Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Hm. Nekem 100-as Duke van, 86-88kg vagyok és 110 psi körül fújom.

mostanság változtattak, tényleg van néhány teló ahol durva nagy értékeket adnak. de mivel az ajánlott értékek sose voltak jók, így a franc tudja....mongy a tiédbe is sok...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Ezért is érdekes nekem ez a SAG.
180 és 160 értéknél majdnem egyforma. Persze van különbség (0,5 cm) és mivel nem tudom milyen nagynak kel lenni, lehet hogy jól van.
Terepen nem voltam még a 160-as nyomással, így nem tudom mennyit mozog, de úgy tippelem, nagyjából jó lesz.

Csak én tényleg azt hittem, be lehet állítani valami egzaktabb módszerrel is, nem pedig, hogy próbálgatom, hisz ha nincs telópumpa, körülményes.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

szerintem gyanús hogy 20% a SAG ekkora nyomásnál. Pumpa nem napi szükséglet. Ha van egy szerviz ahol ismernek biztos belövik Neked egy sportszeletért.

Így van, simán megvan a 20% SAG. Azt hittem könnyebb lesz ezt beállítani.

80 mm-en van most a villa, átállítom valamikor 100-ra, majd akkor szórakozgatok a nyomással.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
szerintem gyanús hogy 20% a SAG ekkora nyomásnál. Pumpa nem napi szükséglet. Ha van egy szerviz ahol ismernek biztos belövik Neked egy sportszeletért.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

De akkor mennyi legyen?
Nekem nincs pumpám, nem tudom változtatni a nyomást bicajozás közben.

Mivel a táblázat nem segített, így marad a próbálgatás.
Elmész a kerékpár boltba kérsz egy pumpát szépen, és felfújod X nyomásra. Megnézed a SAG értéket, és annak függvényében állítasz ha kell. Ha meg a SAG be van lõve, onnan már megy a többi, visszaút, kompresszió.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

sok lesz az...

De akkor mennyi legyen?
Nekem nincs pumpám, nem tudom változtatni a nyomást bicajozás közben.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
sok lesz az...

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Na engedtem a levegõbõl, most 160 psi van a telóban, kíváncsi vagyok, mennyit fog mozogni.
Viszont továbbra is érdekes, hol-kinek-milyen körülmények között mûködnek a gyártó által megadott nyomások, illetve van-e objektív módszer a nyomás beállítására.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Addig állíts, míg a beülése 20mm lesz, már ha 100-as. A rugóút 20-25%-ának kell lennie a beülésnek, azaz amit akkor süllyed ha álló helyzetben csak ráülsz.

Jelenleg 80 mm-en (9 cm a becsúszó hossza) van és 1,5 cm a SAG.
Engedek levegõt belõle, csak nem tudom mennyit. Telópumpám nincs, így nehéz a kísérletezés, de megpróbálom 170 psi-n.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Addig állíts, míg a beülése 20mm lesz, már ha 100-as. A rugóút 20-25%-ának kell lennie a beülésnek, azaz amit akkor süllyed ha álló helyzetben csak ráülsz.

Az az érdekes, ha ráülök, süllyed 20 mm-t. Legalábbis legutóbb süllyedt, de megmérem még egyszer.
Jelenleg 80-as, de át szeretném állítani 100-asra.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

huu
csodálom hogy egyáltalán megmozdul :)
nekem a reconba (a rendszer ua) 100psi körül van, de 97 kiló vagyok.

Ez érdekes. Használati utasításában és a lábán lévõ táblázatban is ez van. Megmozdul azért :-).

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Ha valóban sok a levegõ, mennyire állítsam be?

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
huu
csodálom hogy egyáltalán megmozdul :)
nekem a reconba (a rendszer ua) 100psi körül van, de 97 kiló vagyok.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Kipróbáltam élesben is a Tora 302 Solo Air teleszkópomat. Nagyon jól mûködik, össze se lehet hasonlítani a régi Mantou villámmal, soha nem voltam ilyen gyors még az adott lejtõn.

Viszont nem mozogja ki a teljes utat, kb. 4 cm hiányzik még. Ez azt jelenti, hogy sok benne a levegõ?
A használati utasításában az van, hogy 80 mm-en használva egy 81 kg-os bicajosnak 180 psi-re kell fújni. Én ruha és cipõ nélkül vagyok 79 kg, ezért 180 psi-re fújattam.
Ha valóban sok a levegõ, mennyire állítsam be?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Lehet, hogy félre lettem értve? Még nem jutottam oda, hogy nekiessek a telónak, úgyhogy még kicsit koptatom az ujjaimat itt. :) Szóval ez egyémnek nem a rugóút vége csökken le, és marad "kint" több a becsúszókból, hanem ha pl. kitekerem a 130mm-es végállásba akkor a vonal fölött marad a gumigyûrû kb 3-5mm-rel (nem tudom teljesen "kinyitni" a telót), ugyan ez 100mm-es állásnál. Így jön ki a csökkent rugóutam. Nem sok, de azért fura, hogy a forgalmazótól így jön vissza. Ennek is hasonló oka lehet?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Na lejött a zégergyûrû a fogóval... két darabban :D Csapágyboltban lehet ilyet kapni vagy hol?

Igen,lehet!

vale

vale

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

Lógjon bele kb 5mm-t. ha nemér bele nem lesz csillapítás és lock

Na lejött a zégergyûrû a fogóval... két darabban :D Csapágyboltban lehet ilyet kapni vagy hol?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
helyesbítenék, csak a lock lesz kotyogós, teteétõl olyan 12 centire legyen az olajszint

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

vale

vale

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Ok, köszönöm a segítséget!