a boltban, ugyanis max a csomagolasat tapogathatnam amugyis, amirol persze az eg vilagon semmi nem derul ki, raadasul igy olcsobb volt. Ugyan azt kapom kezhez mint amit a bolt arul, de meg a seggemet se kellett kitennem a hazbol. Nem kellett sorban allni erte, nem kellett tobb uzletet vegigjarni mire talaltam olyat ami nekem kell, nem vertek at a visszajaroval, es meg sorolhatnam.
De ezen kivul neten vettem a dvd asztali lejatszomat ( raadasul nemetektol ), az uj darts keszletemet, fater ajandek dugohuzojat es meg sok sok dolgot.

Egy dolgot alairok. Neten nem veszek kajat, mert ertelemszeruen azonnal ( aznap ) van szuksegem ra, nem megyek neten moziba ( :D ), ruhazati cikkeket inkabb felprobalom boltban hogy egyaltalan kenyelmes -e, jol all -e, aztan nyomban meg is veszem, ha mar ottvoltam. Es nem veszek nagy meretu targyakat ( pl butorok ) neten, es ugymond "disz" dolgokat ( amit nem kifejezetten a funkcio miatt valaszt az ember ) mert egy fenykep nem biztos hogy visszaadja a valosagot.

De a dolgok tobbseget en mar neten veszem.
Es ha magadba nezel, te is sokkal tobb olyan dolgot vasarolsz ami mar bevalt dolog, ergo nem kell allandoan megfogdosnod / kiprobalnod, mivel honapok / evek ota hasznalod es tudod hogy jo.

Az internetes kereskedeleme a jovo, illetve bizonyos helyeken mar a jelen, aki ezt vitatja az nincs tisztaban a dolgokkal ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

#130
_kz_

_kz_

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
[quote name='thez']amúgy tök durva hogy ha valaki józanul végigolvassa ezeket a postokat, teljesen tisztán kiderül, hogy a beírók közül ki az dolgozik.

Nincs ebben semmi durva. Ez így mûködik.

#131
zOrg

zOrg

    exgépész

  • fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

amúgy tök durva hogy ha valaki józanul végigolvassa ezeket a postokat, teljesen tisztán kiderül, hogy a beírók közül ki az dolgozik.

és most lehet emiatt leszólni de többen is megjegyezték ezt.

"...ki az aki dolgozik" - ugye így akartad írni (mert ahogy eredetileg írod számomra értelmetlen)
"In idem flumen bis non descendimus"

#132
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
amúgy tök durva hogy ha valaki józanul végigolvassa ezeket a postokat, teljesen tisztán kiderül, hogy a beírók közül ki az aki dolgozik.






és most lehet emiatt leszólni de többen is megjegyezték ezt.


edit1: javítva (köszi zOrg: belemódosítottam, majd egy szóval többet töröltem vissza)
edit2: tudom hogy ezt nem kellene beírni

#133
Bikertigger

Bikertigger

    maximus

  • fórumtag
  • 21.259 hozzászólás
fentebb írtam, egy példát elbaszott piacra, õk is így kezdték :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

#134
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Kala: a piac már igy is eléggé túlzsúfolt, új márkára nincs nagoyn szükség, inkább új szegmensre - trekking, cross bringák most jelenleg.

ha az a célod hogy a 9 ezerért legyártott behozott és levámolt vázat eladd 15ért akkor lehet hogy te örülsz magadnak mint majom a farkának, de mindössze csak a piacot b*szod el. már bocsánat a kifejezésért de ez a világ legértelmetlenebb dolga. abszolut nulla marketing tudással és tapasztalattal lehet hogy most nagyon jónak tûnik, de majd ha egy kicsit belejössz az adózásba, a foglalkoztatottsága, foglalkoztatásba, kereskedelembe.. akkor egy picit jobban végig fogod gondolni az egész történetet.
és majd amikor felnyom mindenki téged....

továbbra sem értem mi a célod.
saját márka?
szeretnél belépni a bringaforgalmazásos dologba? ennek van könnyebb módja is
szeretnél valamit tenni? ezzel csak a piacot b*szod össze
a piac tönkretétele? ez menne rögtön...
vagy csak kihívásra vágysz?


