Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a váznak szerintem nem okoz gondot mert alapból is 130-as villa van benne. Ez egy Lycan 653 váz és úgy lett a bringa külön külön összerakva. azt nem tudom, hogy ki lehet e húzni nagyobbra szerintem ha gyárilag ekkora az útja nem hiszem, hogy lehet változtatni.

azért én megnézném, lehet olcsóbb mint cserélni.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Fenk

Fenk

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

a váznak szerintem nem okoz gondot mert alapból is 130-as villa van benne. Ez egy Lycan 653 váz és úgy lett a bringa külön külön összerakva. azt nem tudom, hogy ki lehet e húzni nagyobbra szerintem ha gyárilag ekkora az útja nem hiszem, hogy lehet változtatni.

:tank:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

27.5-es méret

s, nem lehet azt véletlen kihúzni hosszabbra ?

b kérdés, vázad örülni fog +3 -4 centi rugóútnak ?

Bikertigger módosította - 2014. május 25. - 14:25

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Fenk

Fenk

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

27.5-es méret

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Van egy Revelation RL villám aminek 100mm útja van

Az nem lehet

26": 150/140/130mm

27.5": 150/140/130/100mm

29": 140/130/120mm

mekkora a villád, 26" ?

Kánya módosította - 2014. május 25. - 13:38

Fenk

Fenk

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Van egy Revelation RL villám aminek 100mm útja van és nekem ez kevés szeretném nagyobbra cserélni. Ha túl puhára fújom lekoppan, ha többet fújok bele nagyon kemény és élvezhetetlen vele lefelé gurulni. Amit nézegettem az a Sektor Gold RL lenne illetve a Revelation RCT3 mindegyik 130mm úttal. A két villa közül melyiket lenne érdemesebb választani? Van valakinek valami tapasztalata esetleg ezeről? (mindegyik solo air) Egyébként a RS-nál a fekete becsúszószárnak van valami jelentősége? Jobb vagy kevésbé jobb csúszás vagy csak dizájn? 

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Pozitv kamrát tudom egyszerűbben, reálisabban mérni, ott nem változik a nyomás érték, azaz a 2 kmara nem hiszem, hogy szökik a levegő. Ettől függetlenül fogok majd O gyűrűket cserélni.

Ugyanaz a telóm van mint Kányának, s nekem műanyag cucc van benne. Ezt különösebben nem is bánom, mert Titánost neten láttam eltörve. Lehet ez is gy járhatott előző életében s azért van benne MC. Et már örök rejtély marad.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

A másik: A sima BlackBox felirat elvileg azt takarja, hogy nagyobbak a lyukak az mcd egységen. A BlackBox Ti lesz a titán. A sima Blackbox műanyag.

Ez biztos? Mert nekem 2010 Sid Team van amiben a képen látható MCD van Blackbox néven, de semmi nem jelöli a Ti-t. Sid Race-ben meg műanyag és ott Motion Control is a jelölés a vállon

CAM00079_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kánya módosította - 2014. május 19. - 18:05

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Beülése kell hogy legyen pár mm. Mármint terheletlenül, Nagyjából az egál felé kell tendálnia a két kamra nyomásának. Plusz mínusz egy kevés. Ha a negatívban lényegesen kisebb a nyomás akkor kifelé olyat fog koppanni, hogy öröm lesz hallgatni. Ha meg beült menet közben akkor a két kamra között szökik a levegő, tömítést kell cserélni. 

A másik: A sima BlackBox felirat elvileg azt takarja, hogy nagyobbak a lyukak az mcd egységen. A BlackBox Ti lesz a titán. A sima Blackbox műanyag.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Korábban jó volt vagy ezek az első tapasztalataid? Nekem egy solo air-es Reba-m van az üreges szériából és nagyon nem tetszik a mozgása.

Korábban jó volt, d ekaptam infót mait kipróbálok ma. Igaz nem bevetésen csak érzésre. De előbb ki kell ganéznom a tegnapi sárból.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Sziasztok!

Van egy SID Team telóm. 100 mm úttal az első üreges lábú szériából. Matrica szerinte Black Boxos, valójában nem a titán cuccos van benne hanem MC. Ez különösenbben nem is izgat.

Ami jobban zavar az a mozgása. Új olaj, új szimmeringek vannak benne. Ha a - kamrát a 3 értékére fújon elégég beül alapból is a SAG pedig 30%. gy kb szépen is mozog, de ugye elvezsik rögtön 30 mm az útból. Oké hogy van ahol az visszajön. 

Próbaképen nagyobb különbséget hagytam a két kamra között. 120/90 PSI, gy semmit nem ült be, de nem is mozgot csak kb 5-6 cmt. Majd engedtem a + kamrából, picit jobban beült, de a mozgása mit sem változott. A mai etapot befejezve bosszankodtam ezen, majd aszfalton kiállva meglöködtem párszor a teleszkópot. Ekkor fogta magát, s kimozogta az útját szinte végig, s a szokásos 30% lett a SAG.

Mitől lehet ez??? Levegőoldali bibi, vag ycsillaptás oldlaon kéne keresgélni? Majdhogynem full nyúlon van. Amúgy harcidszben vagyok vagy 68 kg.

Kamrákra ha rámérek (ami negatvnál nem egyszerű az üreg miatt) a nyomás nem tűnik kevesebbnek.

Gondolkodom rajta, hogy Szilvás után kicserélem a levegő oldali O gyűrűket.

