Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Nem, az állító alatti csavarra gondolsz?

Azt mondod ott ereszt. Kihúzod az állítóbiszbaszt, aztán meghúzod az imbuszcsavart és reménykedsz, hogy nem fog ereszteni.

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

Próbáltad meghúzni a csavart?

Nem, az állító alatti csavarra gondolsz?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Végre be lett rakva a Tora a bringámba.:bananadan
De sajna ereszti az olajat a visszaútcsili-állítónál . Ez túltöltés miatt van és el fog múlni vagy vissza kell küldeni?
(Egyébként beszereletlen állapotban leszedtem egyszer ezt az állítót és 1-2 napig olajos volt utána de elmúlt)

Próbáltad meghúzni a csavart?

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
nekem volt a villam probikeban is es Salanal is.
Sala mester keze utan sokkal jobban muzsikalt, meg egy voks oda.
ja es ma megmutatta, hogy azt is tudja, hogy kell tarcsafeket szerelni :)

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Végre be lett rakva a Tora a bringámba.:bananadan
De sajna ereszti az olajat a visszaútcsili-állítónál . Ez túltöltés miatt van és el fog múlni vagy vissza kell küldeni?
(Egyébként beszereletlen állapotban leszedtem egyszer ezt az állítót és 1-2 napig olajos volt utána de elmúlt)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Köszi az infókat,szóval,ahogy kivettem inkább Sala,mint Probike...Lesz egy túrám Budakalászra:)

Jó a Probike is, csak náluk nincs ilyen szimmering. Ezért ajánlottam Salát - de elötte mindenféleképpen egyeztess vele.

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 hozzászólás
Köszi az infókat,szóval,ahogy kivettem inkább Sala,mint Probike...Lesz egy túrám Budakalászra:)
Don't worry about a thing, 'cause every little thing gonna be all right!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Sala aranykezû RS szerelõ - ezt rajtam kívül mások is tanúsíthatják - és én is nála tanultam a szerelést

Ha olyan okos vagy, akkor miért itt kérdezõsködsz, milyen méretû O gyûrû kell, a végén meg cserélsz egy szelepet :P

Nyugodtságot uraim! Mi értelme piszkálódni?:chin:

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

A gond csak annyi, hogy feleslegesen nem szedem szét a villát, mert nem kimondottam szeretem mikor a tököm is olajos tõle. Ha valaki véletlenül tudja a méreteket, akkor elég a következõ olajcserekor olajoshalat játszani.

Azt meg hogy kell-e nekem O-gyûrû vagy sem, lehet, hogy jobban tudom. A negatív kamra ereszt és úgy néz ki, hogy nem a szelep a hibás... 1-2nap és kiderül.

Akkor cserélj szelepet :P

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Csak megerõsíteni tudom hogy jobb, mint a gyári (mondjuk én addig nem cserélném ki ameddig bírja a gyári). Azt viszont nem tudom, hogy Sala milyen pluszt tud hozzátenni.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Köszi,próbálkoztam a "barátommal",de vagy béna vagy inkább lusta vagyok:).Megéri kivinni olajcserére Salához(Budakeszi?)Probike helyett?Valamint ott beszerezhetõ az említett szimering?

Szimmering van nála (mármint Salánál), de tõlem is kaphatsz.:)
Egyébként Budakalászon van:)

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 hozzászólás
Köszi,próbálkoztam a "barátommal",de vagy béna vagy inkább lusta vagyok:).Megéri kivinni olajcserére Salához(Budakeszi?)Probike helyett?Valamint ott beszerezhetõ az említett szimering?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Csak egy "kicsit" lesz jobb a gyárinál.
Meg minõségi olaj és hozzáértõ szerviz. Pld. Sala mûvek.:)

Egyébként meg a "keresõ" a barátod.

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 hozzászólás
Sziaztok!
A kérdésem az lenne,hogy érdemes e kicserélni Pikeban a gyári szimeringet az enduro forkseals honlapján találhatóra,vagy nem lesz tõle érezhetõ változás?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A pozitív kamrába csak annyi olaj kell, hogy ellepje a dugattyút 1ml kb. A csillapítást meg értelemszerûen fel kell tölteni. A külsõ szárba pedig 10ml.
O gyûrû: kiveszed, elviszed egy SZAKüzletbe és lemérik neked de szerintem azt nem kell cserélni, csak ha nagyon öreg a villa.
Szivacs: Magoo ezt te sem mondod komolyan, hogy az olaj felfele folyik!? Én úgy szoktam feltölteni, hogy fejjel lefele van a villa, a külsõ szárat amennyire csak lehet lehúzom, hogy még éppen tömítsen a szennylehúzó, belenyomom a 10ml oilt és szépen összenyomom, így a szivacsis kap rendesen olajat és nem a villa aljában lögyög a nagyrésze.

A gond csak annyi, hogy feleslegesen nem szedem szét a villát, mert nem kimondottam szeretem mikor a tököm is olajos tõle. Ha valaki véletlenül tudja a méreteket, akkor elég a következõ olajcserekor olajoshalat játszani.

Azt meg hogy kell-e nekem O-gyûrû vagy sem, lehet, hogy jobban tudom. A negatív kamra ereszt és úgy néz ki, hogy nem a szelep a hibás... 1-2nap és kiderül.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Az olajzáró fölött van a szivacs, nem enged át annyi olajat, hogy kenje a szivacsot. Olajcserénél tele kell nyomni a szivacsot olajjal. Egyébként tényleg segít a fejre állítás, de csak annyiban, hogy az olajzáró alatti résznek lesz kenése és nem a láb aljában áll az olaj.

akkor lehet, hogy az is segítene ha kívülrõl óvatosan egy kis olajat nyomna injeckióstûvel a porvédõnél? az elvileg lejut a szivacsig és ha túl sok megy azt meg úgy is kihozza a becsúszó és le lehet törölni.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

az ciki, ha nonstop hátsókeréken felállítva áll a bicó?

Nem hiszem, én is így tárolom õket, baj eddig még nem volt belõle.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
az ciki, ha nonstop hátsókeréken felállítva áll a bicó?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az olajzáró fölött van a szivacs, nem enged át annyi olajat, hogy kenje a szivacsot. Olajcserénél tele kell nyomni a szivacsot olajjal. Egyébként tényleg segít a fejre állítás, de csak annyiban, hogy az olajzáró alatti résznek lesz kenése és nem a láb aljában áll az olaj.

A sebesség mindent megold.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
De ez csak akkor müxik, ha a teló a teljes útját kimozogja, ami egy Pike-nál szerintem sûrûbben fordul elõ, mint egy Rebánál. A perselyek és a becsúszó közt azért csak minimális olaj tud átjutni, amúgy kotyogna a villa.