Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Szoktak bontani Torákat, azokból kicsi pénzért hozzájuthatsz ilyenhez... szal nézegesd az aprót...

Köszi!
És mi a neve ennek a lock out-os résznek?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Szoktak bontani Torákat, azokból kicsi pénzért hozzájuthatsz ilyenhez... szal nézegesd az aprót...
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
A lock out-os részre tud valaki megoldást?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Köszi a válaszokat, megnéztem az árakat, sokkal olcsóbb egy új dió, mint ez headlock, szóval új dió lesz.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

A head lock ilyen:
Feltöltött kép
Alul megtámaszkodik a villa nyakában, a hagyományos módon összehúzod vele a csapágyat és fixálod a kormányfejet.

Te jó ég, hogy én mennyit agyaltam azon, hogy hogyan lehetne használhatóvá tennem a teleszkópom, aminek a nyakába egyéb okok miatt nem lehet beletenni a diót!!! Nem tudtam, hogy létezik ez az Ahead lock. Végül is ideiglenesen hasonló módon oldottam meg a problémát, egy méretre vágott menetes szárra alul-felül tettem egy ahead kupakot, ezek végére ment egy-egy anyacsavar és így rögzítettem a villát.

Ultio, vegyél inkább egy új diót, sokkal olcsóbb és praktikusabb mint az ahead lock.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A dió csak az egyik irányba tud menni. Ha nincs alul a nyak leszûkítve, akkor egy hosszú rúddal át tudod ütögetni, de azt nem tudom, hogy mennyire használható fel ismét (nem csináltam még ilyet). Viszont nem egy nagy tétel, én vennék egy újat a helyedben.
A head lock ilyen:
Feltöltött kép
Alul megtámaszkodik a villa nyakában, a hagyományos módon összehúzod vele a csapágyat és fixálod a kormányfejet.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Vettem ma egy Tora 302 Solo Air teleszkópot.
Kicsit benéztem, mert nincs benne Lock Out, amit én sokszor használtam a régi telómban is.
Be lehet utólag szerelni és ha igen, kb. mennyi kerül?

A régi villám nyakában benne van a dió, ebben az újban nincs. Át lehet tenni vagy újat venni vagy ki is lehet hagyni a diót valamilyen megoldással?
(Egy hirdetésben olvastam, hogy valami headlock megoldással nem kell dió, de nem tudom, ez micsoda.)

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Amúgymeg valami hasonlót szeretnék mint ez:
KCNC MTB Handlebar Light Weight CNC Anodize Barend Plug Caps - green(2pcs) | eBay

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

A teleszkópok új árához képest nincsenek elszállva ezek az árak, pl az én telómat is megvette anno vki 60-70 ezerért a boltból, pedig azon is csak "gagyi" gumírozott mûanyag állítók vannak... :)

Ez az állító bizgentyû sokkal specifikusabb mint egy A-head kupak, abból tényleg lehet sokat csinálni (és eladni)...

Ha így nézzük akkor tényleg árában lehet a dolog...De én mégis kicsit sokallom. Anno ha jól emlékszem az U-turn tekerõ kettétörésével küzdött sok RS tulaj. Aztán valami angol cég gyártott aluból és vitték mint a cukrot.
Szerintem ezt sem nehezebb megtervezni és legyártani mint egy a-head kupakor. És ha másért nem akkor portfólióbõvítés céljából tarthatná 1-2 gyártó (például KCNC).
Szerintem ha az ebike feldobna egy olcsó és jó ilyen alkatrészt az oldalára szerintem lenne rá kereslet. Megkockáztatom hogy érdemes lenne akár le is gyártatnia.
Mind1, ez már marketinges vita. Ha minden jól megy úgyis nem sokára okafogyottá válik a probléma.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
hát azért egy nap alatt két gépen lenyomnának 2000db-ot
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
A teleszkópok új árához képest nincsenek elszállva ezek az árak, pl az én telómat is megvette anno vki 60-70 ezerért a boltból, pedig azon is csak "gagyi" gumírozott mûanyag állítók vannak... :)

Ez az állító bizgentyû sokkal specifikusabb mint egy A-head kupak, abból tényleg lehet sokat csinálni (és eladni)...
XC Fully

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Ez így cseppet drága.... Mondhatni rablás, egy ekkora a gép által sorozatban kifosott alu bizbaszért. Azért RS-ék nem kis tételben gyártatnak, és mint tudjuk nagy tömegben gyártva minden olcsóbb. Bárnem tudom a forgalmazó mennyit lök rá itthon...
Anyagköltséget meg mindent figyelembe véve szerintem 2K alatt illene megúszni egy ilyet még akkor is ha kis darabszámú gyártásról van szó.
De ha lenne egy kis fantázia a RS-nál akkor gyártana 2-3 különbözõ kialakítású Lockout tekerõt meg Soloair kupakot esetleg csillapítás állítót többféle színre eloxálva és adhatná õket olcsóbban. Szerintem 10 RS júzerbõl akadna pár aki áldozna arra hogy ilyen módon tegye egyedivé a villáját. Esetleg azért hogy ezzel tûnjön ki, vagy hogy illeszkedjen a bringa színvilágához.
Ha mondjuk árulnánk emberi áron ilyen kiegészítõket zöldre eloxálva, lehet elgondolkoznék rajta, mert passzolna az új agyakhoz.
Azt gondolom hogy ezeket az alkatrészeket valami hasonló árban kéne árulni:
Bike TK290 BLUE * TOKEN CNC 1-1/8" INCH CNC ALLOY HEADSET CAP TOP BOLT | eBay
Ez mind kidolgozásában mind pedig anyagában hasonló színvonalú munkát és anyagot igényel mint a szóban forgó locout kar.
Nem hiszem hogy a lockout karokon akarják behozni a CNC gépek árát...vagy ha így tervezik akkor sokáig fog tartani :)

