Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Pedig 302-eseknek a perselye is mûanyag talán.

Én erre vonatkozóan nem találtam sehol releváns infót. Én úgy láttam hogy mindenhol teflon bevonatú fém hüvelyeket árulnak hozzá, ami kompatibilis még a Pike és Recon villákkal is. Tehát úgy gondoltam hogy a 302 és a 318 ezen a téren nem tér el egymástól, meg hát ez volt olcsón. Lehet rosszul agyaltam, de remélem annyira azért nem b@szok rá.
Így 30k alatt sikerül megúsznom egy levegõs lockolható villát, ami remélhetõleg sokáig bírni fogja elég merev és masszív a 75 kilómhoz.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Feltöltött kép

Hát ha ez alatt azt érted h a vmi teflon szerû anyag akkor igen. De ez minden villában így van.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Üdv!
Szeretném felújítani eladásra szánt RS Judy SL telómat. Gondoltam egy olajcsere ráférne, mielõtt eladom. Nem tudja véletlenül valaki, hogy milyen O-gyûrûk vannak ebben a villában, mert már ha szétszedésre kerül akkor azokat is cserélném.
Illetve, ma vettem át az új villámat egy Tora 302 Solao Air személyében. Olvastam hogy egy olajcsere alap vásárlás után. ezen kívül valami tanács amire érdemes még odafigyelni?
Ha minden jólmegy akkor a héten megérkezik hozzá a MC is, és akkor már lockolható is lesz.
Egy valami viszont nagyon nem tetszik a villában, mégpedig a bazári mûanyag tekerõk, mint a soloair kupak, csillapítás állító bizgentyû meg a MC karja is mûanyag ahogy láttam. Hát ezek gyorsan likvidálva lesznek! :) elsõként a lock karja ami ráadásul, nekem nem tetszõ módon úgy van tervezve hogy kilóg oldalra....

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Üdv!
Szeretném felújítani eladásra szánt RS Judy SL telómat. Gondoltam egy olajcsere ráférne, mielõtt eladom. Nem tudja véletlenül valaki, hogy milyen O-gyûrûk vannak ebben a villában, mert már ha szétszedésre kerül akkor azokat is cserélném.
Illetve, ma vettem át az új villámat egy Tora 302 Solao Air személyében. Olvastam hogy egy olajcsere alap vásárlás után. ezen kívül valami tanács amire érdemes még odafigyelni?
Ha minden jólmegy akkor a héten megérkezik hozzá a MC is, és akkor már lockolható is lesz.
Egy valami viszont nagyon nem tetszik a villában, mégpedig a bazári mûanyag tekerõk, mint a soloair kupak, csillapítás állító bizgentyû meg a MC karja is mûanyag ahogy láttam. Hát ezek gyorsan likvidálva lesznek! :) elsõként a lock karja ami ráadásul, nekem nem tetszõ módon úgy van tervezve hogy kilóg oldalra....

Hát ha már szétszeded akkor ott lesznek az O gyûrûk is. megnézed pl egy tolómérõvel h hol voltak meg h milyen vastagok, és ennek fényében megveszed egy tömítéseket forgalmazó boltban. De lehet h egyszerûbb ha szépen letisztítod, és úgy ahogy van beviszed a boltba, és õk lemérik neked.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Üdv!

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

sanzi

sanzi

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Lehet, hogy távol áll a valódi problémától, de egyszer nálam is volt ilyen probléma. Bár ott egy vanilla rlc-nél jött elõ. Egy ideig 140rõl 120ra összehúzva használtam, majd mikor visszaállítottuk az eredeti útjára, a csillapításba nem került plusz olajmennyiség, így lockolt állapotban mocorgott 3-4mm-t csillapítatlanul a villa és ekkor adott kopogó hangot. No ebbõl az egészbõl arra tudok következtetni, hogy esetleg nem stimmel az olaj mennyisége. Ez csak egy tipp, nem is típus-specifikus, talán majd az okosabbak mondanak még valamit..

Erre gondoltam én is, meg is mértem az olajat és megvan benne a szükséges 200ml, sõt 2-3ml-el több is!

Itt egy videó is a problémáról.
Aláírtam, de a monitoron maradt...

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Sziasztok!

Lenne egy óriási problémám amire nagyon remélem megoldást találok itt a fórumba! Van egy Domain 318 U-Turn villám ami igencsak megérett egy szimmering és olajcserére. Meg is kapta a Motorex 5w olajat és az enduro szimmeringeket. Minden leírás alapján csináltam, nem is elõször tökéletesen klappolt is minden, amíg vissza nem raktam a bicóba a villát! A friss olajtól kapott gyönyörû mozgás mellé kaptam egy koppanó hangot is aminek az eredetére sehogy nem tudok rájönni. Elõször azt hittem hogy a visszaútcsillapításon kell állítani, de mindegy melyik állásba van, mindenhol koppan. Szétszedtem 2x, leellenõriztem mindent de sehogy nem jövök rá mi lehet a baj... Találkozott már ilyen problémával valaki? Elõre is köszönök mindenféle segítséget, nagyon jó lenne ha megoldás találnánk...