én gondolkodnék még a helyedben az egészen, hogy pontosan mi is az amiért csinálnád.
eddig nem derült ki írásaidból hogy pontosan hova is akarsz kilyukadni


amúgy nevetni fogok hogy a te bejelentett jövedelmed fél év alatt el is fogja vinni a teljes hasznot....:P

az árképzésrõl nem írok, az teljesen magától értetõdik.
a garanciakérdésrõl pedig: öröm elhajtani azokat akik olyat hoznak vissza amit nem nálunk(magyarország) vásároltak... olcsón megvenni, majd a magyar forgalmazóhoz visszavinni? BAKFITTY. vigyék vissza oda ahol vették, ha kizárolagos forgalmazó nincs, akkor kizárólagos garanciaelbírálás sincs....

már nemtom követni hol is van ez a topic:)

#135
Bálna

Bálna

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
arra gondolok csak, hogy szerintem azokat a cuccokat amiknél nagyobb a meghibásodás lehetõsége, tehát pl egy monoblokk, sokkal kisebb %-ban veszik meg elektronikus úton.
a másik fele az, hogy sok ember, mint én is pl, óckodik egy megfoghatatlan bolttól, pl garanciaérvényesítés esetén.
a másik meg a személyes kontaktus/kapcsolat...
és ami ebbõl következik, el fog jönni az idõ - illetve sok helyen már el is jött - hogy ugyanugy mint az említett autós példánál, hogy az ilyen hozott anyagokból való szervízmunka más árkategóriába fog tartozni. -mármint kerékpáros értelemben

#136
legszebbcsavo

legszebbcsavo

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
ja, ezt nem tom én :)

#137
Bálna

Bálna

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

a magyar törvények által elõírt módon ott is, természetesen


:D
ezt gondoltam...
technikalilag értettem, tehát mennyivel hosszadalmasabb/költségesebb, vagy pont hogy egyszerûbb a dolog egy normál bolthoz képest?
mondom, nem redneltem még semmit.
Tehát postán kell feladni nekik a cuccot, vagy hogy, mi a menete, stb...

#138
legszebbcsavo

legszebbcsavo

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Én még sosem rendeltem internetes árúházból cuccot!
Megmondaná nekem valaki, mi az internetes árúháznál a garancia-érvényesítés menete?
ha kapok választ akkor leírom amit akarok, de hülyeséget nem akartam elõre írni.

a magyar törvények által elõírt módon ott is, természetesen

#139
kalaius

kalaius

    maximus

  • fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Na re, kitekertem magam :)
Örülök, hogy a téma ilyen érdeklõdésre tart számot, és hogy egész sokan gondolkodnak még így - mindenki, aki nem nagykerbe ment melózni, ahogy látom :D no meg rob is , ami dícséretes :) MTnak ha jól emlékszem, egy C. Mustang volt az elsõ kerója. De az rég volt, tán igaz sem volt.

Beszéltem ma egy bolttal is, ahol beszállnának, meg tudnak konkrét segítséget nyújtani a dologban, de ez majd kiderül, meg nem is szeretném elkiabálni, annyi mindenen elbukhat a dolog.

#140
Bálna

Bálna

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

igen, hát kinek így kinek úgy...
de mindenképpen ez az egyik lehetséges jövõ, tiltakozni felesleges ellene bárkinek.
a vevõnek - ha ezt választja - jó mer olcsóbb, a boltosnak egyértelmûen nem. neki csak az alkalmazkodás marad.


Én még sosem rendeltem internetes árúházból cuccot!
Megmondaná nekem valaki, mi az internetes árúháznál a garancia-érvényesítés menete?
ha kapok választ akkor leírom amit akarok, de hülyeséget nem akartam elõre írni.