Igen, nevetségesen drága egy sz@r kupakért, csak gondoltam tudok segíteni vele:)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Tudok errõl, már írtam is nekik régebben hogy nem-e elírás az az ár :) 2db ilyen és kb elköltöttem újra a Tora 318-asom árát... :cool2:

Amúgyis, ez jóval olcsóbb, és csak hasonlít arra amit linkeltem...

usankában egy pöppet olcsóbb, de mire ideér(ne)... Universal Cycles -- Rock Shox Motion Control Knob Kits

A legolcsóbb opció is körülbelül a duplája mint amit én rászánnék. El vannak szállva az árak...Úgy látszik Kínában még nem jutott eszébe senkinek hogy ilyen kupakokat farigcsáljon. Bezzeg az A-head kupakot meg nyeregzárat meg ilyen szirszarokat ontják magukból.

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás

Rock Shox Lockout kar (114015314000) (Villa | Teleszkóp alk. | Egyéb teleszkóp alk.) | Kerékpár Webshop

Tudok errõl, már írtam is nekik régebben hogy nem-e elírás az az ár :) 2db ilyen és kb elköltöttem újra a Tora 318-asom árát... :cool2:

Amúgyis, ez jóval olcsóbb, és csak hasonlít arra amit linkeltem...

Ez így cseppet drága....

usankában egy pöppet olcsóbb, de mire ideér(ne)... Universal Cycles -- Rock Shox Motion Control Knob Kits
XC Fully

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Rock Shox Lockout kar (114015314000) (Villa | Teleszkóp alk. | Egyéb teleszkóp alk.) | Kerékpár Webshop

Ez így cseppet drága.... Mondhatni rablás, egy ekkora a gép által sorozatban kifosott alu bizbaszért. Azért RS-ék nem kis tételben gyártatnak, és mint tudjuk nagy tömegben gyártva minden olcsóbb. Bárnem tudom a forgalmazó mennyit lök rá itthon...
Anyagköltséget meg mindent figyelembe véve szerintem 2K alatt illene megúszni egy ilyet még akkor is ha kis darabszámú gyártásról van szó.
De ha lenne egy kis fantázia a RS-nál akkor gyártana 2-3 különbözõ kialakítású Lockout tekerõt meg Soloair kupakot esetleg csillapítás állítót többféle színre eloxálva és adhatná õket olcsóbban. Szerintem 10 RS júzerbõl akadna pár aki áldozna arra hogy ilyen módon tegye egyedivé a villáját. Esetleg azért hogy ezzel tûnjön ki, vagy hogy illeszkedjen a bringa színvilágához.
Ha mondjuk árulnánk emberi áron ilyen kiegészítõket zöldre eloxálva, lehet elgondolkoznék rajta, mert passzolna az új agyakhoz.
Azt gondolom hogy ezeket az alkatrészeket valami hasonló árban kéne árulni:
http://www.ebay.com/...#ht_3066wt_1185
Ez mind kidolgozásában mind pedig anyagában hasonló színvonalú munkát és anyagot igényel mint a szóban forgó locout kar.
Nem hiszem hogy a lockout karokon akarják behozni a CNC gépek árát...vagy ha így tervezik akkor sokáig fog tartani :)

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Azt majd írd meg honnan és mennyi lesz mert lehet engem is érdekelne vmi hasonló :) http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Azt majd írd meg honnan és mennyi lesz mert lehet engem is érdekelne vmi hasonló :) http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Én valami hasonlót akarok mint az U-turn kupak vagy az elõfeszítés állító. Nem szimpi az az oldalra kilógó kar. Csak érkezne már meg a MC, hogy a kart el tudjam vinni havernak, hogy méretet tudjon venni róla és elkezdje megtervezni....

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás

Hát ezek gyorsan likvidálva lesznek!

XC Fully

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Pedig a Tora 302-ben egy hosszú nagy darab mûanyag persely van, nem is lehet a mozgásával mit kezdeni.... Egy párat már szereltem...

A többi tora már normál perselyes, sokkal sebben is mozognak!!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Én erre vonatkozóan nem találtam sehol releváns infót. Én úgy láttam hogy mindenhol teflon bevonatú fém hüvelyeket árulnak hozzá, ami kompatibilis még a Pike és Recon villákkal is. Tehát úgy gondoltam hogy a 302 és a 318 ezen a téren nem tér el egymástól, meg hát ez volt olcsón. Lehet rosszul agyaltam, de remélem annyira azért nem b@szok rá.
Így 30k alatt sikerül megúsznom egy levegõs lockolható villát, ami remélhetõleg sokáig bírni fogja elég merev és masszív a 75 kilómhoz.

Jól agyaltál :), már mint persely ügyileg.