Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Hali

Srácok kik foglakoznak Rock Shox teló szervizeléssel?
Hová érdemes elvinni átnézetni stb.... akik értenek is hozzá?

Mondjuk probike, speed way, vagy Sala az AM bringa-ban

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás
Hali

Srácok kik foglakoznak Rock Shox teló szervizeléssel?
Hová érdemes elvinni átnézetni stb.... akik értenek is hozzá?

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Olvastam a visszaútcsili-állító elhagyásokról, és azt szeretném kérdezni, h a mûanyag kupakokra is vonatkozik-e (tora) ?

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Szimmeringet akkor kell cserélni, ha már elengedi az olajat. Biztos nem az a hunyó.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
ja, úgy ellenõriztem én is.
akkor megkérdem a szervízbe mennyibe fáj egy perselyezés + akkor már szimeringeket is kapjon újat.
bár még garanciális, de szerintem az ilyen kopó alkatrészekre nem vonatkozik, de egy próbát megér.
amúgy fél évente kipucoltam és olajat cseréltem benne. plusz minden tekerés után lpucoltam a becsúszót és a porvédõket. mondjuk szimeringet nem cseréltem rajta. lehet, hogy ez a baj?

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Legjobb érzékelése a lógásnak (kotyogásnak): Oda teszed az egyik ujjad a becsúszó, külsõ szár és fékhíd találkozásához. Így kizárhatod az összes többi alkatrész lógását és csak tisztán azt érzed amit szeretnél... vagyis inkább amit nem szeretnél.
A szimmering csak tömítés. A kotyogásba nem szól bele.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
sajna biztos, hogy nem a fejcsapágy. kiszedtem a villát, befogtam satuba a nyakat és úgy is kotyogott. amúgy ha be van építve és behúzom a féket és megfogom a külsõszárat és a becsúszószárat akkor is érezni :(

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
nekem is volt ilyen problémám,de akkor a kormánycsapággyal volt problémám

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
üdv

egy uturn-ös 06' -os pike-om van. bõ másfél éves és elkezdett kotyogni. mozgásával nincs baj és eddig a kotyogás sem volt érezhetõ, csak álló helyzetbe behúzott elsõ féknél éreztem, de nagyon minimálisan kb 1 hónapja. viszont most már menet közben fékezésnél is érzem. ilyenkor újra kell perselyezni a külsõszárat vagy elég a szimering csere?

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Értem, hát passz :D, szerintem én nem fogom olyan dúrván használni, tehát kezdésnek jó lehet.
Nem hiszem el még 1*, hogy mindig félnem kell mert aki félve ember az csak félember.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

törésrõl: nem verseny dh felhasználástól törtek el azok sem. persze mindig van kivétel. láttam már monstert is eltörni.

Egyik DH-s haverom azt mondta, hogy neki is, meg sok barátjának a láb törik/reped, a fék oldalon, a két x közt.
Persze több éves nem light-os használat után.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
lécci segítsen valaki!
a pike u-turn rugót bele lehet tenni egy u-turn-ös torába?
a u-turn rugó az tartalmazza a nyomórudat, rugót és a kupakot is ugye?
gondolom ha így van akkor hosszú a nyomórúd és ha abból leesztergáltatok, akkor már jó is lesz, nem?

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Köszönöm válaszotokat, munka miatt csak most tudtam elolvasni, de meggyõztetek, a 06-os felé :).
Nem hiszem el még 1*, hogy mindig félnem kell mert aki félve ember az csak félember.

bpocok

bpocok

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Köszi mindent. Már megoldottam. Az olakszintet növeltem 10%-al és akkor már teljesen eltünt a dolog. Szerintem az én hibám volt mert amikor megnöveltem az utját 85mm-röl 135mm-re(gyárilag elöirt tuning,nem fabrikáltam.302 pop lock tipus) akkor elcsöpögött annyi olaj ami pont ahhoz kellett hogy ne mozogjon jol. Természetesen vigyáztam hogy ne legyen több mint ami kell mert akkor meg nem mozogja ki az utját.szoval most cool lett. köszi mindenkinek aki irt. Hajrá "terminátorok"

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

Hali. Érdeklödnék hogy mit tudok tenni annak érdekében hogy a Torám ne kopogjon olyan örülten amikor 50-nél több psi van benne?

Hy
Volt egy hasonló probléma a 24. oldalon, õ visszavitte szervízbe ahol kicserélték a belsejét.

bpocok

bpocok

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
arra gondoltam hogy ilyenkor mivel uj villa nem lehet hogy csont száraz? ha befujnám magát a szelepet a házában valami olajzo sprével akkor szerintetek?

bpocok

bpocok

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
zsiruj villa no holtjáték és csak ekkora nyomáson csinálja

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
pontosanmit érteszkopogás alatt? nincs véletlenül kb. 5 mm holtjátéka?

bpocok

bpocok

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Hali. Érdeklödnék hogy mit tudok tenni annak érdekében hogy a Torám ne kopogjon olyan örülten amikor 50-nél több psi van benne?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Aha értem, de az elõzõ oldalon meg pont a 03-as WC-t emlegeti rocsipeti. De, ha megtudod mondani, hogy miért rosszak azok, könnyen lehet, hogy meggyõztél.

itt a válasz:

...messze a 2003as wc volt a legjobb. dolgozni kell rajtuk, és jók lesznek. a 2006tól viszont nem kell dolgozni, úgyis tök jó.

tehát csak akkor jó, ha megcsinálod, pl. blackbox tuninggal, ami alkatrészcserékkel jár. az egész fos nem ér ennyit szerintem. ha veszel egy 2006-os ride-ot jobban jársz.

2005 után
a team és a WC a csillapításban különbözik. a teamben külön állítható a nagy sebességû kompresszió is, illetve a wc az levegõrugózású is.