Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

szevasztok
tudja valaki hogy lehet rock shox pike 454-hez pop lock kart tenni?
vagy lehet e egyáltaklán?

Kell egy komplett MCD compresszió felsõrész, a rugós azaz poplock változat
kell egy poplock kar, namoost ez alsóhangon 20k

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

annusgabor12

annusgabor12

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
szevasztok
tudja valaki hogy lehet rock shox pike 454-hez pop lock kart tenni?
vagy lehet e egyáltaklán?

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Szerintem is hülyeség a gyári nyomástáblázat. Az enyémre 72-80kg hoz 100-110 psi +ba és -ba is.
Namost, hogyha egyenlõre fújom a kettõt, akkor a villa magától összeül egy jó centit, plusz alig mozog.
Nekem 70kghoz 85+/-60 psi az ideális, ilynkor 1,5 vagy 2cm a sag, de néha úgy marad 3cm-en is, vagyis nem jön vissza.
Amúgy szerintem az enyémben is sok lesz az olaj, mert az is 10 bõl vagy csak 8-8,5öt mozog ki, 13 ból meg vagy 10-11et

Right Rider

Right Rider

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

Itten vane :)

Rock Shox SID/Pilot/Dart szimmering (28mm) (Villa | Teleszkóp alk. | Szimmering) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz

Persze, itt van...
-"Ez a termék jelenleg egyik boltunkban sem elérhetõ.
Megrendelést fel tudunk rá venni, és amennyiben a beszállító partnerünknél van belõle készlet, abban az esetben 3-5 munkanapon belül átvehetõ"

Ugyanúgy mint az e-bike oldalon, ahol:
-"Beérkezés legalább
eddig nem várható: 2012. július 30. (hétfõ) "

A beszállító Biker kft alkatrész beszerzési gyorsaságát, és pontosságát ismerve...hagyjuk.

E-bike= Ridebike webshop, ha valaki még nem tudná

Mielõtt linkelgetünk valamit, nézzünk már a dolgok után.

GERMALEX RULEZ!!!

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy belföldön hol tudok hozzájutni Dart3 szimeringhez? (28mm)
(Ebike-on nincs).

Itten vane :)

Rock Shox SID/Pilot/Dart szimmering (28mm) (Villa | Teleszkóp alk. | Szimmering) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy belföldön hol tudok hozzájutni Dart3 szimeringhez? (28mm)
(Ebike-on nincs).

Germalex
Igaz nem gyári, de teleszkóp szimeringeket forgalmaznak többek közt.

djbahool

djbahool

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Sziasztok!
(Ebike-on nincs).

VTomi75

VTomi75

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Ugyanilyen az enyém is. Annyira nem zavar, meg mintha itt olvastam volna korábban is, hogy ez ilyen.
Én 80 kg vagyok és kb. 150 psi-n használom. Elõtte nagyobb volt a nyomás és akkor jobban csinálta ezt a koppanásszerû dolgot, most már kevésbé. Talán még mindig sok benne a levegõ, lehet ha engednék belõle, a koppanás is teljesen megszûnne.

Köszi a választ... én azért mégis megpróbálok a végére járni, mert egyszerûen irritál. Az egész bringa csendes, és eddig minden teleszkópom hangtalan volt (mint ahogy a Tora is eddig). Most meg egy húzósabb - akár városi - sprint során mást se hallok, mint hogy kopp-kopp-kopp. Tegnap mellettem tekert egy másik meridás arc és a telómat figyelte-hallgatta fura arckifejezéssel :)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Sziasztok!

Új vagyok itt a fórumon, ezért ha hülyeséget kérdezek, vagy lerágott csontot, akkor elõre is elnézést. Nemrég vettem az újonnan épült bringámba egy Tora 302 SoloAir-t. A célnak megfelel, szépen beül, normálisan megindul, kielégítõen mozog... A gond az, hogy kemény 91 megtett km után elkezdte azt csinálni, hogy visszafele a felsõ holtponton (tehát kb minden komolyabb elinduláskor, amikor kicsit megemeli az orrát) koppanó hangot ad végállásban, ami mérhetetlenül irritál. Mit lehet ezzel tenni? Köszi elõre is.