Lehet, hogy távol áll a valódi problémától, de egyszer nálam is volt ilyen probléma. Bár ott egy vanilla rlc-nél jött elõ. Egy ideig 140rõl 120ra összehúzva használtam, majd mikor visszaállítottuk az eredeti útjára, a csillapításba nem került plusz olajmennyiség, így lockolt állapotban mocorgott 3-4mm-t csillapítatlanul a villa és ekkor adott kopogó hangot. No ebbõl az egészbõl arra tudok következtetni, hogy esetleg nem stimmel az olaj mennyisége. Ez csak egy tipp, nem is típus-specifikus, talán majd az okosabbak mondanak még valamit..

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
2 teló közül szeretnék dönteni:
Rock Shox XC 30 TK 100mm és RockShox TORA 302 100mm.

Mi a véleményetek róluk?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

sanzi

sanzi

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne egy óriási problémám amire nagyon remélem megoldást találok itt a fórumba! Van egy Domain 318 U-Turn villám ami igencsak megérett egy szimmering és olajcserére. Meg is kapta a Motorex 5w olajat és az enduro szimmeringeket. Minden leírás alapján csináltam, nem is elõször tökéletesen klappolt is minden, amíg vissza nem raktam a bicóba a villát! A friss olajtól kapott gyönyörû mozgás mellé kaptam egy koppanó hangot is aminek az eredetére sehogy nem tudok rájönni. Elõször azt hittem hogy a visszaútcsillapításon kell állítani, de mindegy melyik állásba van, mindenhol koppan. Szétszedtem 2x, leellenõriztem mindent de sehogy nem jövök rá mi lehet a baj... Találkozott már ilyen problémával valaki? Elõre is köszönök mindenféle segítséget, nagyon jó lenne ha megoldás találnánk...
Aláírtam, de a monitoron maradt...

Right Rider

Right Rider

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

Sziasztok!

Szerintetek az normális, hogy az MC visszaútcsilije szörcsög visszaútnál?...
1 éve vettem a telót, már akkor ilyen volt, azóta csiliolajat nem cseréltem, de a szintje kb jó, és tiszta is.

A visszaútcsillapítás állításakor megváltoztatjuk egy rés átmérõjét, amin keresztül átfolyik az olaj. Tehát változik a sebessége és a hangja is.
A csillapításban azért ajánlott legalább évente 1x olajat cserélni, mert elfárad az olaj. A szintje és a tisztasága csak akkor változik, ha elkopnak az o-gyûrûk. Én évente 2X cserélek olajat, és ilyenkor mindig cserélem az o-gyûrûket is.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás
Ezt kell csinálnia, teljesen normális.

Sziasztok!

Szerintetek az normális, hogy az MC visszaútcsilije szörcsög visszaútnál?

Minnél lassabbra állítom annál jobban. Nyusziban csak ilyen halk szívóhang, de teknõsben majdnem darth vader olajhang.

Vagy mi okozhatja a hibát? 1 éve vettem a telót, már akkor ilyen volt, azóta csiliolajat nem cseréltem, de a szintje kb jó, és tiszta is.

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Sziasztok!

Szerintetek az normális, hogy az MC visszaútcsilije szörcsög visszaútnál?

Minnél lassabbra állítom annál jobban. Nyusziban csak ilyen halk szívóhang, de teknõsben majdnem darth vader olajhang.

Vagy mi okozhatja a hibát? 1 éve vettem a telót, már akkor ilyen volt, azóta csiliolajat nem cseréltem, de a szintje kb jó, és tiszta is.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sziasztok!

Készülök venni egy SID teleszkópot, ki is néztem egy 2005-öst, ami lockoutos, van hozzá poplock is, viszont a tulaj azt mondja, hogy "valamiért" nem lockolható a teleszkóp.
Mennyibe fájna kb a lockoutot helyre hozni? Milyen hibája lehet? Tudom, sok a "Ha..." de kicsit szeretnék képbe lenni, mielõtt megveszem. Persze lockout nélkül is van élet...
Elõre is köszi...

Ezt a tipust légteleníteni kell felülrõl, valószínûleg csak fellevegõsödött.
Amugy Én sem venném meg, nagyon ropik

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Alapvetõen azok a telók amik nem kifejezetten DH-ra készültek, azok nem alkalmasak 185mm feletti tárcsákhoz, vagy legalábbis rizikós. Ugyanis a DH-n kívül nem nagyon használják a 203-asokat, mert felesleges.

azért egy masszívabb qr15-ös de még akár gysz-as is elbírja. csak felesleges.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás

A DH-ra alkalmas teleszkópok meg vannak erõsítve ezeken a pontokon.

Egy 20mm-es tengellyel :)
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
A 203-as túlságosan megcsavarja a teló lábát, extrém esetben elrepedhet. A DH-ra alkalmas teleszkópok meg vannak erõsítve ezeken a pontokon.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Alapvetõen azok a telók amik nem kifejezetten DH-ra készültek, azok nem alkalmasak 185mm feletti tárcsákhoz, vagy legalábbis rizikós. Ugyanis a DH-n kívül nem nagyon használják a 203-asokat, mert felesleges.

Tavaly vettem nagyon jó árban egy Avid féket 203-as tárcsával, nem akartam lecserélni.
Elõtte egy Hayes Fx 9-em volt 160-as tárcsával.
Az Avidnál érzem azt a 203-as tárcsával, hogy megfelelõ a fékerõ.

Milyen hátrányai lehetnek? Eddig bírta a Manitou teló, most ment tönkre benne a Lock, de nem a tárcsa miatt.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

nem

Ettõl tartottam.

Most Manitou Axel Compot használok 203-as tárcsával, gondolom ez se egy jó párosítás.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
nem