Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás

Aggódnom kellene?

ha több olaj van a csillapításban mint kéne az a service manual szerint:
"oil volume is critical. too much
oil reduces available travel, which can lead
to fork damage from compression bottom
out."
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Valószínû hogy több olajat raktak a jobb szárba, azaz kb 1 cm-el magasabban van a szint .

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Hali!
Van énnekem egy Revelation 426-om dualair, u-turn... minden finomsággal. Idén szezon elõtt gondoltam megérett egy olajcserére, meg bele is kellene nézni, hogy kipucolják a finom portól ami belemászhat. Be is vittem itt a helyi boltba, ott viszont nem mertek hozzányúlni... majd felküldik pestre a forgalmazónak. Oké. Pestre fel, Pestrõl le, átvesz, betesz elindul... viszont a rugóút tartomány 100-130-ról lecsökkent kb 93-123 mm-re. Nyomkodtam, használtam, reméltem, hogy visszaáll. Nem tette. Ötletek? Aggódnom kellene?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

nem hiszem hogy leszedhetõ lenne SL-M530 deore

Termék adatlap - 050109000100 Váltó/fékkar alkatrész burkolat Deore SL-M530 jobb 9-es
Fûrész? :) Helyét eldolgozod kis üvegszálas gittel, oszt lefújod feketével.
Vagy a karnak a bilincs részét vágod le és egy csocsós bringalámpa bilincsével kipótolod.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
nem hiszem hogy leszedhetõ lenne SL-M530 deore

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Van-e vkinke valami ötlete, megoldása, elgondolása arr ahogy RS lock out kart hogyan aplikáljak fel egy olyan kormányra ahol már csak vastagabb átmérõn van hely? A váltókar ablaka alá nem fér be :(

Vedd le a fokozatkijelzõt. Nekem is úgy van, a helyét leragasztottam karbon mintás fóliával.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Van-e vkinke valami ötlete, megoldása, elgondolása arr ahogy RS lock out kart hogyan aplikáljak fel egy olyan kormányra ahol már csak vastagabb átmérõn van hely? A váltókar ablaka alá nem fér be :(

statik

statik

fórumtag

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok van egy Rock Shox Recon SL teleszkópom de valamiért nem mûködik a lock-out mi lehet az oka ?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Örömbódottá! Ma reggel megjött a Motion controll egység a Tora-ba!
Kicsit féltem, hogy milyen állapotban lesz, mert a gyerek aki eladta nem éppen rendeltetésének megfelelõen használta a villáját, ezért is hullott darabokra. De szerencsére nincs igazából baja a cuccnak. Egyedül a tetején van némi külsérelmi nyom a lock kar felett ahova a zégergyûrû megy. Gondolom nem volt a gyereknek zégerhez való fogója és megpróbálta leszedni....
Még soha nem láttam ilyen egységet kiszerelve, csak neten pár képet. Így kezembe fogva az a véleményem hogy ez egy zseniálisan egyszerû megoldás! Kb olyan mint anno a U-turn rendszer volt....az is nagyon hájteknek lett beállítva de tulajdonképpen egy csavar a rugó belsejében.
Ami viszont nem annyira tetszik, hogy elég bóvli anyagokból van összegórva. Lehetne kicsit több benne a fém a fröccsöntött mûanyag alkatrészek helyett. Remélem hamarosan össze lesz górva és lehet gyûjteni vele a kiliket! Kíváncsi vagyok rá mûködés közben is.....

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Igen arra voltam kiváncsi h mit állít. És ez hogyan mûködik?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

A floodgate az mit jelent? És maradhat e gyári beállításon? A Pilot SL-en h lehet levenni a levegõ szelep kupakját, szerviz könyv szerint csak fel kell húzni, próbáltam, de nem jön.

Gondolom inkább arra vagy kiváncsi h mit állít mint sem h mit jelent?!
Az RS így nevezte el a pogozást csökkentõ technológiáját. Fox ugye propedálnak hívja, Manitou SPV......

Elég sok villából pl Lyrik,Totem, ki is szokták szedni, mert csak rontja a villa megindulását.

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
A floodgate az mit jelent? És maradhat e gyári beállításon? A Pilot SL-en h lehet levenni a levegõ szelep kupakját, szerviz könyv szerint csak fel kell húzni, próbáltam, de nem jön.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Üdv!
tud valaki tippet adni vagy olyat aki át tud egy rs tora sl (rugós) telót 100mm-rõl 120mm-re?
Köszönöm elõre is!

sala

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

útakadály

útakadály

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Üdv!
tud valaki tippet adni vagy olyat aki át tud egy rs tora sl (rugós) telót 100mm-rõl 120mm-re?
Köszönöm elõre is!

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Lehet bele tenni elvileg Turnkey és Motion Controll lockout-ot.
Én most vettem szintén egy 302 Soloair Tora-ba egy MC egységet egy bontott tora villából. 4000Ft volt elvileg már a napokban meg kéne érkeznie.

Köszi!

Beszerelem lock out nélkül, aztán meglátom mennyire jön be a maga villa és milyen lesz lock out nélkül a bicajozás. Én szerettem nagyon, felfelé mindig bekapcsoltam.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

A lock out-os részre tud valaki megoldást?

Lehet bele tenni elvileg Turnkey és Motion Controll lockout-ot.
Én most vettem szintén egy 302 Soloair Tora-ba egy MC egységet egy bontott tora villából. 4000Ft volt elvileg már a napokban meg kéne érkeznie.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Köszi mindenkinek a választ!

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
aszem a pike mc je is jo bele.
Használt eladó Rock Shox PIKE alkatrészek

ha jol latom ez egy kormanyrol lockolhato mc.
tavbizga ettol meg kelleni fog.

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
:) Bikeman RockShox Tora 302 TurnKey Compression Damper
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
pop-lock
de ket fajta van.egyik villan alithato masik "taviranyitos".