Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
nem mondtam, hogy felfele folyik az olaj. de használat közben a villa összenyomódik, és az olaj ilyenkor +kenni azt a szivacsot, mert a villa benyomódó részei kiszorítják az olajat. néha ezért a becsúszón is látszik olajnyom,ami persze nem jó, de ha oda jut, jut a szivacsnak is. a pike bal szárába is csak 15ml olaj kell, mert a másikba van a csillapítás és itt csak a kenéshez kell, mégis olajos a szivacs benne.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
A pozitív kamrába csak annyi olaj kell, hogy ellepje a dugattyút 1ml kb. A csillapítást meg értelemszerûen fel kell tölteni. A külsõ szárba pedig 10ml.
O gyûrû: kiveszed, elviszed egy SZAKüzletbe és lemérik neked de szerintem azt nem kell cserélni, csak ha nagyon öreg a villa.
Szivacs: Magoo ezt te sem mondod komolyan, hogy az olaj felfele folyik!? Én úgy szoktam feltölteni, hogy fejjel lefele van a villa, a külsõ szárat amennyire csak lehet lehúzom, hogy még éppen tömítsen a szennylehúzó, belenyomom a 10ml oilt és szépen összenyomom, így a szivacsis kap rendesen olajat és nem a villa aljában lögyög a nagyrésze.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Meg tudja mondani valaki, hogy milyen méretû O-gyûrûk kellenek a Reba Dual Air villához? Mindkét szárba való O-gyûrûk méretére kiváncsi lennék, a Sram szervizes részén kutatva sem találtam méreteket.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

elvileg annak a szivacsnak a teló mozgásától kéne telemenni olajjal. amikor benyomódik a teló , az olaj megy fölfele. ha állt a villa egy pár órát szétszedés elõtt, akkor simán lehet, hogy csak egy kis olaj volt benne, ami normális. szerintem. nemtom milyen szervízben mondták ezt, de nekem elég furcsa...ha elég olaj van a telóban akkor kennie kell azt a szivacsot. már pedig ez egy új teló. és senki sem tárolja fejjel lefelé a bringát. szerintem ne törõdj vele, használat közben kell kennie nem álló helyzetben ;)

Tudod egyáltalán, hogy hol és mennyi olaj van a telóban? Csak kenésre minimális mennyiségû olaj van a villában, fõleg a levegõs oldalon. Elvileg olajat kell tenni a pozitív kamrába, a lábba és természetesen olajjal kell telenyomni a szivacsgyûrûket is. Csak a mozgástól nem fog bemászni a szivacsgyûrûbe az olaj. ;)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
elvileg annak a szivacsnak a teló mozgásától kéne telemenni olajjal. amikor benyomódik a teló , az olaj megy fölfele. ha állt a villa egy pár órát szétszedés elõtt, akkor simán lehet, hogy csak egy kis olaj volt benne, ami normális. szerintem. nemtom milyen szervízben mondták ezt, de nekem elég furcsa...ha elég olaj van a telóban akkor kennie kell azt a szivacsot. már pedig ez egy új teló. és senki sem tárolja fejjel lefelé a bringát. szerintem ne törõdj vele, használat közben kell kennie nem álló helyzetben ;)

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Az RS 426 Revelation dual air telót ( új teló ) elvittem szervízbe, hogy 130-ról, 115 mm-re állítsák vissza a becsúszó mozgásának útjá.
A szervízben azt mondták, hogy jó, hogy elvittem, mert belül a szimering alatti szivacs száraz volt és csak egy kis olaj van benne, úgy hogy azt ajánlották, hogy néha állítsam "fejre" a bringát, hogy az olaj alulról "felfolyhasson", hogy belül legyen megfelelõ kenése a telónak.
Kérdésem az volna, hogy tényleg ez a megfelelõ módszer a megfelelõ kenés biztosításához ?

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

160-nal hogyan muzsikál?