Korábban jó volt vagy ezek az első tapasztalataid? Nekem egy solo air-es Reba-m van az üreges szériából és nagyon nem tetszik a mozgása.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Sziasztok!

Van egy SID Team telóm. 100 mm úttal az első üreges lábú szériából. Matrica szerinte Black Boxos, valójában nem a titán cuccos van benne hanem MC. Ez különösenbben nem is izgat.

Ami jobban zavar az a mozgása. Új olaj, új szimmeringek vannak benne. Ha a - kamrát a 3 értékére fújon elégég beül alapból is a SAG pedig 30%. gy kb szépen is mozog, de ugye elvezsik rögtön 30 mm az útból. Oké hogy van ahol az visszajön. 

Próbaképen nagyobb különbséget hagytam a két kamra között. 120/90 PSI, gy semmit nem ült be, de nem is mozgot csak kb 5-6 cmt. Majd engedtem a + kamrából, picit jobban beült, de a mozgása mit sem változott. A mai etapot befejezve bosszankodtam ezen, majd aszfalton kiállva meglöködtem párszor a teleszkópot. Ekkor fogta magát, s kimozogta az útját szinte végig, s a szokásos 30% lett a SAG.

Mitől lehet ez??? Levegőoldali bibi, vag ycsillaptás oldlaon kéne keresgélni? Majdhogynem full nyúlon van. Amúgy harcidszben vagyok vagy 68 kg.

Kamrákra ha rámérek (ami negatvnál nem egyszerű az üreg miatt) a nyomás nem tűnik kevesebbnek.

Gondolkodom rajta, hogy Szilvás után kicserélem a levegő oldali O gyűrűket.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Vigyázz, milyen nyak is kell a te bringádba ! Amiket kinéztél, különbözőek. 1,1/8-as kell neked vagy Tapered ? Ezt nézd meg pontosabban ! + a kerékrögzítésre sem figyeltél ! Az egyik villa átütős, a másik sima gyorszáras. A megrendelésnél ezekre vigyázz ! (nyak méretre és a rögzítésre)

Én a Goldot venném, kicsit drágább de könnyebb is. Más különbséget nem látok.

A "9mm, QR" azt jelenti, hogy normál gyorszáras a kerékrögzítés, nem átütőtengelyes.

Tudtommal még sima 1,1/8-os a bignine, ráadásul a gold még 1,5" villanyakkal rendelkezik

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.669 hozzászólás

Vigyázz, milyen nyak is kell a te bringádba ! Amiket kinéztél, különbözőek. 1,1/8-as kell neked vagy Tapered ? Ezt nézd meg pontosabban ! + a kerékrögzítésre sem figyeltél ! Az egyik villa átütős, a másik sima gyorszáras. A megrendelésnél ezekre vigyázz ! (nyak méretre és a rögzítésre)

Én a Goldot venném, kicsit drágább de könnyebb is. Más különbséget nem látok.

A "9mm, QR" azt jelenti, hogy normál gyorszáras a kerékrögzítés, nem átütőtengelyes.

Marci

Zolkabácsi01

Zolkabácsi01

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Sziasztok,

Segítségre lenne szükségem:

Van egy ilyen kerékpárom :  tfs 500

Szeretnék benne teleszkópot cserélni, ezt a kettőt néztem ki : gold2012  vagy  silver2013

Arra lennék kíváncsi, hogy a melyiket érne meg jobban ill. a gold mennyivel tud többet?

A silvernél ez mit jelent? :

Select  Option
9mm QR

Belemenne mindkettő?

Köszi előre is.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

2011046_1.li5togsqna.jpg

azert mielott belelkesedsz hivd fel oket es kerdezd meg.

nem egyszer volt olyan hogy forgalmazo! honlapjan a kep egyaltalan nem fedte a valosagot.sot volt hogy a szoveg sem stimmelt.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

esetleg egy leirást is tudsz mutatni róla, hogy ez mennyire bonyolult? Vagy mindenképp szervizbe kell csinálni?

Egyébként  valamiért nem tudom, hogyan kell itt linket beszúrni, de a nolimitbike.hu oldalon a 2013as XC32es  verzion rajta van mind a 2 felfogatás, 51k ért a sima 58ért a remot lockos verzió.

Keress rá Youtube-on RockShox Fork Service videókra és kb. úgy kell szétszedni.

marton által linkelt lap alján a Service Guide. 16-17 oldal robbantott ábra és szerintem neked a 21-es alkatrésszel kell majd maszatolni (80/100/110/120mm Spring internals)

http://cdn.sram.com/...spc_rev_a_0.pdf

Grande módosította - 2014. május 10. - 19:41

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

2011046_1.li5togsqna.jpg

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

esetleg egy leirást is tudsz mutatni róla, hogy ez mennyire bonyolult? Vagy mindenképp szervizbe kell csinálni?

Egyébként  valamiért nem tudom, hogyan kell itt linket beszúrni, de a nolimitbike.hu oldalon a 2013as XC32es  verzion rajta van mind a 2 felfogatás, 51k ért a sima 58ért a remot lockos verzió.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.669 hozzászólás

Igen, szét kell szedni és át lehet állítani 120mm-re is. http://www.sram.com/...oducts/xc-32-tk

De ebben a V-fék dologban biztos vagy ? Szerintem ezeken már nincs V-fék tüske. De te tudod, én csak tippelek.

Marci