Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás

a motion control kupaknál folyó olajjal?

Én is ilyen problémával küzdöttem (Tora 318), fejjel lefele fordítottam a bicót és fél óra múlva már majdnem lecsöppent az olaj a tekerõnél...

Nemrég megjöttek a fém állítók/tekerõk, gondoltam akkor már kiszedem a motion control-t, megnézem mi a problem... legfelül van egy o gyûrû, leszedtem, teljesen hibátlan volt, sehol egy repedés... visszaraktam, utána a motion control-t is, és csodák csodájára azóta nem folyik... :D

De ugyanígy jártam a becsúszó szimeringgel, kicsit eresztette az olajat, szétszedtem, kitakarítottam, összeraktam és az is tökéletes mostmár :)
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
az mc tetejenel van egy nehezen eszreveheto o gyuru.nallam az okozta a folyast.

STP srác

STP srác

új vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!
Valaki tudna nekem egy tippet adni arra hogy mit tudnék kezdeni a motion control kupaknál folyó olajjal?
Másik: Hogy lehetne ügyesen kivarázsolni a nyakból a pillangósanyát?
Köszi! :)
Ride your way!

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Meg ott van a Repsol is, árban majd fele a Motorex-nek...
XC Fully

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Rendben. Köszi.
Let's roll!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Hi Mindenki

Teleszkóp olajjal kapcsolatos kérdésem lenne.
RS Recon-ba lenne majd olaj csere.
Kérdés, hogy RS olajat ki lehet-e helyetesíteni olcsóbb motorkerékpár teleszkóp olajjal?

Motorex-el nyugodtan kiválthatod.

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Hi Mindenki

Teleszkóp olajjal kapcsolatos kérdésem lenne.
RS Recon-ba lenne majd olaj csere.
Kérdés, hogy RS olajat lehet-e helyetesíteni olcsóbb motorkerékpár teleszkóp olajjal?
Let's roll!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ok, akkor szétszedem. Nem akartam addig míg nem tudom kell-e bele valami (hogy lezárva legalább használhassam)

Köszi!

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Hi,

RS Duke SL 100 MCD. Tegnap egy köves lefelén elkezdett kopogni a villa és nyifogott is. Megálltam, megnéztem. A jelek szerint az MCD egység jó, a villa lezárható. Viszont visszaút csillapítás 0, mozgatva a villát nyikorgó hangot ad.

Ötlet ezek alapján?

10 forintos O-gyûrû kell vagy csilliárd forintos csillapítás?

Köszi,
X

Érdemes lenne szerintem kipucolni és olajat cserélni benne. Nekem van egy ugyanilyen villám és fordult már elõ velem a jelenség. Kipucoltam alaposan (isopropyl alkohollal), olajat cseréltem az MCD-ben (biztos, ami biztos) és a lábban (ami egy koszos, nyúlós rózsaszín árnyalatú massza volt már) és megjavult, a csillapítás azóta is mûködik.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hi,

RS Duke SL 100 MCD. Tegnap egy köves lefelén elkezdett kopogni a villa és nyifogott is. Megálltam, megnéztem. A jelek szerint az MCD egység jó, a villa lezárható. Viszont visszaút csillapítás 0, mozgatva a villát nyikorgó hangot ad.

Ötlet ezek alapján?

10 forintos O-gyûrû kell vagy csilliárd forintos csillapítás?

Köszi,
X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
a hirdetésbõl: "erõfeszités (egyedileg)"

én rugósra tippelek...

de kérdezd meg az eladót, az a biztos...
XC Fully

superior

superior

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
hali!
szerintetek a képen láható villa levegós vagy rugós...
TestBike - kép nagyítás

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
A lábcsere végül elmaradt, helyette lett tekerõ upgrade 0ft-ból... :cool2:

Feltöltött képFeltöltött kép
XC Fully

Widermeister

Widermeister

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Sziasztok
Kellene egy kis segítség a hozzáértõktõl.
Van egy Rock Shox Revelation 426 villám és most szereztem hozzá egy pop lock kart.
Rászereltem a kart a használati utasítás szerint de ha lezárom a kart az fordítja a teló tetején lévõ tárcsát de nem történik semmi nem záródik le a teleszkóp. mi lehet a probléma?
Találkozott már valaki ezzel?

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Torára fel lehet rakni a Pike lábát? :)
XC Fully

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nagyon puhára van fújva.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
Ha jól tévedek, akkor Reba dolgozik.

És tessék mondani, noooooooooormális, hogy faltól falig mozog? Vagy nincs benne elég levegõ? Umm... csak mert kicsit meredek nézni mennyire felüti néhol...

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Tisztítás után szoktam finoman kenni, a kenés után teljes erõvel párszor összenyomom, ekkor a szárra mindig följön egy csomó kosz, amit amúgy nem tudok kipucolni a tövébõl, ezt természetesen letörlöm.[/QUOTE]

Na most akkor még egy dolgot tisztázni kell.
Én úgy értelmezem azt amit te írtál h te nem kened a becsúszót, hanem te tisztítás végett befújod oldószert is tartalmazó adott cuccal, megnyomkodod h a porlehúzó ajkainak belépõ élénél megrekedt koszt ki tudd takarítani, és utána letörlöd. Na akkor még egyszer, ez nem kenés, ez tisztítás!

Mi/Én arra értettem azt h fölösleges kenni h befújod aztán csókolom. Mert ilyen eseteben nagyon sok koszt fog összeszedni, és szerencsétlen porlehúzó nem fogja bírni, és kosz fog bekerülni.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Figyu! Kenjed, fújjad, hadd szóljon! ;)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

Hát akkor el kell h szomorítsalak, de nagy gondok vannak a te teló karban tartási elképzelésedben. A becsúszót nem kenjük kívülrõl semmivel sem!!!! Azon kivûl h tiszta retek lesz a külseje, és sokkal nagyobb eséllyel kerül kosz a telóba semmit nem érsz el vele!

Nem bántó szándékkal írom ezt, de a többiek is megfogják ezt erõsíteni.

Akkor szólj a SRAM-nak is, mert a Rock Shox User Manual a MAINTENANCE fejezetben ezt írja: Lubricate dust seals and upper tubes; interval: every ride :)

Good luck! Valamelyik szerviz zsíros lét fog leakasztani rólad amikor rendbe kell majd tenni. ;)

Nem bántó szándékkal, kapitális marhaságnak nevezném...

Ezt hogy kell érteni, nekem (és a Sramnak :)), vagy Gege911-nek céloztad?

Tisztítás után szoktam finoman kenni, a kenés után teljes erõvel párszor összenyomom, ekkor a szárra mindig följön egy csomó kosz, amit amúgy nem tudok kipucolni a tövébõl, ezt természetesen letörlöm.