Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

Lement a csillapító olaj a lábba. Szét kell szedni a villát, a lábból ki kell engedni a felesleges olajat. A csillapítás oldalra vissza kell tölteni annyit, hogy a motion control fejét ellepje. A lábakba meg kenõolaj.

De mitõl mehetett le így hirtelen? Ha ezt megcsinálom, nem fog újra lemenni az olaj?

Nézegettem az imént a robbantott ábrát és a Technical Manualt - biztos meg tudnám csinálni, ha nagyon-nagyon muszáj lenne, de inkább szakemberre bízom. Mennyibe kerülhet egy ilyen mûtét? Tudtok javasolni e téren profi szervízt?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

A feleségem vadi új Reba-ja nemrég véletlenül lockolva maradt. Egy jó kis sziklás meredek lejtõ után azt vettük észre, hogy szuszogó-szörcsögõ hang jön belõle ahogy rugózik. A lock-olt állásban szinte pont ugyanúgy rugózik, mint locklolatlanul, csak az a különbség, hogy lockolatlanul nem szörcsög. A szár alján lévõ teknõs-nyúl tekerõnek talán mintha semmi hatása nem lenne, illetve talán mintha lockolatlanul is puhább lenne, mint korábban volt - de ebben nem vagyok biztos.

Szerintetek mi történhetett? És mit lehet tenni a dolog orvoslása érdekében?

Még annyit, hogy az asszony 54 kg, és elég jól nyomja ugyan, de azért nem vaddisznó stílusban csörtet lefelé, szóval túlzott igénybevételnek nem lehetett kitéve a teló. Én a 82 kilómmal is jöttem már ott lefelé kicsit gyorsabban is (még mindig nem túl gyorsan) a szintén lockolva felejtett Rebámmal, aminek semmi baja nem lett.

Lement a csillapító olaj a lábba. Szét kell szedni a villát, a lábból ki kell engedni a felesleges olajat. A csillapítás oldalra vissza kell tölteni annyit, hogy a motion control fejét ellepje. A lábakba meg kenõolaj.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Hát ha tudsz nekem mondani olyan esztergályost aki korrekt módon, olcsón meg tudja csinálni akkor akár az is megoldás lehet

csak pesten tudok.ha kell kontakt irj privatot.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
A feleségem vadi új Reba-ja nemrég véletlenül lockolva maradt. Egy jó kis sziklás meredek lejtõ után azt vettük észre, hogy szuszogó-szörcsögõ hang jön belõle ahogy rugózik. A lock-olt állásban szinte pont ugyanúgy rugózik, mint locklolatlanul, csak az a különbség, hogy lockolatlanul nem szörcsög. A szár alján lévõ teknõs-nyúl tekerõnek talán mintha semmi hatása nem lenne, illetve talán mintha lockolatlanul is puhább lenne, mint korábban volt - de ebben nem vagyok biztos.

Szerintetek mi történhetett? És mit lehet tenni a dolog orvoslása érdekében?

Még annyit, hogy az asszony 54 kg, és elég jól nyomja ugyan, de azért nem vaddisznó stílusban csörtet lefelé, szóval túlzott igénybevételnek nem lehetett kitéve a teló. Én a 82 kilómmal is jöttem már ott lefelé kicsit gyorsabban is (még mindig nem túl gyorsan) a szintén lockolva felejtett Rebámmal, aminek semmi baja nem lett.

sanzi

sanzi

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Hát ha tudsz nekem mondani olyan esztergályost aki korrekt módon, olcsón meg tudja csinálni akkor akár az is megoldás lehet
Aláírtam, de a monitoron maradt...

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
oszt esztergaltatni nem lehetne?

regi/hibas agyvaltokat veszek.

sanzi

sanzi

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Ez is jó lehet hozzá? Pinkbike-on rákérdezek de az van kiírva hogy local pickup only úgyhogy nem fûzök nagy reményeket hozzá....

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Ezt sajnálattal hallom, de én is erre gondoltam. Esetleg valami más megoldás létezik ami olcsóbb?

BOXXER CROWN and AXLE - Pinkbike

nem szép, de talán olcsón meg tudsz alkudni rá.

sanzi

sanzi

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Õ bontott nemrég Pike-ot, nincs már fent a hirdetés de hátha... svm-supermoto@hotmail.com

köszi a tippet, rákérdezek!

sanzi

sanzi

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Ezt sajnálattal hallom, de én is erre gondoltam. Esetleg valami más megoldás létezik ami olcsóbb?

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás

Szerintetek ezzel kiválthatom egy 06-os Boxxer race tengelyét? Elnyalódott a végén a menet , használtan nem találok újonnan meg aranyárba van...

Õ bontott nemrég Pike-ot, nincs már fent a hirdetése de hátha... http://bolha.testbik...php?clid=100253
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Szerintetek ezzel kiválthatom egy 06-os Boxxer race tengelyét? Elnyalódott a végén a menet , használtan nem találok újonnan meg aranyárba van...

Hali

Nem fogod tudni vele kiváltani.
Ugyanis a boxxer tengelyek végén menet van, mint te is tudod. És ezért a láb egyik szárának belsejében is menet van, ami kisebb átmérõjû mint maga a tengely, ergo nem fogod tudni végig átvezetni ezt a sima tengelyt.

sanzi

sanzi

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hi,

Sala távollétében tud valaki pontos olajmennyiségeket mondani Duke SL 100 MCD-hez?

Köszi,
X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

sanzi

sanzi

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Olyannal találkozott már valaki hogy az MC egység alján lévõ kis "elzáró" cucc önálló életet kezdett élni? Értem ezalatt hogy a 2 végállás elállítódik és össze vissza lehet csak állítani.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Valaki esetleg nem tudja, hogy a RS Reba MCU egység távirányítóján a bowdent milyen csavar fogja oda? Sajnos elveszett.

Azt hiszem M3x4 hernyó csavar

Xian: nehéz leirni, hivj fel, ugy gyorsabban elmondom :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Valaki esetleg nem tudja, hogy a RS Reba MCU egység távirányítóján a bowdent milyen csavar fogja oda? Sajnos elveszett.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Sala; sikerült e-bayrõl szerezni Duke belsõt. Ami a németeknél volt az csak egy alkatrész volt. Szóval Duke SL 100 MCD (2005): megvan a gyári service guide, de asszem abban nem jók az olajmennyiségek. Meg tudod mondani pontosan hova, mennyi olaj kell?

Köszi,
X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Az én telómban is ilyen hosszú mûanyag persely van, csak az 09 Tora Race. Kotyog is rendesen.
Ezek szerint ez nem perselyezhetõ? Esetleg az alsó láb cseréjével orvosolható?

ha találsz használtan lábat akkor jó megoldás lehet. Új lábak általában 25-45 ezer körül mennek

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

barkotibor

barkotibor

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Pedig a Tora 302-ben egy hosszú nagy darab mûanyag persely van, nem is lehet a mozgásával mit kezdeni.... Egy párat már szereltem...

A többi tora már normál perselyes, sokkal sebben is mozognak!!

Az én telómban is ilyen hosszú mûanyag persely van, csak az 09 Tora Race. Kotyog is rendesen.
Ezek szerint ez nem perselyezhetõ? Esetleg az alsó láb cseréjével orvosolható?