Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

hello!

Van egy RS recon 351 u-turn telóm és mostanában vettem észre hogy kottyan kicsit. Ami kapható szervíz kit ~8-9000ft ért az megoldja a problémám? Valamint hova érdemes vinni javíttatni?

www.doctorbike.hu

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

elegendő , sőt többet el sem bir, beleraksz 10ml-t máris 1.5cm-el kevesebbet rugózik :(

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Treki

Treki

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Sid XX lábba elegendő az előírt 5ml olaj?
Van esetleg erről valakinek tapasztalata?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

nem

szerencsére van 170/140-es és 180/150-es dpa egység is lyrikhez.

guenwhywer

guenwhywer

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

hello!

Van egy RS recon 351 u-turn telóm és mostanában vettem észre hogy kottyan kicsit. Ami kapható szervíz kit ~8-9000ft ért az megoldja a problémám? Valamint hova érdemes vinni javíttatni?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

lyrikben meg lehet oldani valahogy a dpa rendszer útjának növelését? arra gondolok, hogy a 160/130-as út helyett 170/140, neadjisten 170/130 között mozduljon. 

(valahogy érzem, hogy kb lehetetlen, de hátha..)

nem

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

lyrikben meg lehet oldani valahogy a dpa rendszer útjának növelését? arra gondolok, hogy a 160/130-as út helyett 170/140, neadjisten 170/130 között mozduljon. 

(valahogy érzem, hogy kb lehetetlen, de hátha..)

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás

2 db 21*3,5mm + 1db 10*3mm rugó oldalra és 1db 12*3,5mm a csillapításhoz

( 2010 reba dual air villába is ezek kellenek)

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Sziasztok bocsánat ha volt már a kérdés. Próbáltam visszakeresni de nálam a kereső nem igazán akar működni.

A neten találtam több leírást meg több fajta méretet nem tudom melyik lenne a valós és a jó.

A teleszkóp típusa 2009 recon sl solo air. 

Ennek a teleszkópnak kellenének az O gyűrű méretei. Ha tudna valaki segíteni megköszönném.

Nem spórolni szeretnék de hónapokat nem akarok várni a gyárira. Meg van ismeretség O gyűrű gyártónál.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Köszönöm az iránymutatást! Tényleg széles tartományok között állítható ez a Reba, úgyhogy lesz néhány köröm vele, mire kitapasztalom a nekem megfelelő beállítást! Szóval pumpa nálam lesz :). A kompresszió állításról még mondtok valamit? Azzal hogyan tudom befolyásolni a villa mozgását?

Azt javaslom, kezdésnek tegyél egyforma nyomást a két légkamrába, hogy a SAG 20% legyen, a többit kint. A kompresszióval kapcsolatban úgy tudom többféle kivitelezés is létezik a villákon. Sajnos nem tudom a Reba villádon milyen van. Nekem egy Revelation van, de sajnos most az sincs előttem. Neten egész biztosan rátalálsz a leírásra, ha az angol nem gond.

csecsi

csecsi

fórumtag

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

Köszönöm az iránymutatást! Tényleg széles tartományok között állítható ez a Reba, úgyhogy lesz néhány köröm vele, mire kitapasztalom a nekem megfelelő beállítást! Szóval pumpa nálam lesz :). A kompresszió állításról még mondtok valamit? Azzal hogyan tudom befolyásolni a villa mozgását?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Szerintem a gyári adat szimplán sok és már attól is kőkemény lesz. Inkább kevesebbet fújjon bele. De teljesen mindegy, úgyis ki kell tapasztalni. Jobb ha visz magával pumpát. Mondjuk a tél nem a legideálisabb a szabadtéri állítgatásra.

freddyke módosította - 2014. január 11. - 02:22

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás

Szerintem érdemes picit keményebbre fújni, mint a táblázatban ajánlott.

Alsó és felső kamra lehet eltérő. Az alsó az első pár centi mozgását határozza meg igazán. Alsóba kevesebb-> kicsit nehezebben indul meg, nem bólogat annyira.

Igazából nincs tökéletes megoldás, mindenki mást szeret, próbálkozz amíg meg nem találod ami neked a legjobban tetszik. Dual air rendszernek az a nagy előnye, hogy finomhangolhatod a saját stílusodhoz azzal, hogy más nyomásra fújod az alsót és a felsőt.

Kis segítség:

http://cdn.sram.com/...04160_rev_a.pdf

ltsoma módosította - 2014. január 10. - 11:41

• csecsi kedveli ezt

kcssnorbert

kcssnorbert

fórumtag

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Sziasztok!

Most cseréltem az alap Dart 2 villámat egy Reba dual air villára. Tudnátok egy kis iránymutatást adni a nyomásbeállítással kapcsolatban. Persze a lábon van egy táblázat, de nyilván az csak ajánlott nyomásértékeket tartalmaz. Érdekelnének a tapasztalataitok... Ugyanolyan nyomású legyen-e a két kamra vagy eltérő, gyári ajánlásnál magasabb vagy alacsonyabb értékkel érdemes először próbálkozni stb...

Segítségetek előre is köszönöm!

Szia!

Én a 100mm-es mozgású Reba-mat 105 -/ 105 psi-n használom a 70kg-mal. A bringa 11kg alatt van. Nálam itt a beülés kb 20%, ami nagyjából jó.  

csecsi

csecsi

fórumtag

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

Sziasztok!

Most cseréltem az alap Dart 2 villámat egy Reba dual air villára. Tudnátok egy kis iránymutatást adni a nyomásbeállítással kapcsolatban. Persze a lábon van egy táblázat, de nyilván az csak ajánlott nyomásértékeket tartalmaz. Érdekelnének a tapasztalataitok... Ugyanolyan nyomású legyen-e a két kamra vagy eltérő, gyári ajánlásnál magasabb vagy alacsonyabb értékkel érdemes először próbálkozni stb...

Segítségetek előre is köszönöm!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Szia

Lehet, ennyi a maximum. Van egy két széria Recon és Reba , ahol a levegő oldali nyomó rúd gyárilag rövidebb, de ez nagyon ritka. ( nekem van egy ilyen is :-) )

Üdv

Szia,elfelejtettem hogy 29-es villáról van szó,azt meg közben kiderült hogy csak nyomórúd cserével.

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás

2013 Reba solo air-t lehet húzni 100-ról 120-ra?

Szia

Lehet, ennyi a maximum. Van egy két széria Recon és Reba , ahol a levegő oldali nyomó rúd gyárilag rövidebb, de ez nagyon ritka. ( nekem van egy ilyen is :-) )

Üdv

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

2013 Reba solo air-t lehet húzni 100-ról 120-ra?

llaszlo

llaszlo

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Ebben talán benne van.

http://www.sram.com/...ical-manual.pdf

Sziasztok.

Lenne egy tiszteletteljes kérésem.

Tudja e valaki, hogy ezen a telón belűlről lehet állítani a rugóutat ?

rock shox recon silver tk 100 mm, és nem levegő csak rugó és olaj.

Köszönöm a segítséget.

gabenur.)

llaszlo módosította - 2013. december 02. - 22:48

• gabenur kedveli ezt

llaszlo

llaszlo

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Azt esetleg tudod, hogy milyen szimeringek kellenek hozzá?

az is jó lehet.