Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
megkérdeztem boltot.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Köszönöm a segítséget mindenkinek.

ööö...nem a 11.4309.205.000 az, ami nekem kell?

A 11.4309.2160... csak a fej...

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Ha ennyire szétjött, lehet, hogy csere sajnos, de én nem értek hozzá igazából. Sala, szerinted?

A jó hír viszont, hogy német webshopokból néha elérhetõ még mindig alkatrész és nem szokott vészes lenni az ár sem. Például, bike-components.de: http://www.bike-comp...2011 Kunden.pdf
Szerintem ez az, így elsõ keresésre (de egyáltalán nem biztos, nem találok róla fotót): 11.4309.216.000 - Duke 2005 MC Rebound Dämpfer
17.45,- EUR

Sajna ha már egyszer lecsúszott a fej az illesztett méretrõl, max ragasztással lehetne visszagyógyítani.
ha van rá keret rendeld meg a fentebb említett alkatrsézt

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.324 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ok. S hogyan gyógyítható?

Ha ennyire szétjött, lehet, hogy csere sajnos, de én nem értek hozzá igazából. Sala, szerinted?

A jó hír viszont, hogy német webshopokból néha elérhetõ még mindig alkatrész és nem szokott vészes lenni az ár sem. Például, bike-components.de: http://www.bike-comp...2011 Kunden.pdf
Szerintem ez az, így elsõ keresésre (de egyáltalán nem biztos, nem találok róla fotót): 11.4309.216.000 - Duke 2005 MC Rebound Dämpfer
17.45,- EUR

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás

széthullott a teljes rebound fej...

Ok. S hogyan gyógyítható?

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás

Szerintetek mit érdemes megnézni...

Ideális eset ha bringában van a teló, gurulsz vele, próbálgatod és ha megfelelõen mûködik akkor örülsz :cool2:
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Na akkor a képek:

Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

széthullott a teljes rebound fej...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

vass17

vass17

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Szerintetek mit érdemes megnézni, ha teleszkópot veszek (XC széria) külön?
A rugózást kevésbé lehet így leellenõrizni, de valahogy mégis csak meg kellene bizonyosodjak, hogy hibátlan.

Gondolom nyugodtan megfordíthatom fejjel lefele és nem kellene engednie az olajat? Esetleg egyéb javaslatok, hogy mire figyeljek?

Elõre is köszönöm!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Na akkor a képek:

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
kepfeltoltes.hu
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Jajj. Hogy tudok feltölteni ide képet...?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Szétszedtem.

Amit találtam:

-Hydra Air oldal: a dugattyú fölött kellett volna hogy legyen 3-5 ccm olaj. Hát nem volt. Ezt leszámítva itt nem volt gond, össze is raktam, ment bele 4ccm olaj.

-MCD oladal: fönt az MCD egységet nem bontottam meg; a zéger gyûrût nem tudtam mivel megfogni. Viszont a "rebound damper piston", vagyis a felsõ mûanyag kütyü el van deformálódva. Lehet ilyet kapni külön? Ha igen, hol? Ha nem, szóba jöhet eszetergáltatni valamit aluból, vagy valamilyen technikai múanyagból? Az elején úgy tûnt, hogy az alkatrészek nem húzhatók le a nyomórúdról, késõbb mégis sikerült leszednem õket. Ez nem tudom jó hír-e. Úgy értem ez alapból bontható, vagy elromlott (és ezért deformálódott el az az izé)?

Képek a csillapításról: https://picasaweb.go...26262225249/Bic

Itt látszik, hogy a rúd egy helyen rovátkolt, talán itt engedett el valami?

A deformálódott kütyü: https://picasaweb.go...932785286143586

Köszi a segítséget elõre is!

X

"Sajnos az oldal nem található." Képekre ez jön be :S

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás

Hi,

RS Duke SL 100 MCD. Tegnap egy köves lefelén elkezdett kopogni a villa és nyifogott is. Megálltam, megnéztem. A jelek szerint az MCD egység jó, a villa lezárható. Viszont visszaút csillapítás 0, mozgatva a villát nyikorgó hangot ad.

