Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Rock Shox Relevation 130mm-es dual air villához a nyomásbeállításban kérnék segítséget. Felszerelésekkel kb. 90-95kg vagyok. Solo air-el könnyen elboldogulok a nyomásbeállítással. A pozitív és negatív légkamra nyomásait milyen irányban érdemes különbözőre állítani, esetleg pontos tipp kiindulási alapnak?

Előre is köszönöm!

freddyke módosította - 2014. május 01. - 12:48

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Köszi a linket! Ezzel csak az a probléma, hogy fogalmam nincs hova mekkora gyűrű kell.

Valami hasonlóra gonoltam, de magyarból:

http://www.ebay.co.u...=item2a3b496778

a régieket ha beviszed egy alkalmas üzletbe, ott meg tudják mondani, hogy mekkora kell. gondolom én, aki sosem vásárolt még o-gyűrűt.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

Itt érdemes kérdezni. http://www.oring.hu/

Köszi a linket! Ezzel csak az a probléma, hogy fogalmam nincs hova mekkora gyűrű kell.

Valami hasonlóra gonoltam, de magyarból:

http://www.ebay.co.u...=item2a3b496778

mayor módosította - 2014. április 29. - 13:05

ritchey p29er custom

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Itt érdemes kérdezni. http://www.oring.hu/

Sziasztok! 2009-es Reba-hoz (26") O gyűrű készletet melyik hazai bolban tudnék venni? Én nem nagyon találok...

A probléma az, hogy a bal szimering (porvédő gyűrű?) "kiugrál" ill. a negatív kamra pedig elveszti a nyomást. Feltételezhetően a negatív kamárból a villaszárba szökik a nyomás. 4 éves a villa, olajcsere rendszeresen volt, de az O gyűrűk még soha... Köszi! 

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

Sziasztok! 2009-es Reba-hoz (26") O gyűrű készletet melyik hazai bolban tudnék venni? Én nem nagyon találok...

A probléma az, hogy a bal szimering (porvédő gyűrű?) "kiugrál" ill. a negatív kamra pedig elveszti a nyomást. Feltételezhetően a negatív kamárból a villaszárba szökik a nyomás. 4 éves a villa, olajcsere rendszeresen volt, de az O gyűrűk még soha... Köszi! 

ritchey p29er custom

csecsi

csecsi

fórumtag

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

Sziasztok!

Ismét egy kis szaktanácsot kérnék!Van egy Rock Shox Reba dual air Sl villám. Nem mai darab, 2007-es, de rendszeresen karbantartott. Tavaszi olajcsere előtt vettem észre, hogy a becsúszók - 100 mm - összenyomás után nem jönnek vissza csak 90-95 mm-t. Próbáltam magasabb nyomáson, de úgysem változott a helyzet, (én 100-110 Psi-n használom). Abban az esetben viszont, ha a negatív kamrába legalább 20 psi-vel alacsonyabb nyomást fújok, akkor a probléma megszűnik, viszont így jóval "lustább", nem elég aktív a teleszkóp. A szervízben nem láttak rajta semmit, de ahogy elnéztem őket, ilyen villát sem gyakran szednek szét. Szóval van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma?

Előre is köszönöm!

csecsi módosította - 2014. április 18. - 22:44

gtitdi

gtitdi

fórumtag

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

egy kép .....

https://plus.google....CKDb6cqk-ffXmwE

26" gepida asgard pro-rock shox xc32-deore-Schwalbe

https://www.dropbox....30 18.57.53.jpg

gtitdi

gtitdi

fórumtag

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

sziasztok

azt szeretném megtudni,hogy van egy zsír új rock shox xc32 a bringámba,és van e rá lehettőség,hogy kormányról lockolhatóvá varázsojam utólag?

köszönöm szépen az esetleges reagálásokat

26" gepida asgard pro-rock shox xc32-deore-Schwalbe

https://www.dropbox....30 18.57.53.jpg

Nus

Nus

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Köszi a segítséget Fülee. Majd 30 eurot elkérnek postával azért a kis sz@rért nagyon durva. Fölég, hogy csak esztétikai okok miatt szeretném lecserélni. Egyelőre marad a régi és majd, ha nem tudom hova tenni a pénzt :)

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Hello!

Köszi a választ Freddyke. Nah igen a lényegen már nem tudok változtatni úgysem, de szerintem nem olyan gáz a helyzet mert teljesen sima a felület a sérülésnél. A neten keresgélve külföldi fórumokon is azt írták, hogy kis sérülés vagy elszíneződés nem gáz csak nagyobb karcolások, sérülések. Az enyém meg elég kicsi ha nem mutatom meg észre se veszed. A compressio knob kérdésben nem tudnál segíteni? Írtam egy német webshopnak náluk lehet kapni, de ők sem tudták megmondani jó e Sektor RL-hez (ránézésre én úgy gondolom jónak kell lennie), a problémám az, hogy olyan tekerő ami az enyémen van meg sehol nem találok.

Üdv...

A RS alkatrész-katalógus alapján neked a 11.4015.461.010 számú tekerő kell, ami szerintem pont az, amit linkeltél. (ami nem olyan, mint a villádon van)

Nus

Nus

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Hello!