Ugyanilyen az enyém is. Annyira nem zavar, meg mintha itt olvastam volna korábban is, hogy ez ilyen.
Én 80 kg vagyok és kb. 150 psi-n használom. Elõtte nagyobb volt a nyomás és akkor jobban csinálta ezt a koppanásszerû dolgot, most már kevésbé. Talán még mindig sok benne a levegõ, lehet ha engednék belõle, a koppanás is teljesen megszûnne.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

VTomi75

VTomi75

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Új vagyok itt a fórumon, ezért ha hülyeséget kérdezek, vagy lerágott csontot, akkor elõre is elnézést. Nemrég vettem az újonnan épült bringámba egy Tora 302 SoloAir-t. A célnak megfelel, szépen beül, normálisan megindul, kielégítõen mozog... A gond az, hogy kemény 91 megtett km után elkezdte azt csinálni, hogy visszafele a felsõ holtponton (tehát kb minden komolyabb elinduláskor, amikor kicsit megemeli az orrát) koppanó hangot ad végállásban, ami mérhetetlenül irritál. Mit lehet ezzel tenni? Köszi elõre is.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nekem is rugós telóm van (Psylo). Nagytakarításnál, amikor rendesen szétszedem, akkor a rugót alaposan bekenem ilyen zsírral. Az a következõ alkalomig a kenõolajjal jól össze szokott keveredni és pont ezt a nagyon sûrûn folyó olajat adja.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
jó kérdés :)

a telót friss olajcserésként árulták/vettem meg fél éve (gondolom ez olyan mint a nemdohányzó hölgy tulajdonos a kocsiknál :D), a csillapításba még nem néztem bele, kéne zéger gyûrû fogó...
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ja arra gondoltam. De akkor hova tûnt az olaj?

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
ha kenõanyagra gondolsz, sztem már nem gyári... 2006-os villa :)
XC Fully

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ez még gyári volt ugye? Gyárilag nem szokták túltolni.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Tegnap csináltam egy olajcserét a Torám lábában...

Szétszedve 2 dolog tûnt fel, egyik hogy lényegébe véve alig fojt ki vmi (a rugó oldalon ilyen folyékony zsír volt)...

Feltöltött kép

A másik meg hogy az olajlehúzó és porlehúzó 1ben van, így nem tudtam/mertem az új olajszimeringet berakni :confused: bocsi a képért, nem tudtam másikat csinálni, épp lemerült az a qva fényképezõ...

Feltöltött kép

Mondjuk a mai próbakör után konstatáltam hogy az eddigi olajszivárgás megszûnt a rugó oldali becsúszón :)

Feltöltött kép

Arra azért kíváncsi vagyok hogy másik porlehúzót is vennem kell ha ki akarom cserélin az olajzárót? :confused:
XC Fully

ilt25

ilt25

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Igazábol k..a jó,mert kiállva merev a beülés miatt ,viszont nyeregben tekerve meg pont csillapitja azokat a kis aszfalt repedéseit,kátyúit és igy nem kell folyamatosan kapcsolgatni,terepen meg nem lokkolom igyse-ugyse...

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás

Hello!
318-tora sl lokkolva is mozog picit amit nem bánok,mert van elõnye ha jól tapasztalom,de egyébként minden ilyen ilyen?

Az én Tora 318-asom is ilyen, és sztem sem baj hogy mozog kicsit... :)
XC Fully

ilt25

ilt25

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Hello!
318-tora sl lokkolva is mozog picit amit nem bánok,mert van elõnye ha jól tapasztalom,de egyébként minden ilyen ilyen?

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
A Rock Shox Pilot SL az nyilt olajfürdõs? Az Air Assist az mit jelent? Ezekbe jóval kevesebbet kell fújni annyit tudok csak.