Ötlet ezek alapján?

10 forintos O-gyûrû kell vagy csilliárd forintos csillapítás?

Köszi,
X

Szétszedtem.

Amit találtam:

-Hydra Air oldal: a dugattyú fölött kellett volna hogy legyen 3-5 ccm olaj. Hát nem volt. Ezt leszámítva itt nem volt gond, össze is raktam, ment bele 4ccm olaj.

-MCD oladal: fönt az MCD egységet nem bontottam meg; a zéger gyûrût nem tudtam mivel megfogni. Viszont a "rebound damper piston", vagyis a felsõ mûanyag kütyü el van deformálódva. Lehet ilyet kapni külön? Ha igen, hol? Ha nem, szóba jöhet eszetergáltatni valamit aluból, vagy valamilyen technikai múanyagból? Az elején úgy tûnt, hogy az alkatrészek nem húzhatók le a nyomórúdról, késõbb mégis sikerült leszednem õket. Ez nem tudom jó hír-e. Úgy értem ez alapból bontható, vagy elromlott (és ezért deformálódott el az az izé)?

Képek a csillapításról: https://picasaweb.go...26262225249/Bic

Itt látszik, hogy a rúd egy helyen rovátkolt, talán itt engedett el valami?

A deformálódott kütyü: https://picasaweb.go...932785286143586

Köszi a segítséget elõre is!

X

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Na ennek egyedül neki nem állok :) Se szerszámom, se olajam.

Valahol el kell kezdeni a bütykölõsdit. Egy liter olaj baromi sokáig kitart. Ennél bonyolultabb mûvelet nincs is a villáddal, az évi 1-2 olajcsere ehhez képest gyerekjáték.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Ha szét tudod húzni a villát, utána csak a bal szár aljából kell kikapni a zégergyûrût, kihúzni a bélést, a nyomorúdra a dugattyú alá beteszel 20mm hézagolót és mehet minden vissza. A végén ilyen 20mL körüli kenõolaj kell a lábakba, 5mL pedig a felsõ légkamrába.

Na ennek egyedül neki nem állok :) Se szerszámom, se olajam.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

2012-es Reba RLT-t mekkora meló visszaültetni 80mm-re (most 100-as)? Megvan hozzá minden. ha nagy meló, hova vigyem Pesten, ahol nem qrják szét? 29er a villa

Ha szét tudod húzni a villát, utána csak a bal szár aljából kell kikapni a zégergyûrût, kihúzni a bélést, a nyomorúdra a dugattyú alá beteszel 20mm hézagolót és mehet minden vissza. A végén ilyen 20mL körüli kenõolaj kell a lábakba, 5mL pedig a felsõ légkamrába.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
2012-es Reba RLT-t mekkora meló visszaültetni 80mm-re (most 100-as)? Megvan hozzá minden. ha nagy meló, hova vigyem Pesten, ahol nem qrják szét? 29er a villa

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.324 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Egy kis érdekesség. 2013 oil charts: http://cdn.sram.com/...hart_2013_0.pdf
Hm, mit nem látok a Spring Technology/Upper Tube körül (pl. SID/Reba/Revelation)! Grease?!?
Így az új Solo Air villáknál ez most jót jelent a jövõre nézve, vagy rosszat? :-)
(Sala?)

STP srác

STP srác

új vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Köszönöm srácok a gyors válaszokat. Igyekszem mihamarabb orvosolni a hibát.
Ride your way!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok!
Valaki tudna nekem egy tippet adni arra hogy mit tudnék kezdeni a motion control kupaknál folyó olajjal?
Másik: Hogy lehetne ügyesen kivarázsolni a nyakból a pillangósanyát?
Köszi! :)

Pillangós anya?
Arra gondolsz amivel össze lehet húzatni a kormánycsapágyat? Mert ha igen, akkor az ki kell ütni. Méghozzá a villa lába felé végig kell ütni, mivel másik irányba természetesen nem lehet.