:) Szal most tél elején ujítottam be tárcsával...
XT 4 dugós elsõ és deore 525 hátsó fékkel.
A hátsóval semmi gond ami a kisebb igénybevétel miatt egyértelmû.
Az elsõnél használt tárcsával új BBB pofákkal próbálkoztam.
A fórumon érdeklõdtem errõl a pofárol, sajnos csak azután mikor már megvettem.
Most jagwire betét figyel benne. még nem futott sokat, de bízom benne, hogy nem lesz rossz.
Csak ez a tél ne lenne. Nincs türelmem kivárni a teljes összekopást és ezért variálok. A tapasztalataid a késõbbi esetleges tuning lehetõség miatt lenne hasznos.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

1-2 héten belül tesztelem 185-tel :) Nem tudom, mennyire sürgõs most.

Köszi a gyors reakciót!
Egyenlõre rá ér! Nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre! Fõleg, ha te is 70 kg fölött vagy!:)
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy akinek a fenti telóról van tapasztalata ossza meg velem, hogy mennyire merev 180-as tárcsával egy 80 kilós ríder alatt.
Aminek talán még van szerepe, hogy 2,1 nél ballonosabb gumit nem használok.
Most 160-as tárcsa van rajta.

1-2 héten belül tesztelem 185-tel :) Nem tudom, mennyire sürgõs most.
160-nal hogyan muzsikál?

74kg. Maradhat? :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy akinek a fenti telóról van tapasztalata ossza meg velem, hogy mennyire merev 180-as tárcsával egy 80 kilós ríder alatt.
Aminek talán még van szerepe, hogy 2,1 nél ballonosabb gumit nem használok.
Most 160-as tárcsa van rajta.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Tényleg Gyõri vagyok de a környéken nem tudok olyanról aki foglakozna vele.
Aki tud ne tartsa magában.
Ha Pesten csinálják meg normálisan akkor inkább elviszem oda amúgy is szoktam menni.

Nella. Ha RS. (esetleg Probike)
Óbuda Bringa. Ha Marzo.
Vargánya. Ha Manitou.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
köszönöm szépen!
amit írtál az alapján szerintem bele kell, hogy menjen, mert 1 cm-rel lehet talán hosszabb a rugó, s annyit biztos össze tudok nyomni, már csak a menetnek kell egyeznie!
köszi még egyszer!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Madve, igen az u-turn rugó tartalmazza a kupakot, rugót, nyomórudat egyben. Ahhoz, hogy bele tudd rakni a pike rugót a torába, egyezni kell a menetnek a kupakokon (a pike becsúszói aluból vannak és emiatt lehet nagyobb a falvastagságuk) és a rugók hosszának (a pike többet mozog és valószínû, hogy hosszabb a rugója és nem fér bele a torába), a nyomórúd hosszával valószínû, hogy nincs gond.

A sebesség mindent megold.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás

mert a Lelkest kérdezted:)

Nem talált.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Sala az AM bringa-ban

Erre egy újabb szavazat
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
mert a Lelkest kérdezted:)

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás
Tényleg Gyõri vagyok de a környéken nem tudok olyanról aki foglakozna vele.
Aki tud ne tartsa magában.
Ha Pesten csinálják meg normálisan akkor inkább elviszem oda amúgy is szoktam menni.

Lelkes pár hónapja még azt mondta hogy inkább felküldi pestre mert........
Lenne egy kb fél éves 302 Torám amit szét kellene szedni fényezés miatt és utána össze rakni, átnézni.
Lehet a szétszedést megoldom én, de az összerakás:D :D :D

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás

lécci segítsen valaki!
a pike u-turn rugót bele lehet tenni egy u-turn-ös torába?
a u-turn rugó az tartalmazza a nyomórudat, rugót és a kupakot is ugye?
gondolom ha így van akkor hosszú a nyomórúd és ha abból leesztergáltatok, akkor már jó is lesz, nem?

ööö...szerintetek???...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Lelkes Kerékpár - Horváth Szabi

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás