Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Please log in to reply
5267 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

1998-ban jelentek meg a magánnyugdíj pénztárak és kötelezõ volt belépni, hogy az nekünk milyen jó lesz öreg éveinkre. Na ki volt a miniszterelnök 1998-2002 között? OV, a szavahihetõségérõl ennyit.

Azért a történelmet ne írd át. ;)

"Magyarországon már a két világháború között mûködtek MNYP-k. A bankok és a biztosítás államosítása mûködésüket is megszüntette a második világháború után. Mûködésük Magyarországon 1998. január 1-jén indult el újra. Jogszabályi hátterét az 1997. évi LXXXII.törvény (törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról), és végrehajtását a 172/1997.(X. 6.),valamint a 282/2001.( XII. 26.) Kormány rendeletek adják. Hatálya: kötelezõ (új munkavállalóknak), illetve választható (nem új munkavállalóknak)." - Wikipedia

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

a kotelezo nyugdijpenztar nemtom hogyan all.
az onkentes az sokat esett ahogy hallom
volt kollegam pislogott amikor kihoztak neki par ev befizetes utan, hogy epp van bent vmi penze.

szarul
Index - Gazdaság - Nem lesznek nyugdíjak, ha a Fidesz nem lép

lehet nem kéne a postaládából egybõl a kukába iktatnom az ing - tõl jött leveleimet ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a kotelezo nyugdijpenztar nemtom hogyan all.
az onkentes az sokat esett ahogy hallom
volt kollegam pislogott amikor kihoztak neki par ev befizetes utan, hogy epp van bent vmi penze.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
Én már a "nyugdíj" szón is kényszeredetten vigyorgok, azon agyalok, hogy kellene a kötelezõ 8,5%-ot is zsebben tartani...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

pl 6+4 volt.

persze az a 6+4 = 8+2
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
1998-ban jelentek meg a magánnyugdíj pénztárak és kötelezõ volt belépni, hogy az nekünk milyen jó lesz öreg éveinkre.
Most lenyúlják az azóta összegyûjtött pénzt? Már nem is tudom kivenni?
Na ki volt a miniszterelnök 1998-2002 között? OV, a szavahihetõségérõl ennyit.
A magán bankszámlák mikor jönnek?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

A magánnyugdíjpénztár és az önkéntes kiegészítõ magánnyugdíjpénztár két külön dolog. A nyugdíjjárulék 2010-ben a bruttó bér 9.5%-a. Ha nem vagy magánnyugdíjpénztár tagja, akkor ez megy a TB-be. Ha tag vagy, akkor 1.5% megy a TB-be, 8% a magánnyugdíjpénztárba. Az önkéntes kiegészítõ magánnyugdíjpénztár ezzel szemben úgy mûködik, hogy havonta befizetsz a számládra egy általad kigondolt összeget, vagy befizet a munkaadód, mondjuk a cafeteria-kereted terhére.

ja az világos, csak most ez alapján ez is megy a levesbe (régen mikor még fizettem ilesmiket, akkor 6+2 volt a kötelezõ amit ki lehetett egészíteni , enyém pl 6+4 volt. érdeksségképp ha egy dolgozonak kiegészítette a munkáltató akkor a többinek is köteles volt.)

.

az extra adókról is csak a szûklátókörûek hiszik el, hogy nem a másik zsebükbõl huzza ki a lóvét az állam.

ha én egy cég vagyok akit jobban megadóztatnak, kire hárítom át a plusz költséget? igen, a fogyasztóra. szerencsére ennek még áfavonzata is van. fasza.

marketing/pr mindig jól ment a fiúknak. :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A magánnyugdíjpénztár és az önkéntes kiegészítõ magánnyugdíjpénztár két külön dolog. A nyugdíjjárulék 2010-ben a bruttó bér 9.5%-a. Ha nem vagy magánnyugdíjpénztár tagja, akkor ez megy a TB-be. Ha tag vagy, akkor 1.5% megy a TB-be, 8% a magánnyugdíjpénztárba. Az önkéntes kiegészítõ magánnyugdíjpénztár ezzel szemben úgy mûködik, hogy havonta befizetsz a számládra egy általad kigondolt összeget, vagy befizet a munkaadód, mondjuk a cafeteria-kereted terhére.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Arra vagyok kíváncsi, hogy ez mennyiben érinti az önkéntes kiegészítõ magánnyugdíjpénztárakat, ahova mondjuk a cafeteria-keret terhére lehet csengetni. Kevéssé valószínû, de ha arra is kiterjed, értelemszerûen a továbbiakban egy fillért nem látnak a zemberektõl ilyen címszó alatt.