Köszi a választ Freddyke. Nah igen a lényegen már nem tudok változtatni úgysem, de szerintem nem olyan gáz a helyzet mert teljesen sima a felület a sérülésnél. A neten keresgélve külföldi fórumokon is azt írták, hogy kis sérülés vagy elszíneződés nem gáz csak nagyobb karcolások, sérülések. Az enyém meg elég kicsi ha nem mutatom meg észre se veszed. A compressio knob kérdésben nem tudnál segíteni? Írtam egy német webshopnak náluk lehet kapni, de ők sem tudták megmondani jó e Sektor RL-hez (ránézésre én úgy gondolom jónak kell lennie), a problémám az, hogy olyan tekerő ami az enyémen van meg sehol nem találok.

Üdv...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Sziasztok!

Ma vettem észre, hogy a telóm becsúszóján van egy pici sérülés. Ha az ujjaimmal megsimítom nem érzek semmit teljesen simának tűnik, mint máshol. A kép annyira nem lett jó, mert a telefonom le volt  merülve és tabletel készült, de azért látszik. Az lenne a kérdésem a hozzáértőktől, hogy ez okozhat e valami problémát? Köszönöm segítségetek.

hiba_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Üdv...

Ha olyan, akkor eheti szimmeringet, de szerintem ekkorától nem fogja. Sajnos én is ugyanígy jártam, azóta szigorúan Marshguard van a villáimon. (Ha érdekel, nekem van, írj PÜ-t.) Most már szerintem kár aggódni, majd meglátod mi lesz.

Nus

Nus

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Készítek majd egy jó képet, otthon délután. Egy másik kérdést, ha még megengedtek :)

Ez a compressinon knob kit szerintetek jó Sektror RL-hez? Mert a listán nincs rajta, de szerintem jónak kell lennie.

Ez vajon jó? Mert a legtöbb helyen csak ilyet lehet rendelni:

mcknob_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

És ilyen a Sektor RL-é:

sektormcknob_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Köszönöm a segítséget, üdv...

Nus módosította - 2014. április 09. - 08:28

lasali

lasali

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Üdv!

RockShox XC 32 TK Coil 29" (2012) -ben tudja valaki milyen perselyezés van?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Erről a fényképről max Gyurcsóktól kapsz használható véleményt.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Nus

Nus

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Sziasztok!

Ma vettem észre, hogy a telóm becsúszóján van egy pici sérülés. Ha az ujjaimmal megsimítom nem érzek semmit teljesen simának tűnik, mint máshol. A kép annyira nem lett jó, mert a telefonom le volt  merülve és tabletel készült, de azért látszik. Az lenne a kérdésem a hozzáértőktől, hogy ez okozhat e valami problémát? Köszönöm segítségetek.

hiba_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Üdv...

Nus módosította - 2014. április 08. - 08:23

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

De ezen mi a fa..om 45 ezer forint? :)

Meg tessék rászánni azt a kis pénzt, és megkeresni akitől vetted, és alápakolni kicsit. ;)

Maggi módosította - 2014. március 28. - 00:03

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

énnálam van a villád

Az alu csődarab hiányzik a negativ kamra alól, igy a levegő nyomórúd 20cm-t lóg ki, a csillapitás viszont csak 12cm-t , szóval az koppan...

ugyanakkor a kupos gumi feletti műanyag alátét sincs meg,aminek meg kellene emelnie a solo air dugattyút. Jelen állapotban HASZNÁLHATATLAN ÉS VESZÉLYES

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Sziasztok! Vettem egy rock shox recon solo air használt teleszkópot. Miután beszerelték a biciklimre, mentem vele pár kört, és azt vette észre, hogy nehezen indul meg, és a visszaút végén üt egyet. Visszavittem a szervízbe, ahol beszerelték, hogy állítsák be, de pár nap múlva azzal hívtak fel, hogy felküldték Pestre a szakszervízbe, ahol azt állítják, hogy nincs a teleszkópban benne a levegős oldal belseje. Tud valaki segíteni, hogy ilyen létezhet-e, hogy hiányzó alkatrésszel működött a teló, és még bicikliztem is vele, vagy esetleg másról van szó??? A szervíz 45.000 Ft-ért kínálta fel nekem a hiányzó alkatrészt. Előre is köszi a válaszokat!

Első soron kérdezd meg hogy mi is az konkrétan ami nincs benne, mert ez elég tág fogalom. De véleményem szerint az előző tulaj kivette a hézagolókat a bal szárból hogy a max útját kimozogja, így a visszakoppanásért felelős gumibakot is kikapta amitől lehet a jelenség.

Csibe242

Csibe242

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Sziasztok! Vettem egy rock shox recon solo air használt teleszkópot. Miután beszerelték a biciklimre, mentem vele pár kört, és azt vette észre, hogy nehezen indul meg, és a visszaút végén üt egyet. Visszavittem a szervízbe, ahol beszerelték, hogy állítsák be, de pár nap múlva azzal hívtak fel, hogy felküldték Pestre a szakszervízbe, ahol azt állítják, hogy nincs a teleszkópban benne a levegős oldal belseje. Tud valaki segíteni, hogy ilyen létezhet-e, hogy hiányzó alkatrésszel működött a teló, és még bicikliztem is vele, vagy esetleg másról van szó??? A szervíz 45.000 Ft-ért kínálta fel nekem a hiányzó alkatrészt. Előre is köszi a válaszokat!