KÖTELEZÕ volt anno belépni egy magánnyugdíjpénztárba , holott ki garantálja, hogy nem fogok dolgozni életem végéig? Elvették a 20 évre kötött életbiztosításom adókedvezményét, merre tartunk így? Cafeteria? Azt sem tudom mi az...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Bizony, nekem 99 tájékán rémlik, hogy beléptettek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Annyira nem vicces.
Index - Gazdaság - Újabb extraadók, vége lehet a magánnyugdíjpénztáraknak
4 év múlva ezt az embert vagy szentté avatjuk, vagy rögtönítélõ bíróság elé.

hogy van ez, anno amikor beléptem a magánnyugdijpénztárba, azt monták hosszú távon az a jó, ha inkább kockázatos, de hosszabb távon magasabb hozamot igérõ részvényekbe fektetik be a pénzemet mint stabil de alacsony hozamot hozó állampapirokba.
namost ezen a király gazdasági válságnak köszönhetõen eddig buktam kb 20%-ot
akkor hogy is lesz?
átmehetek állami nyugdijpénztárba, és vihetem azt a lóvét, ami 20%-kal kevesebbet ér, mint amit eddig befizettem (nem mint ami eddig kamattal együtt érne, a nettó befizetésrõl beszélek) vagy maradhatok ott, de a magánnyugdijpénztár meg nem tud mûködni, ezért inkább elnyeli a pénzem?
kezd felmenni bennem a pumpa az ilyenektõl.
az extra adókról is csak a szûklátókörûek hiszik el, hogy nem a másik zsebükbõl huzza ki a lóvét az állam.
ha én egy cég vagyok akit jobban megadóztatnak, kire hárítom át a plusz költséget? igen, a fogyasztóra. szerencsére ennek még áfavonzata is van. fasza.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Lor: ez azért nem egészen így mûködik, de úgy jártam, mint hozébá, írtam, írtam, aztán hagytam inkább. :)

+ volt olyan idõszak amikor ha jól emléxem az asktuálisan munkába álló korosztálynak, kötelezõ volt belépni.....

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Lor: ez azért nem egészen így mûködik, de úgy jártam, mint hozébá, írtam, írtam, aztán hagytam inkább. :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
thez, a piros színt az iszapban a vas okozza. Semlegesítés után is megmarad a cucc piros színe, de az már nem káros (ugye a vas nem az), csak ronda. Szóval pl. a külsõ vakolatok nagy részét, ahol "csak" elhaladt a folyam (és nem állt benne órákig) nem kell leverni, max. újrafesteni. A nehézfém tartalomról elég eltérõ hírek látnak napvilágot (elvileg nem annyi, ami gondot okozna)... véleményem szerint a fõ káros anyag a NaOH, ha jól emlékszem a képletre, amit ugye semlegesíteni lehet, elvileg...
Értelemszerûen ez nem szakvélemény, csak saját.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
az szerintem hulye aki az onkentes nyugdijpenztari bigyoba fizet.
azoknak mondtak masfel eve, hogy bocs de hiaba lokted be a lovet nekunk x even keresztul tartozol nekunk mert ez van.
/akkor inkabb en kurom el a tozsden/

lehet gaz de nekem csomorom van a jaj vorosiszap dologtol.
es mindenki minden utolso cipojet csavahuzojat ott akarja hagyni es ujat most.
meg itt sehogy semmikepp semmi nem lesz mar.
hat baszki ha nem akarod nem is lesz.
de bazz egy gyalugepnek nem sok baja lesz attol, hogy allt ebben a szarban
miutan levonul a szar lemosni osz kivinni szaradni teglan
ruhat meg kimosni ketszer haromszor.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Arra vagyok kíváncsi, hogy ez mennyiben érinti az önkéntes kiegészítõ magánnyugdíjpénztárakat, ahova mondjuk a cafeteria-keret terhére lehet csengetni. Kevéssé valószínû, de ha arra is kiterjed, értelemszerûen a továbbiakban egy fillért nem látnak a zemberektõl ilyen címszó alatt.

Annyira nem vicces.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
+ 1 szavazat a betonvasra
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
akkor a betonvas
...
ha az én telkemen épülne az új gát, visszabéreltetném ppp a MAL -lal,miután megépítette, aztán, miután 25 évig bérelte, akciósan megveheti
bazze, nehogymá a kedvenc diófámra odabasszanak egy gátat, oszt' az állam-katasztófális védelmesek,vagy mittomén ki, kisajátítsa, s kapok egy telket, mittomén Mátészalkán egy cigányrezervátumban, nemúgy, mint a zsidógyerek, aki bebótolt egy pár ha szilvást egy jóadag Velencei tópartért...hátkösz tesók

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Asszem kezd burleszkbe* hajlani a dolog... Index - Gazdaság - Kisepri a nyugdíjpénztárakat a Fidesz

Annyira nem vicces.

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Tégla készülhet, persze, de a kemencébe, és nem mezei építkezésekre. A bauxit téglákat a kiemelkedõ kopásállóság és a könnyûfém-ömledékekkel szembeni ellenállóképesség jellemzi. (Al-ipar , mész,- és cementipar -> visszamennek ahonnan kirakták õket). Ezeket a nagyon magas ár jellemzi. Persze samott és samott közt van különbség. Ezek többsége nem is készül csak idõszakosan, vagy megrendelésre.

A gátbol meg nem a cement hiányzik, mert attol még nem lesz számottevõen nagyobb a húzószilárdsága.

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]